De beste online poker strategieën

In Nederland mogen we sinds 1 oktober 2021 legaal online gokken. Dit betekent dat de Nederlandse Kansspelautoriteit vergunning verleend aan gokbedrijven die voldoen aan alle eisen en een veilige gokomgeving creëren. Een van de populairste spellen is online pokeren en wij hebben de beste strategieën voor je.
Poker is honderden jaren geleden ontstaan. Europese landen speelden hun eigen versies van het kaartspel. Uiteindelijk is er de hedendaagse versie ontstaan die we kennen als Texas Hold’Em. Poker is misschien wel het populairste kaartspel en het is mogelijk om grote prijzen te winnen.

De basis van online poker

Iedereen kan het online kaartspel leren. De eerste stap is de spelregels over de knie krijgen en de waarde van de kaarten leren. Wij hebben het vooral over Texas Hold’em. Poker onderscheidt zich van de andere casino spellen door spelers invloed te geven. We kennen allemaal de gokkasten wel. Je zet geld in en hoopt op een prijs. Bij poker gaat het niet om hopen en geluk, maar om strategie.

Poker voor beginners

Als je net begint met het kaartspel is het goed om de waarde van de kaarten uit je hoofd te leren. Je moet weten wat een Royal Flush, Four of a Kind en Fullhouse is. Het doel is immers om te winnen met de hoogste kaarten combinatie en als dat niet mogelijk is moet je bluffen.
Elke ronde krijgen pokerspelers een aantal inzetmogelijkheden:

  • Call: Ga mee met de hoogste inzet.
  • Check: Blijf in het spel, maar doe niks.
  • Fold: Geef je hand op.
  • Raise: Verhoog de inzet.

Aan de hand van je kaarten beslis je wat je gaat doen. Middelmatige kaarten maar denk je dat je ver kan komen met bluffen? Dit is heel lastig bij online pokeren.

De beste pokerstrategie

Veel ervaren pokerspelers zullen je zeggen dat de beste strategie is om het spel aan te voelen. Duik in het hoofd van je tegenstanders, ontdek hoe ze omgaan met verschillende pokerhanden en speel in op de situaties. Dit kan natuurlijk niet online. Je ziet je tegenstanders niet en je hebt geen idee hoe ze eruit zien.
De beste online pokerstrategie is heel erg goed zijn in poker. Verfijn je poker skills door te blijven oefenen en nieuwe dingen uit te proberen. Kleine dingen die je kunnen helpen bij online poker zijn:

  • Hoe sneller een speler inzet, hoe waarschijnlijker het is dat hij een goede hand heeft.
  • Lang nadenken betekent twijfel over een hand.
  • Auto-play knoppen in gebruik? Vaak een extreem goede of slechte hand.
  • Monitoren van de chatbox.

Niet veel online pokerspelers doen dit, maar sommige laten zich gaan in de chatbox. Hieraan kan je goed zien wat de reactie is van iemand op zijn of haar kaarten. Online pokeren maakt het heel moeilijk om met visuele aanwijzingen een spel te winnen. De beste strategie is het spel door en door kennen. En natuurlijk de beste kaartencombinaties hebben.