Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; clsMsDocGenerator has a deprecated constructor in /home/1001korteverhalen-nl/1001korteverhalen.nl/includes/classes/msDocGenerator.class.php on line 65
1001 Korte Verhalen & Verhaaltjes - Verhaal 'Déjà Vu' door Bjarne

Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Déjà Vu

Het was begin december 2016. De hoofdpersoon uit dit verhaal bevond zich in een hachelijke situatie. Om er zeker van te zijn dat hij zijn levensgeschiedenis niet zou vergeten schreef hij in zijn dagboek over zijn ervaringen:

03-12-2016, Bjarne Gosse

Naarmate het langer bleek te duren dat er hulp in aantocht was, kreeg ik vaker het gevoel dat alle dingen die ik meemaakte al eerder waren gebeurd. De onzinnige gesprekjes op de datingsite, de fake profielen, mannen die me benaderden met als enige vooruitzicht seks. Het interview voor de buurtkrant over mijn schrijverschap.
Het leek allemaal al eerder gebeurd, terwijl mijn gevoelsleven na de dood van mijn vader zo veranderd was.

De oude buurman uit Utrecht belde nog af en toe, maar zijn slopende ziekte maakte het moeilijk voor hem om zich op mijn zorgen te richten. Hij moest zelf zijn hoofd boven water zien te houden, en was in goed gezelschap van zijn lieve katten.
Ook de lichtpuntjes waren van dien aard dat het leek of ik ze al eerder was tegengekomen.
Ik vond een muziek-cd met muziek van de Turtles, en stak enkele waxinelichtjes aan om de sfeer in de woonkamer te verhogen. Dit gevoel van eenzaamheid probeerde ik dragelijk te maken. Ik putte mijn schamele hoop uit een nieuw persoon in mijn leven.
Ik noemde hem de koerier van de zwijgende liefde, het was iemand die veel geld verdiende met de zwijgende liefde. Ik keek graag naar de foto's die hij op zijn profiel had staan.
Ik had hem kort laten weten wat mijn verdiensten waren, laat in de nacht had ik nog een laatste nieuwe profielfoto gemaakt, maar hij had niet eens de moeite genomen om naar mijn profiel te kijken, zijn jeugdig narcisme was voor mij bijna volmaakt.
Er kwam deze keer geen sadisme aan te pas, zoals met de hulpverlener het geval was geweest.
Ik liet mijn gevoelsleven gewoon sudderen en ging verder met mijn dagelijkse benodigdheden alsof er nooit een stilte was geweest.
Alles was al een keer eerder gebeurd, en het gebeurde nooit allemaal tegelijk, misschien waren het kleine puzzelstukjes die ervoor moesten zorgen dat er een nieuwe planning op til stond.
Ik verwaarloosde mijn andere schrijversnamen, ik was eigenlijk helemaal Bjarne geworden omdat ik op een andere manier het verdriet niet kon verwerken.
Het beviel me om Bjarne te zijn, er was geen andere uitweg meer, nu ik misschien de politie op mijn dak kreeg omdat ik wraak had genomen op de verknipte hulpverlener.

Ik besloot me alleen nog maar te richten op de koerier van de zwijgende liefde, misschien was hij in staat om mij in vriendelijke genegenheid aan te raken, tijdens een knus en intiem moment van de dag. Dan konden we even knuffelen en schaterlachen en was ik even niet meer dat lelijke eendje dat tegen Sinterklaas en de donkere dagen opzag. Ik liep naar de badkamer en hield mijn hoofd onder de kraan. Er moest ergens een horizon zijn waar de koerier van de zwijgende liefde galoppeerde met zijn zelfgemaakte paard.

Ik had een niet bedreigende erotische fantasie nodig om innerlijk tot rust te komen. Het was me gelukt die te verzinnen, met een beetje hulp van de werkelijkheid liep alles op pootjes.
Ik schaamde me er niet langer voor dat ik soms ook naar een man verlangde, waarschijnlijk was ik mijn hele leven al biseksueel geweest. Ik hoorde ook weleens dat het bij meeste mensen zo was, vanwege het universele van de liefde.

Ik wilde de mens in de liefde ontdekken en van daaruit de lust aanvaarden, en dan maakte het niet uit of het bij een vrouw of in dit geval een jonge man was. Ik was voorzichtiger geworden, het leven leerde me snel. Niet te erg laten merken dat ik iemand leuk vond, rustig aan, een beetje fantaseren en verlangen, niet veel eisen, niet te veel verwachten, gedoseerd blijven mijmeren over hoe mooi het was om romantisch te zijn.

Ik besloot een zwijgende liefdesbrief te schrijven die ik aan niemand liet lezen.
Ik verklapte daarin hoe lief ik zijn ogen vond, hoe graag ik naar zijn foto's keek, hoe ik geen oordeel had over zijn geregelde paydates met onbekende mannen omdat hij geld nodig had, net als ik.

Hij was gelukkig niet het enige contact op de datingsite, ik had er ook contact met een man van vijftig die me geregeld tekeningen stuurde van Sinterklaas en de kerstman, van de ezel en zwarte piet, en van Sjef van Oekel die niet goed werd. Hij had mij al gewaarschuwd dat er verknipte mensen rondhingen op datingsites, maar hij beschouwde zichzelf niet als verknipt. Ik kon daar ook niet over oordelen. Ik worstelde met mijn eigen identiteit, maar probeerde zoveel mogelijk te leren van alles dat op mijn pad kwam.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Bjarne

Geplaatst op

25-02-2018

Geef uw waardering

Er is 3 keer gestemd.

Social Media

Tags

Bjarne Gebeuren Leven

Reacties op ‘Déjà Vu’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 22-09 - Zij zijn duurzaam van zichzelf

    Duurzaamheid is voor de rijken en dat maakt het zo krom. Zij hebben zonnepanelen en een warmtepomp – een flinke investering stuk voor stuk. Vervolgens besparen ze geld en gaan z...

  • 09-09 - Het ongelooflijke verhaal van Louis Zamp...

    Dit verhaal is waargebeurd, maar het is moeilijk voor te stellen. Louis Zamperini zou je misschien een kat met negen levens willen noemen, maar de martelgang die deze held heeft...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd