Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Het hele eiereten

Ik was te verliefd op mijn lieve negroïde platonische knuffelbeer uit Ghana om een gesprek aan te gaan met op lust gerichte homoseksuele mannen, die massaal hun paasdriften op mij begonnen te projecteren. En ik wist niet goed wat ik met deze verliefdheid aan moest, dat was het hele eiereten.

Er was geen paashaas in huis, de doos met scharreleieren was onaangebroken, en ik had geen zin in een scharrel om van mijn tijdelijke noodzakelijkheid hier op de aardkloot te genieten.
Een bootkapitein, een chauffeur van een vervoersdienst, een paar verdwaalde toeristen, ze konden allemaal de pot op met hun platvloerse taal en onaangename gewoonten.

De 22- jarige Akwesi uit Ghana had me geleerd hoe Google hangouts werkte, en we hadden daar een korte chat over de leeuwen en de giraffes en het wilde leven in zijn Afrikaanse land. Ik vertelde over Artis, maar hij was niet meer zo nieuwsgierig als voorheen. Het leek alsof hij twijfelde waar hij over wilde chatten, waarschijnlijk waren zijn persoonlijke problemen zo groot dat hij opnieuw een poging zou gaan wagen om geld van mij los te troggelen, maar voelde hij aan dat het nog te vroeg was.

Het was een korte chat, maar het bleef de hele dag in mijn hoofd hangen. De genegenheid die ik voor hem voelde was alleen maar intenser geworden, terwijl ik al de conclusie had getrokken dat het zinloos was om te geloven dat deze liefde in de werkelijkheid een kans zou kunnen krijgen.
Maar ik was niet goed in staat deze gevoelens te negeren, de belangstelling voor andere mannen was afgenomen, ik dacht de hele dag aan hem.

Ik dacht aan hem toen Ella Fiona langskwam om hamburgers te eten, nadat ze de hele middag bij haar demente moeder was geweest. Ik dacht aan hem wanneer ik op Facebook was, ik dacht aan hem wanneer ik de datingsite bezocht.

De hele eerste paasdag van 2017 had in het teken gestaan van mijn genegenheid voor Akwesi.
Ik was zelfs vergeten naar 'boer zoekt vrouw' te kijken, tot grote ergernis van Ella Fiona, die vond dat we daar samen over moesten praten.

Amsterdam, 17-04-2017

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Bjarne

Geplaatst op

16-08-2017

Over dit verhaal

17-04-2017

Foto's

Geef uw waardering

Er is 3 keer gestemd.

Social Media

Tags

Eieren Pasen Verliefd

Reacties op ‘Het hele eiereten’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 19-12 - De beste online poker strategieën

    In Nederland mogen we sinds 1 oktober 2021 legaal online gokken. Dit betekent dat de Nederlandse Kansspelautoriteit vergunning verleend aan gokbedrijven die voldoen aan alle eisen...

  • 16-11 - Tips om je kind voor te lezen

    Welk kind vindt het nu voor het slapen gaan niet fijn dat papa of mama een verhaaltje voorleest. Waar dit de ene keer een wat langer verhaal is, is het de andere keer een wat korte...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd