Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Ik zal nooit van jou kunnen houden

Ik zal nooit van jou kunnen houden, zijn woorden verscheurden mij alsof ik van papier was. Hij meende dit uit de grond van zijn hart en dat voelde ik. Dat het niet mooi zou eindigen wist ik vanaf het begin, maar dat het op deze manier zou gaan, dat had ik niet verwacht. Wij waren nooit voorbestemd geweest en dat wist ik. Als vrienden klopten we perfect, totdat de lijnen vervaagden. Ik wilde niet met hem samen zijn, maar wist wel dat ik meer voor hem voelde dan gewone vriendschap. Hij daagde mij uit om meer uit mijzelf te halen, begreep mij zoals niemand anders dat kon. Dat hij te weinig om mij gaf, leek ik daardoor soms te vergeten.

Het begon jaren geleden. Toen ik hem ontmoette, merkte ik al snel dat hij anders was. Het intrigeerde mij. Hij had een bepaalde stijl die ik moeilijk kan beschrijven. Hij gaf mij een andere kijk op de wereld en liet mij inzien dat deze veel groter was dan dat ik in die tijd dacht. Jaren gingen voorbij, soms hadden we geen contact doordat we ook enorm konden botsen. Toch zochten we elkaar altijd weer op, al gingen hier soms maanden overheen.

Hij was er voor mij toen ik het gevoel had dat ik er alleen voor stond, dus toen ik merkte dat het niet goed met hem ging, wilde ik er ook voor hem zijn. De wereld waarin hij zat, deed hem geen goed en maakte hem kapot, dus bood ik hem de mijne aan. Het was even wennen om opeens zoveel tijd met elkaar door te brengen, maar we deden ons best. We hadden diepgaande gesprekken waarin we elkaar nog beter leerden kennen. We leken veel op elkaar, maar waren toch zo verschillend. Onze ritmes waren het tegenovergestelde, ik sliep ’s nachts en hij overdag.

Op een dag kwam ik thuis van mijn werk en pakte ik mijn computer. Hij had een gesprek open laten staan, ook al wist ik dat ik niet het recht had om het te lezen, deed ik het toch uit nieuwsgierigheid. Daar stond het, hoeveel hij van haar hield en dat hij de hele nacht op haar had gewacht om met haar te kunnen praten. Ondanks dat ik zeker wist dat ik niet meer dan vrienden met hem wilde zijn, raakte het mij diep. Hij die ik in mijn huis liet, had op mijn computer verteld hoeveel hij van iemand anders hield. In een vlaag van misplaatste jaloezie pakte ik zijn spullen en zei hem dat hij moest vertrekken. In de ruzie die daarop volgde zijn er veel dingen gezegd die niet voor herhaling vatbaar zijn, maar hij raakte mij het meeste toen hij mij aankeek en zei nooit van mij te zullen houden.

Gek genoeg deed het mij die avond vrij weinig dat ons verhaal zo was geëindigd, ik vond het heerlijk om mijn wereld niet meer te hoeven delen. De volgende dag realiseerde ik mij pas echt dat ik hem nooit meer zou spreken. Dus hier zit ik dan in zijn joggingbroek die hij hier is vergeten, proberend te wissen hoeveel ik om hem geef. Ik weet dat ik hem nooit kan vergeten, daarvoor hebben we teveel meegemaakt, teveel geschiedenis. Toch hoop ik dat de herinneringen flink in waarde zullen dalen en dat ik het gevoel wat ik nu heb snel achter mij kan laten.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Bekend

Geplaatst op

19-05-2013

Geef uw waardering

Er is 5 keer gestemd.

Social Media

Tags

Houden

Reacties op ‘Ik zal nooit van jou kunnen houden’

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 19-12 - De beste online poker strategieën

    In Nederland mogen we sinds 1 oktober 2021 legaal online gokken. Dit betekent dat de Nederlandse Kansspelautoriteit vergunning verleend aan gokbedrijven die voldoen aan alle eisen...

  • 16-11 - Tips om je kind voor te lezen

    Welk kind vindt het nu voor het slapen gaan niet fijn dat papa of mama een verhaaltje voorleest. Waar dit de ene keer een wat langer verhaal is, is het de andere keer een wat korte...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd