Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Tips om je kind voor te lezen

Wednesday, 16 November 2022 om 15:29

Welk kind vindt het nu voor het slapen gaan niet fijn dat papa of mama een verhaaltje voorleest. Waar dit de ene keer een wat langer verhaal is, is het de andere keer een wat korter verhaal. Maar hoe zorg je er nu voor dat je je kind op de juiste manier voorleest, zodat ze het niet alleen leuk vinden, maar er ook nog eens iets van opsteken. Speciaal daarom hebben we een aantal handige tips, die je hier perfect bij kunnen helpen. Je zult namelijk zien, dat het een stuk eenvoudig is, dan je vaak zelf op voorhand zou denken. Met de juiste stappen, is het voorlezen niet alleen een stuk leuker, maar maak je het jezelf ook vele malen makkelijker.

Kies het juiste boek


Het juiste boek kiezen voor je kind om voor te lezen kan een uitdaging zijn. Als je een te moeilijk boek kiest, kan je kind gefrustreerd raken en zijn belangstelling verliezen. Aan de andere kant kan een te gemakkelijk boek saai zijn en de aandacht van je kind niet vasthouden. De beste manier om een boek te vinden dat precies goed is, is rekening te houden met de leeftijd en de interesses van je kind. Als je kind bijvoorbeeld gek is op dinosaurussen, kun je op zoek gaan naar een boek dat een verhaal vertelt over deze prehistorische wezens. Of als je kind zelfstandig begint te lezen, kun je kiezen voor een boek met eenvoudige teksten en illustraties. Door de tijd te nemen om een boek te vinden dat perfect is voor je kind, zul je merken dat het voor ouder en kind leuker wordt. Helemaal wanneer ze zelf kunnen lezen, geeft jou dit de mogelijkheid om tussentijds een potje poker via Betsquare te spelen, terwijl je kind lekker aan het lezen is.

Kies voor een fijne plek om voor te lezen


Het is verhaaltjestijd! Of je nu voorleest aan je kind voor het slapen gaan of les geeft aan een klas brugklassers, het is belangrijk om een comfortabele en uitnodigende sfeer te creëren. Zorg ervoor dat je op een plaats zit waar jij en ook je kind het boek goed kunnen zien. Misschien wil je kind wel in een schommelstoel zitten of op schoot, of aan een tafeltje met een groepje kinderen wanneer je in een klas voorleest. Als je eenmaal zit, haal je een paar keer diep adem om je te ontspannen en in je rol te kruipen. Laat dan het verhaal tot leven komen! Gebruik verschillende stemmen voor de verschillende personages en gebruik gezichtsuitdrukkingen en handgebaren om de illustraties tot leven te brengen. Door een boeiende en meeslepende ervaring te creëren, zorg je ervoor dat ze de aandacht niet verliezen.

Laat ook de ander voorlezen


Vaak hebben kinderen een voorkeur op het moment dat er voorgelezen moet worden. Bij de één is dit mama en bij de ander is dit papa. Belangrijk is wel om dit als ouders om te wisselen. Zo kan bijvoorbeeld de ene keer mama naar boven, zodat papa rustig op de bank een spelletje poker in het live casino online kan spelen en kan de andere keer papa naar boven, zodat mama haar favoriete serie kan afkijken.

Meer nieuwsberichten

Zij zijn duurzaam van zichzelf

Duurzaamheid is voor de rijken en dat maakt het zo krom. Zij hebben zonnepanelen en een warmtepomp ...   Lees verder »

Het ongelooflijke verhaal van Louis Zamperini

Dit verhaal is waargebeurd, maar het is moeilijk voor te stellen. Louis Zamperini zou je misschie...   Lees verder »

Liever vrolijk rondrijden in je Peugeot dan huilen in je Ferrari

Hoe vaak zeggen mensen niet dat rijkdom niet gelukkig maakt, maar dat het beter is om in een Ferrari...   Lees verder »

Het wonder van Cesena: The Rockin'1000

In de heuvels van Cesena, in de regio Emilia-Romagna in Italië, geschiedde in 2015 een muzikaal won...   Lees verder »

Ik wilde op vakantie: ideeën om te besparen

Ik wilde op vakantie: ideeën om te besparen Ik ben al twee jaar student en weet inmiddels da...   Lees verder »

Bekijk alle berichten »

Laatste nieuwsberichten

  • 19-12 - De beste online poker strategieën

    In Nederland mogen we sinds 1 oktober 2021 legaal online gokken. Dit betekent dat de Nederlandse Kansspelautoriteit vergunning verleend aan gokbedrijven die voldoen aan alle eisen...

  • 16-11 - Tips om je kind voor te lezen

    Welk kind vindt het nu voor het slapen gaan niet fijn dat papa of mama een verhaaltje voorleest. Waar dit de ene keer een wat langer verhaal is, is het de andere keer een wat korte...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd