Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Mijn trouwe viervoeter

Toen ik jou zag.......

Hallo Ik ben Jimmy die Australische Herder .
Ik heb 1 jaar bij jullie in het dieren asiel gewoond Hoe goed jullie ook voor mij waren ik verlangde naar een lief gezin die blij met mij zouden zijn . Bijna elke dag kwamen er mensen naar ons kijken en werden we gekeurd ik zou bijna denken zitten we hier op de wallen.
Ik zei vaak tegen mijn buurman die hier in dit asiel al langer zit als ik jongen als niemand mij wil hebben ga ik zo gauw ik de kans zie er tussen uit .Dan slaap ik maar onder bruggen zoals de clochards in Parijs. Mijn buurman was een schotse Collie eigenlijk een verwend ventje. Daar kon je niks mee beginnen.
Veel te bang om zijn veilige haven te verlaten maar ik ben zo niet .Opgesloten zitten met af en toe een praatje van je verzorgers die helaas ook geen tijd hebben om je eens lekker te knuffelen. Ja ook een dier heeft liefde nodig om gelukkig te kunnen zijn. Daar zijn we het allemaal over eens hier in het asiel
Maar op een goede dag zag ik nieuwe gezichten langs mijn kennel lopen (zij zijn sinds die tijd mijn huidige verzorgers.) Toen ze mij zagen waren ze meteen verkocht ik liet mij natuurlijk van beste kant zien. Ik draaide om hun heen ik werd over mijn kop geaaid en ik kwispelde gezellig met mijn staart .De beslissing was al snel gevallen ik was hun keus geworden in plaats van die kleine puppy van drie maanden oud zij was veel te wild sprong overal op en ja dat moeten ouderen mensen niet hebben Die houden toch meer van rust ik ben al een krasse kerel van 10 jaar oud! Meestal lopen ze dan langs mijn kennel .Ze kozen toch voor mij in plaats van dat kleine grietje van drie maanden oud. Dat jong is nog zo speels die moet nog veel leren. Maar ik weet de mensen wel te bespelen trouwens ik ben heel trouw en lief van karakter. Gelukkig kreeg ik een kans om hier weg te komen .Straks mag ik weer lekker naar buiten want de hele dag in de kennel zitten gaat gauw vervelen .Nee ik heb goeie baasjes hoor.
.Mijn vorige baasjes hadden jonge kinderen nee die waren mij te druk . Die kindertjes knepen in mijn zachte velletje ja dan werd ik toch een beetje boos En ja deze jonge . ouders waren te zeer gehecht aan een brandschoon huis ! Toen hebben ze mij maar naar het asiel gebracht.. Maar toen ik eenmaal bij deze lieve mensen was, moest ik toch erg wennen. Ik ben 2 keer terug geweest bij jullie dierenarts omdat ik bijna geen eten door mijn keel kreeg terwijl het aan variatie van alle soorten hondenvoedsel niet ontbrak .En ik kreeg een aandacht die ik niet meer gewend was alle dagen een wandelingetje maken ja daar hebben jullie in het dierenasiel geen tijd voor dat begrijp ik wel. Die frisse lucht doet mij goed mijn vacht blinkt weer .Ik was ook al 3 a 4 ons afgevallen. Inmiddels ben ik nog meer bijgekomen dan dat ik afgevallen was.
. Ik kan al een paar uurtjes rustig in mijn mand liggen als het baasje dan tijd heeft gaat ze met mij wandelen meestal twee keer per dag.
Ja want hier binnen is geen hondentoilet en u moet weten ik ben van naturen erg proper. Afgelopen weekend heb ik ook een nieuw vriendinnetje ontmoet toen wij aan de wandel waren.
Jongens hier lopen echt wel schone dames rond en natuurlijk kon ik het niet laten even te knipogen tegen haar jammer maar het kind gaf geen reactie. Een beetje beledigd voelde ik mij wel want ja ik ben toch een mooie honden kerel met een prachtige vacht.
Met mijn 10 jaar ben ik nog best actief hoor ik kan nog zorgen voor nakomelingen!
…Een grote verrassing overkwam mij vanmiddag stond ik hier in onze achtertuin naar de kinderen te kijken (we zijn gezegend met een speeltuin) En wat dacht je ik zag haar weer die zwarte poedel met een mooi halsbandje om een al glitter. Ik zei het toch al een echte dame! Ik rende heel gracieus langs het hek en warempel ze reageerde luid blaffend. Dus contact heb ik nu al met haar
Ik ben natuurlijk wel gevlijd met haar aandacht maar er lopen hier nog meer leuke jonge dames rond. Ik moet het nog even bekijken wie ik zal kiezen.

Ik twijfel , want ja ik moet toch eigenlijk mijn eigen ras in eren houden.
Ik ben een rasechte Australische Herder en dat wil toch wat zeggen. Ik kom uit een sterke familie en ik weet niet of mijn familie er mee akkoord gaat met een rassen vermenging.
Maar ze hoeven ook niet alles te weten een klein slippertje moet mij toch gegund zijn
Maar lieve mensen van het Asiel Ik wilde jullie toch even laten weten dat het goed met mij gaat en ik wil jullie nog bedanken voor de tijd dat jullie mij verzorgd hebben.

Groetjes van Jimmy

Grietsje Cobben

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Gretelein

Geplaatst op

25-02-2017

Over dit verhaal

Dit verhaal heb ik geschreven voor mijn twee achterkleinkinderen

Geef uw waardering

Er is 2 keer gestemd.

Social Media

Tags

Kennelverdriet

Reacties op ‘Mijn trouwe viervoeter’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd