Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Evenwichtsbalk

Amsterdam 13 oktober 2917

Hallo Aleksandr,

Bedankt voor de brief. Ik vind het fijn om je steeds beter te leren kennen.
Ik ben zelf een creatief persoon en omdat ik schrijf heb ik allerlei gedachten over het leven.
Ook over naïviteiten heb ik nagedacht. Soms denk je dat je zelf naïef bent, soms denk je dat juist de ander naïef is. Het kan ook een mooie eigenschap zijn. Het hangt er vanaf waar je zelf in gelooft en wat je belangrijk vindt. Mensen gaan daar verschillend mee om.
De meeste mensen hebben wel een periode waarin ze dingen onderzoeken om er achter te komen waar ze zich zelf het beste bij voelen.
Ik vind het fijn om platonisch contact met een man te hebben. Je kunt pas echt vrienden zijn als je behalve naar elkaars hart ook naar elkaars gedachten kunt luisteren. Dat contact vind ik belangrijker dan de verschillen in achtergrond of andere verschillen. Het is fijn als je over belangrijke zaken van gedachten kunt wisselen. En dat je iets over elkaar weet.

Wat leuk dat je goed kunt koken. In Nederland worden er veel aardappelen gegeten, maar ook pasta en rijst. Ik moet meestal zelf koken, maar ik ben niet echt een keukenprins. Maar ik probeer wel gezond te leven, ik zou eigenlijk wel wat meer aan sport mogen doen. Ik woon vlakbij een park.
Soms ga ik daar op de tennisbaan tennissen met een vriend.

Mijn vader is vorig jaar overleden. Ik ben daar heel verdrietig over geweest, want we hadden geen goede band en hij is nooit echt een vader voor me geweest.
Mijn moeder leeft nog wel, maar ze is erg oud en het is moeilijk contact met haar te maken.

Ik hou veel van dieren. Ik heb er over gelezen en ik zoek steeds iets op over dieren en de natuur op het internet. Eigenlijk volg ik meestal wel globaal wat er op de wereld gebeurt, door de media te volgen. Maar ik ben niet echt een speurneus die ieder nieuwsfeitje twintig keer gaat omspitten. Soms laat ik de dingen gewoon zoals ze zijn zonder er een mening over te hebben.
Het is wel fijn dat je door het internet toegang krijgt tot heel veel verschillende werelden, en dat je niet meer alleen van de dorpskrant afhankelijk bent.
Jij woont in het grootste land en ik in een van de kleinste landen ter wereld.
In Amsterdam wonen mensen van verschillende nationaliteiten, het is eigenlijk een internationale wereldstad met de allure van een oude Europese stad. Daarom is de stad ook zo in trek bij toeristen.
Onze burgemeester is vorige week overleden. De mensen in de stad waren verdrietig, hij was hier en ook in de rest van het land geliefd. Hij heeft nog geprotesteerd tegen de Russische anti-homowet en was erg populair bij de “LHBT gemeenschap”.

Ik schrijf je later verder,

jouw vriend uit Amsterdam,

Bjarne


Bjarne had grote bewondering voor de Nederlandse turnsters die hij tijdens de grote turntoernooien had mogen aanschouwen vanachter het beeldscherm van de televisie in zijn kleine maar gezellige slaapkamer in Amsterdam Oost. Vooral de jonge dame op de evenwichtsbalk had zijn hart meerdere malen gestolen. Op de een of andere manier moest hij altijd aan die dame denken wanneer hij aan de mysterieuze Aleksandr dacht.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Bjarne

Geplaatst op

17-11-2017

Foto's

Geef uw waardering

Er is 3 keer gestemd.

Social Media

Tags

Balanceren Evenwicht Rusland

Reacties op ‘Evenwichtsbalk’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd