Liever vrolijk rondrijden in je Peugeot dan huilen in je Ferrari

Hoe vaak zeggen mensen niet dat rijkdom niet gelukkig maakt, maar dat het beter is om in een Ferrari te huilen dan in een Peugeot 206? Niet dat Sjors van plan was om te huilen in zijn Ferrari. Hij had veel leukere plannen.

Het geld stroomt binnen
Sjors was van jongs af aan vastbesloten rijk te worden en een Ferrari te kopen. Na zijn masteropleiding, kreeg hij al snel een baan, waarna de bakken met geld binnenstroomden. Toen hij eindelijk wat geld had te besteden, kon hij naar de Mediamarkt om alle dure gadgets te kopen waar hij ooit van gedroomd had. Hij had genoeg ruimte voor al zijn aankopen, want zijn flatje werd omgeruild voor een echte villa!

Céline verschijnt op het toneel
Met de nieuwste gadgets, grootste villa en duurste Armani-pakken, bleef Sjors natuurlijk niet lang onopgemerkt. Céline, zo heette ze, had de eurotekentjes al in haar ogen. Wie zegt dat liefde niet te koop is? Céline liep maar al te graag aan Sjors’ arm, zeker wanneer deze arm bekleed was met kasjmir en de nieuwste Rolex. Sjors kocht de allerduurste smartphone met het allergrootste abonnement, zodat hij Céline dag in dag uit kon bellen. Hij kocht ook een dure auto om lekker met Céline in rond te toeren. Er viel geen traan in zijn mooie rode auto. Zo voelt het om echt gelukkig te zijn, dacht de jongen. Helaas is rijkdom geen sterke vesting, daar kwam Sjors snel genoeg achter. Toen de concurrentie met een vijandige overname de poorten van het bedrijf binnendrongen waar Sjors werkzaam was, zwaaide Sjors’ baas met een witte vlag. Vervolgens maakte Sjors kennis met het fenomeen reorganisatie. Het was een korte kennismaking, want Sjors stond pardoes op straat.

Huilen in een Ferrari
Het vinden van een nieuwe baan viel niet mee tijdens de recessie en de arme jongen kon niet anders dan terug verhuizen naar zijn kleine flatje. Hij verkocht al zijn dure pakken en zijn Rolex. Céline verdween vrij snel daarna, want ook zij reorganiseerde ten gevolge van een overname – een rijke man nam haar over, en Sjors verloor zijn baan als vriendje. Een pluspunt: hij kon wel even uithuilen in zijn Ferrari, voordat hij deze inwisselde voor een Peugeotje. Zijn grote telefoonabonnement had hij niet meer nodig, Céline hoefde hij immers niet meer te bellen. Zijn oude telefoon, in combinatie met een goedkope sim only, waren nu een betere match voor hem.

Sjors was hierna vastbesloten. Hij wilde absoluut niet rijk worden. Het is immers fijner om vrolijk in je Peugeot 206 rond te rijden dan te huilen in je Ferrari.