Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Liefde

Het zou verboden moeten worden: liefde. Het brengt een mens soms geluk en ook zo veel pijn; soms zoete pijn, maar ook pijn die brandt, knaagt, ziek maakt.
Liefde geeft je die kleine glimlach om juist alleen dat ene woord op een moment dat je het niet verwacht; het geeft je rusteloosheid wanneer dat woord niet komt -- of laat komt en je het al bijna niet meer verwacht.

Jouw liefde is een achtbaan - hoog, hoger, tot in de hemel - je koestert de zon op je gezicht; de warmte in je lijf; dan pijlsnel de hel in, je denkt dat je te pletter zult vallen, maar dat is je niet gegund. Er wacht je weer een hoog, een laag, een hoog ...
Liefde is een scheermes dat je ziel in kleine reepjes snijdt, het is een honger die aan je vreet waardoor je je vuisten in je maag drukt. Proberen de knagende pijn weg te drukken.
Jouw liefde is tranen van blijdschap, wanneer je denkt: ja - hij ook van mij; of van wanhoop wanneer je - realistisch - weet dat het niet zo kan zijn - nooit zo kan zijn, behalve dan dat even, dat ene gekoesterde moment.
Jouw liefde is ruiken en voelen, krampachtig proberen die herinnering vast te houden om - later - weer op te kunnen roepen; ook wanneer de geur weg is en je handen en armen al lang leeg zijn.
Jouw liefde is de machteloosheid van het wéten dat in dit leven jouw liefde geen toekomst heeft; dat je zult moeten wachten op dat ándere moment -- wellicht ver weg in de tijd -- wanneer hij voor jou en ván jou zal zijn, en jij voor en van hem. Die gedachte, dat weten, geeft je vandaag geen troost. Je wenst het nu -- niet straks.
Jouw liefde is het verlangen om hem gelukkig te weten maar je beseft dat het in dit leven misschien wel niet voor hem is weggelegd, tenzij jij daar bent, voor even. Je weet ook dat je daar niet kan blijven, want: niet je liefde is eindig, maar het leven wel.

Het staat geschreven - we zullen het moeten doorleven;

En dan is daar die droom, waarin we elkaar zullen beloven dat we verbonden zullen zijn en blijven in vriendschap, loyaliteit en liefde, tot de dood ons zal scheiden. Zó heb ik het gezien.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Irene O.

Geplaatst op

29-02-2016

Over dit verhaal

Wie herkent zich in dit verhaaltje?

Geef uw waardering

Er is 7 keer gestemd.

Social Media

Tags

Overdenking

Reacties op ‘Liefde’

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 22-09 - Zij zijn duurzaam van zichzelf

    Duurzaamheid is voor de rijken en dat maakt het zo krom. Zij hebben zonnepanelen en een warmtepomp – een flinke investering stuk voor stuk. Vervolgens besparen ze geld en gaan z...

  • 09-09 - Het ongelooflijke verhaal van Louis Zamp...

    Dit verhaal is waargebeurd, maar het is moeilijk voor te stellen. Louis Zamperini zou je misschien een kat met negen levens willen noemen, maar de martelgang die deze held heeft...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd