Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Iets met groen

Als kleuter ben ik opgegroeid in een lekker warm land, waar ik alleen maar buiten speelde.
Als kind was ik gefascineerd door het moestuintje dat we op school hadden.
Als puber dwaalde ik vaak door het tuincentrum om de hoek.
Na de middelbare school en militaire dienst, wist ik niet wat ik verder moest; studeren of werken. Welke studie dan? Of welk werk? Een test wees uit dat ik 'iets met groen' wilde gaan doen. Een grote wens was ‘niet de hele dag tussen vier muren zitten’. Maar, omdat ik nog geen werkervaring had, kreeg van het arbeidsbureau het advies om eerst maar eens te gaan werken. Zo ben ik bij de (staf van de) Douane terecht gekomen.

35 jaar later is mijn werk door bezuinigingen opgeheven. Natuurlijk voelde ik me eerst slachtoffer, maar al snel zag ik het als een kans een nieuwe weg in te slaan en mijn hart te gaan volgen. Ik kon gebruik maken van een vertrekregeling en ging een traject in met een loopbaancoach. Dat traject bracht mij terug bij de tijd na mijn middelbare school. Wat wil ik? Waar krijg ik energie van? Wat wil ik met de rest van mijn (werkzame) leven? Op zoek naar ‘een passende baan’, werd het mij weer duidelijk dat ik ‘iets met groen’ wil doen.

Inmiddels wijzer geworden, weet ik dat ons brein het woord ‘niet’ niet kent. Je kent dat wel: ‘Denk NIET aan een roze olifant’. Wat doet je brein dan? Juist! Ik moest dus datgene wat ik niet wil, ombuigen in iets wat ik wél wil. Positief denken, denken in mogelijkheden, maar nu wel specifieker… Want het was geen toeval dat de huisstijlkleur van de Douane groen is!

Waar krijg ik energie van? Wat is mijn passie? Wanneer heb ik plezier? Het antwoord kwam vanzelf: Buiten in het groen. De natuur is groen en groen kalmeert en geeft rust. Ik hardloop, golf en fotografeer graag; allemaal buiten in de natuur. Daarnaast werk ik graag in mijn tuin.

Dat ‘iets met groen’ is dus buiten in de natuur, buiten in mijn tuin. In mijn eigen tuin creëer ik een stukje natuur, een beschutte plek, een tijdelijke toevluchtsoord voor het dagelijkse leven. Dat is waar ik een bijdrage aan wil leveren. Als ik er blij van word, dan geldt dat ook voor anderen. Dus mensen blij maken met een tuin van hun dromen. Als dat lukt, ben ik blij en tevreden. Ik ben nu tuinontwerper en hovenier; iets met groen.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Michael

Geplaatst op

12-02-2018

Over dit verhaal

Als je graag iets wil, moet je zeker weten wat je wil. Wees wel heel speciefiek, want anders kun je zomaar iets krijgen wat (vaak veel later) blijkt niet helemaal de bedoeling te zijn geweest.

Geef uw waardering

Er is 1 keer gestemd.

Social Media

Tags

Carriereswitch Groen Hovenier Passie Tuinontwerp Wens

Reacties op ‘Iets met groen’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 22-09 - Zij zijn duurzaam van zichzelf

    Duurzaamheid is voor de rijken en dat maakt het zo krom. Zij hebben zonnepanelen en een warmtepomp – een flinke investering stuk voor stuk. Vervolgens besparen ze geld en gaan z...

  • 09-09 - Het ongelooflijke verhaal van Louis Zamp...

    Dit verhaal is waargebeurd, maar het is moeilijk voor te stellen. Louis Zamperini zou je misschien een kat met negen levens willen noemen, maar de martelgang die deze held heeft...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd