Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

met zicht op het meer

1.
Ik neem een koekje van de schaal. Mijn tante zegt dat ze goed nieuws heeft. Het bedrijf waar zij werkt is verkozen om mee te doen aan een groot evenement in Frankrijk. Binnen het bedrijf is zij gekozen om naar daar te gaan, maar omdat het niet fijn is om alleen naar de bijeenkomsten te gaan, mag ze een paar mensen meenemen. Als ik wil mag ik 3 weken mee naar Frankrijk. Gelukkig begint de zomervakantie volgende week en kan ik zonder problemen mee.
2.
Het is tijd om te vertrekken, het is nog maar zeven uur ’s morgens maar iedereen staat al klaar. Het is een gezellige bende. We gaan met een minibusje en het is een lange rit, maar doordat we met een groepje zijn is het heel gezellig en maken we zelfs tijdens een saaie, lange rit veel plezier. Toch is iedereen blij als we aankomen. In het dorp waar het evenement te doen is, is een wijk met allemaal vakantiehuisjes speciaal voor dit wereldberoemde evenement. In het gebouw waar we ons aan moeten melden staan mensen van overal op de wereld te wachten tot ze te horen krijgen in welk huisje ze verblijven. Wij hebben een van de grootste en mooiste huisjes die er zijn. De slaapkamers in dit huisje zijn niet allemaal even groot, er is een grote suite, maar er zijn ook gewone kamers en heel kleine kamers. we weten niet hoe we eerlijk kunnen kiezen wie welke kamer krijgt. De vrouw die ons het huisje heeft toegewezen heeft een idee. Elke slaapkamer heeft een aparte sleutel, we nemen gewoon allemaal een sleutel en dan merken we vanzelf wel wie binnengeraakt in de grote suite en wie in de kleinere kamers. We gaan naar ons huisje en merken al snel dat het bijna een villa is in plaats van een simpel vakantiehuisje. Vanuit de villa kijk je recht op een groot meer. Er is een tuin met een zwembad en als je in het zwembad zit heb je zicht op het meer. Vanaf de tuin is er een paadje naar beneden tot aan een klein strandje, op deze manier kunnen we altijd snel bij het meer zijn. Nu we dit uitzicht gezien hebben, willen we toch allemaal eens kijken wat voor kamer we hebben. Ik heb de sleutel met nummer twee. Ik open de deur en zie dat ik niet de suite heb, maar ook geen kleine kamer. Het is een mooie middelgrote kamer met een eigen badkamer. Deze kamer ligt aan de zijkant van de villa dus ik kan een deel van het meer zien, maar ik heb ook zicht op de weg.
3.
Ik wil zo snel mogelijk op verkenning en omdat ik heb gelezen dat er boven op de heuvel aan de achterkant van de wijk een heel speciaal boekenwinkeltje ligt, wandel ik daar naartoe. Het is een hele klim naar boven, maar van hieruit is het uitzicht nog mooier, je ziet het dorp en de wijk met de vakantiehuisjes en daarachter het meer met allemaal bootjes. Het winkeltje ziet er heel mooi uit, het is ouderwets ingericht en er zijn boeken in alle soorten en maten. Het lijkt een klein winkeltje maar als je er door begint te wandelen merk je al snel dat er meer boeken zijn dan in elke andere boekenwinkel. Het is een boekenparadijs. Er zijn boeken over alle thema’s en in alle talen. Ik heb veel boeken gevonden die ik zou willen lezen, maar ik kan ze niet allemaal kopen. Het is moeilijk om te kiezen welke de besten zijn. Het belletje boven de deur rinkelt en er komt een jongen binnen. Hij loopt doelgericht naar de boeken in de rekken langs mij. Hij heeft geen moeite met het kiezen van een boek, zo te zien is hij hier al vaker geweest. Hij ziet mij staan met de vijf boeken waar ik tussen twijfel in mijn hand en vraagt welke boeken ik ga kopen. Ik zeg dat ik nog niet weet welke ik wil kopen. Hij zegt me dat het een van de boeken die ik vastheb zijn lievelingsboek is en dat het echt de moeite waard is om te lezen. Dit boek koop ik dus al zeker. Twee van de andere boeken heeft hij gelezen en vond hij niet zo goed, deze boeken zet ik terug weg. Nu heb ik nog twee boeken vast waarvan ik er één wil kopen. hij heeft ze allebei nog niet gelezen en weet niet welke het beste is, maar een van de twee heeft hij al eens gezien en wil hij ook graag eens lezen, het lijkt hem een leuk boek. Dat boek neem ik dus ook nog. Even later lopen we samen naar buiten, we hebben allebei twee boeken gekocht. Hij weet een plaats in het dorp waar ze heel lekkere ijsjes verkopen en vraagt of ik met hem een ijsje wil gaan eten. Ik heb toch niets anders meer te doen en heb wel zin in een ijsje dus ga ik mee. Als we op het terras zitten praten we wat en leren we elkaar kennen. Hij is eigenlijk niet Frans maar Amerikaans, zijn vader zit in de organisatie van het evenement hier en ze komen bijna iedere vakantie naar Frankrijk. Hij kent het dorp en weet wat er allemaal te doen is, hij zegt dat het soms meer voelt alsof hij hier woont. We komen er achter dat we allebei heel graag dansen. Hij zit in een dansgroep hier in het dorp waar iedereen zomaar aan mee kan doen. Iedere dag leren ze dansen die ze oefenen en aan elkaar leren. Hij vraagt of ik eens mee wil komen en we spreken af om de volgende dag samen te gaan.
4.
We komen samen in het dorp, ik weet nog niet hoe het allemaal in elkaar zit maar hij geeft me nog alle uitleg. Iedereen die wilt mag naar de danszaal komen, sommigen komen iedere dag, anderen komen af en toe. Je kan ’s morgens al komen of alleen in de namiddag. Omdat de dansgroep regelmatig helpt met klusjes in het dorp mogen ze de zaal gratis gebruiken. Op deze manier kan iedereen zoveel als hij wil komen dansen. Er is een bekende choreograaf die in de vakantie graag samenwerkt met alle dansers. Hij maakt dansen en de groep oefent. Soms zijn er ideeën van de groep of heeft iemand zelf een dans die de anderen dan ook leren. We gaan naar binnen en er is een fijne sfeer. Iedereen kent elkaar maar toch word ik onmiddellijk opgevangen in de groep. Ze doen eerst hun dansen en ik kijk. Ze vragen me of ik iets wil dansen zodat ze kunnen zien wat voor soort danser ik ben. Ik heb een tijd geleden zelf een dans in elkaar gestoken en vind dat ik deze nu wel kan laten zien. Ze vinden de dans heel leuk en willen de dans eigenlijk ook wel leren. Het is de eerste dag dat ik meedoe en ik leer hen al een dans. Na de middag beginnen ze met een nieuwe dans en dan kan ik helemaal meevolgen met de groep. Na een hele dag dansen ben ik heel moe, maar het was een fijne dag en ik heb veel mensen leren kennen. Omdat ik toch bijna niets gepland had om te doen tijdens deze vakantie, ga ik bijna iedere dag naar de dansgroep.
5.
Omdat ik hier eigenlijk ben voor het evenement heb ik toch nog een paar andere dingen doen. De laatste avond is er een exclusief afsluitingsfeest waar iedereen die iets met het evenement te maken heeft naartoe gaat. Omdat mijn tante een belangrijke prijs gewonnen heeft, zijn wij eregasten. Ik had alleen maar sportieve kleren bij en geen mooie kleedjes, maar voor op de rode loper moet je toch opgemaakt zijn. Het enige probleem is dat ik niet graag kleedjes draag of koop en me niet graag opmaak voor een feestje. Mijn tante en een paar anderen van het groepje hebben daar iets op gevonden. Zij willen een kleedje kopen voor mij en ik mag het voor die avond niet zien. Maar omdat het moeilijk is om een kleedje dat mooi is en goed past voor iemand anders te kopen, moet ik het eigenlijk wel passen. Vandaag moet ik dus heel veel kleedjes passen en dan kiezen zij welke het mooist is. We hebben een leuke winkel gevonden waar ze alleen maar kleedjes, schoenen en accessoires hebben voor dit soort gelegenheden. Ik begin dus maar kleedjes te passen, er zitten echt heel lelijke kleedjes tussen en als ik er zo eentje aanheb laat ik dat duidelijk merken in de hoop dat ze dit dan niet voor me kopen. Toch ben ik bang dat ze een kleedje kiezen dat ik niet mooi vind. Na twintig kleedjes ben ik het al meer dan beu maar ik moet er nog een hoop passen. In sommige kleedjes vraag ik me af of het de bedoeling is dat ik er nog in kan bewegen of ademen, maar als ik vraag of het kleedje niet te klein is dan zeggen ze dat het zo hoort. Gelukkig zitten er ook mooie en gemakkelijke kleedjes tussen. Na vijftig kleedjes heb ik er eindelijk genoeg gepast. Het wordt dus één van deze vijftig kleedjes maar ik heb geen idee welk. Nu moet ik nog schoenen passen, maar niet alleen schoenen die bij het kleedje passen, want dan zou ik misschien kunnen raden welk kleedje het is. Ik pas mooie schoenen, lelijke schoenen, schoenen met een hoge hak, schoenen zonder hak en schoenen die pijn doen. Ik heb hoogstens drie paar schoenen gepast die gemakkelijk zitten en nog vijf die niet echt pijn doen. Ik hoop dat ik een van die mag aandoen en niet van die schoenen met hakken van een halve meter waarin ik na drie minuten al blaren heb. De accessoires moet ik gelukkig niet allemaal passen maar ik mag wel zeggen welke ik heel mooi vind en welke ik helemaal niet mooi vind. Als ze maar niet net die kiezen die ik niet mooi vind. Na uren in de winkel te zijn geweest sturen ze me naar buiten, want nu moeten ze kiezen wat ik ga aandoen. Als ik buiten kom zie ik de jongen van de boekenwinkel staan en we gaan samen een ijsje eten. Ik vind dat ik dat wel verdiend heb na zo een dag.
6.
Omdat we met de dansgroep al heel wat leuke dansen hebben, denken we dat we hier heel leuke filmpjes mee kunnen maken. Vandaag gaan we dus geen nieuwe dansen meer leren, maar een hele dag filmen. We maken filmpjes in de zaal, op het strand en op straat. Omdat de filmpjes goed gelukt zijn, zetten we ze op internet. Het wordt al snel door veel mensen bekeken en het gaat de hele wereld rond. We hadden niet verwacht dat er veel mensen zouden kijken. Omdat het zo een groot succes is, vinden we dat we het moeten vieren. Tegen de avond gaan we naar het strand en houden we een barbecue voor de hele groep. We dansen wat en we zwemmen in het meer. De tijd gaat snel voorbij. Iedereen is al naar huis, behalve de jongen van de boekenwinkel en ik. Het wilt niet zeggen omdat de rest naar huis is, dat wij niet kunnen blijven. We nemen een roeibootje en varen het meer op. We hebben veel plezier met ons twee en varen verder tot we weg zijn bij alle zwemmende mensen. We lachen en ik begin net te denken dat dit wel eens de mooiste avond van mijn leven kan zijn als hij begint te spetteren met zijn peddels. Ik ga in de tegenaanval en na een tijdje zijn we allebei doorweekt. Het bootje begint te wiebelen en we proberen ons evenwicht te houden, maar het is te laat. We vallen allebei in het water. We zijn toch al nat, dus het maakt niets uit. Hij neemt me vast en ik doe mijn ogen dicht. Voor ik het weet voel ik zijn lippen op de mijne. Als ik mijn ogen terug opendoe zegt hij sorry. Hij wilde het niet moeilijk maken omdat ik over een paar dagen terug naar huis ga, maar ik zeg dat ik blij ben dat hij me heeft gekust. We klimmen terug in de boot en als we zitten, buigt hij naar me toe en kust me opnieuw. Doordat we allebei aan dezelfde kant van de boot zitten vallen we weer in het water. We laten de boot gewoon liggen en zwemmen terug naar de kant. Als we terug op het strand zijn, vraagt hij of ik zijn date wil zijn voor het afsluitingsfeest. Na vanavond is er niets wat ik meer wil als nog een avond met hem doorbrengen. Als ik terugkom in de villa vraagt mijn tante waar ik de hele avond geweest ben. Ik zeg dat ik nog wat langer ben blijven hangen en nog even ben gaan varen met een roeibootje. Het deel van de kus verzwijg ik nog, dat hoeft niet iedereen te weten. Dat was ons moment. Dan laat ze me een foto zien op haar gsm. De foto is getrokken tijdens de kus. Ik had er even niet aan gedacht dat ze mij kon zien vanuit de villa…
7.
We komen weer samen aan het strand om de boot die we gisteren achtergelaten hebben uit het water te halen. Wanneer de boot terug op het strand ligt zegt hij dat hij me iets moet vertellen. Hij klinkt heel serieus dus ik weet niet wat ik moet verwachten. Hij gaat, na zijn hele leven op dezelfde plaats in Amerika te hebben gewoond, verhuizen. Zijn vader heeft deze morgen te horen gekregen dat hij voor zijn werk naar België moet. Hij moet alles achterlaten en aan de andere kant van de wereld gaan wonen. Hij vindt het heel moeilijk omdat hij graag in Amerika woont, maar er is ook een goede kant aan. Er is een kans dat we elkaar na deze vakantie nog eens gaan zien. Ik vraag hem waar in België hij precies gaat wonen, want als hij aan de andere kant van het land gaat wonen, wordt het nog moeilijk. We hebben geluk, hij komt in dezelfde stad wonen. Hij is al iets opgewekter nu hij weet dat er iemand zal zijn die hij kent. Ik moet vertellen hoe de stad er uitziet en wat er allemaal te doen is. Nu hij een beter beeld heeft van de stad, kijkt hij er al meer naar uit om te verhuizen. Hij gaat naar een andere school dan ik want hij kan nog geen Nederlands, maar hij gaat wel naar dezelfde dansles.
8.
Vandaag is het de grote avond, het afsluitingsfeest van het hele evenement. Morgen vertrek ik weer naar België, het is de laatste dag hier en de voorlopig laatste dag met de jongen van de boekenwinkel. Ik moet dus straks in een kleedje dat ik nog niet gezien heb met hem over de rode loper. Ik hoop dat het echt een mooi kleedje gaat zijn. Nu komt mijn tante ook nog op het idee om mijn haar en make-up te doen. Mijn haar maakt me allemaal niet zo veel uit, maar ik hou niet van make-up en was dus ook niet van plan om het te gebruiken. Natuurlijk wint mijn tante en ga ik dus straks naar een exclusief feestje en ik weet niet hoe ik er uit ga zien. We gaan nog even met de hele groep naar het meer en dan is het tijd om ons klaar te maken voor het feest. Ik krijg eindelijk mijn outfit te zien. Het kleedje zat ook tussen mijn favorieten, de schoenen zijn niet helemaal mijn ding en de accessoires zijn de mooiste die ik ooit heb gezien. Ik loop wat heen en weer op de schoenen want de hakken zijn iets groter dan ik gewend ben want ik draag normaal alleen maar sneakers. Nadat mijn haar en make-up gedaan zijn, vind ik dat het allemaal nog wel meevalt, al loop ik liever rond in een jeans en sneakers. De jongen van de boekenwinkel komt me halen. Hij belt aan en als ik buiten kom, zie ik de limousine staan. Hij heeft dit speciaal voor mij geregeld. Als hij me ziet weet hij niet wat hij moet zeggen. Hij zegt dat hij nog nooit zo een mooi meisje als mij heeft gezien, alleen zijn de zwart-wit gestreepte schoenen niet zijn favoriet. We maken een omweg om langer van de rit in de limousine te kunnen genieten, anders zouden we er binnen vijf minuten al zijn. We komen aan en stappen uit. Iedereen kijkt naar ons en we lopen als twee sterren over de rode loper. Door de hoge hakken val ik een paar keer bijna, maar hij kan me iedere keer opvangen. Het lijkt alsof niemand het gezien heeft. Er zijn veel fotografen dus ik hoop dat er geen foto is waarop ik bijna val. Als we binnen zijn doe ik de schoenen onmiddellijk uit. Ik kan beter op blote voeten rondlopen dan op deze schoenen. Er is een receptie met lekkere hapjes en drankjes. Hopelijk ziet niemand dat ik geen schoenen aanheb. Na de receptie gaat iedereen de dansvloer op. Ik dans de hele avond alleen met hem. Het voelt alsof ik zweef. De avond gaat veel te snel voorbij, voor mij zou dit voor eeuwig mogen duren. Maar het wordt laat en ik moet afscheid nemen. Hij geeft me nog een kus. Het zal tot het einde van de zomer duren voor ik hem weer zie. Het is een moeilijk afscheid, maar ik moet echt vertrekken.

9.
De vakantie gaat traag voorbij, ik denk de hele tijd aan de jongen van het boekenwinkeltje. Ik heb de boeken die ik in Frankrijk gekocht heb uitgelezen. Zijn lievelingsboek is nu ook mijn lievelingsboek. Het gaat over een jongen en een meisje die elkaar op vakantie leren kennen en heel hun leven samen en gelukkig blijven. Vandaag is de dag dat hij verhuist. Ik ga naar zijn nieuw huis om hem op te wachten en versier de tuin. Hij kan elk moment aankomen en bij elk geluidje kijk ik of hij het is. Als hij er eindelijk is, is hij heel blij om me te zien. Ik heb zelfgebakken taart bij om te vieren dat hij hier is. Hij heeft een cadeau bij voor mij. Het is een fotoboek met alle foto’s van ons twee in Frankrijk. Op de voorpagina staat de foto die mijn tante heeft gemaakt wanneer we aan het kussen zijn in het meer. Het is het mooiste cadeau dat ik ooit heb gekregen. Het mooiste van alles is dat we nog veel meer foto’s kunnen maken en dat we elkaar nu iedere dag kunnen zien. Iedere dag voelt nu als de mooiste dag van mijn leven.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

eef

Geplaatst op

09-12-2015

Geef uw waardering

Er is 2 keer gestemd.

Social Media

Tags

Frankrijk Liefde Vakantie

Reacties op ‘met zicht op het meer’

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 19-12 - De beste online poker strategieën

    In Nederland mogen we sinds 1 oktober 2021 legaal online gokken. Dit betekent dat de Nederlandse Kansspelautoriteit vergunning verleend aan gokbedrijven die voldoen aan alle eisen...

  • 16-11 - Tips om je kind voor te lezen

    Welk kind vindt het nu voor het slapen gaan niet fijn dat papa of mama een verhaaltje voorleest. Waar dit de ene keer een wat langer verhaal is, is het de andere keer een wat korte...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd