Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

De waarheid ........

De waarheid ………

Hoe doe je dat, de waarheid boven tafel krijgen? Hoe doe je dat, als heel Nederland zich al een mening gevormd heeft over het onderwerp? Hoe doe je dat, als je weet dat je daar andere mensen nog meer pijn mee doet dan ze al hebben. Hoe doe je dat als degene waar het over gaat niet meer leeft? Hoe doe je dat als je weet dat er heel veel negatief gereageerd zal worden op de waarheid? En hoe doe je dat als je weet dat velen je niet zullen geloven?

En toch is dat wat ik wil. Met name voor mijn dochter, zodat zij verder kan met haar leven zonder onder het juk van een leugen te moeten leven. Het onderwerp is een tragische gebeurtenis die veel slachtoffers heeft gemaakt. Het maakt de gebeurtenis vele malen tragischer omdat het voor een groot deel op leugens gebaseerd is. Slachtoffers in de eerste graad, dus ouders, familieleden, houden die leugens in stand om maar niet toe te hoeven geven aan een zieke geest. Slachtoffers in de tweede graad, omstanders, beschuldigden, omgeving, omdat zij zich niet kunnen verweren tegen deze leugens. Over de doden immers niks dan goeds?

Het onderwerp is in deze tijd een hot item. Als het weer eens gebeurt, stort de landelijke media zich erop als een stelletje uitgehongerde bloedzuigers. Het is alleen zo jammer dat ze maar aan een kant ‘zuigen’. Er word maar een kant van het verhaal belicht en slachtoffers in de eerste graad krijgen een enorm podium om hun verdriet ten toon te spreiden. Krantenartikelen, televisieprogramma’s, niets is te gek. Het is niet te verteren dat zij overal en altijd hun ‘verhaal’ kunnen en mogen doen.

Maar onze dag komt nog wel. Er komt een dag dat de waarheid zal zegevieren en dat ook wij ons verhaal kunnen doen. Niks is toeval, dit moest op het pad van mijn dochter komen, om uiteindelijk een sterke jonge vrouw van haar te maken.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Christina

Geplaatst op

05-04-2013

Geef uw waardering

Er is 5 keer gestemd.

Social Media

Tags

Leugens Media Slachtoffers Waarheid

Reacties op ‘De waarheid ........’

  • wat een mooi stukje. ik wil graag een boek schrijven. alleen ik weet niet waarover. dit is een goed standpunt.

    Anne - 04-03-2015 om 15:44

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 22-09 - Zij zijn duurzaam van zichzelf

    Duurzaamheid is voor de rijken en dat maakt het zo krom. Zij hebben zonnepanelen en een warmtepomp – een flinke investering stuk voor stuk. Vervolgens besparen ze geld en gaan z...

  • 09-09 - Het ongelooflijke verhaal van Louis Zamp...

    Dit verhaal is waargebeurd, maar het is moeilijk voor te stellen. Louis Zamperini zou je misschien een kat met negen levens willen noemen, maar de martelgang die deze held heeft...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd