Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Blind Fool

Met een snelle pas loop je samen met mij. Ik blijf me groot houden, probeer je bij te houden. Opvallen doet het je niet. Ik kan niet meer. Moet zitten, wil slapen. Mijn ogen sluiten en niet meer ontwaken maar ik ben te koppig.

Ik vraag je mij te helpen, zodat ik kan gaan zitten, even mijn ogen laten rusten. Je kijkt me aan, onbezorgt. Je kan de dood niet zien. Heb slecht geslapen, kan je dat zelf niet? Herinneren doe ik het verder niet.

Eerst nog in de wacht. Met mijn hoofd op je schouder, heb ik niet meer de kracht. Ongeacht waar dit me brengen gaat, ik kan niet meer op eigen kracht. Je stem nu wel bezorgt, toch zie je nog steeds de dood niet. "Erg vermoeid" zijn de woorden die je geloofd.

Zittend, half uitgekleed in een kamer. Deur op een kier. Ik houd me groot. Met beide handen til ik mijn been. Te koppig voor "ik kan niet meer".
Twee keer diep adem en weer gaan. Voetje voor voetje tot de deur. Met een kwijnende lach en een stevig pas terug naar de arts.
Jou ogen nog steeds onwetend en dom, de zijne ernstig en geschokt. Twee woorden spreekt hij tegen mij.
Je gezicht opeens bezorgt en verbaasd. In je ogen nog steeds een domme dwaas.

Toch wil ik je bedanken voor deze prachtige dag. Want op deze maandag ochtend in maart, zag ik alles voor wat het was. Een zwarte dag voor jou. Na 17 jaar, twee maanden en 16 dagen niet meer mijn papa, zoals je vroeger was. Papa is een ere titel die niet meer past.

Ruim acht jaar zijn we verder, en nog net zo blind. Gezegend zijn de onwetende, gezegend ben jij. Niet wetende dat je "papa" al ruim acht jaar niet meer bent. Enkel nog een vader, enkel verbonden in dna, enkel een illusie van wat ooit eens was.

Blind fool!

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Lucy S. Dix

Geplaatst op

11-10-2014

Over dit verhaal

Na 6 maanden steeds zieker te worden werd ik eindelijk naar het ziekenhuis doorverwezen. Dit is hoe ik het eerste uur vanaf binnen komst heb ervaren. dezelfde dag kon ik niet meer lopen. Dit is mijn eerste verhaal. Tips welkom

Geef uw waardering

Er is 2 keer gestemd.

Social Media

Tags

Dood Dwaas Kanker Kracht Papa Pijn

Reacties op ‘Blind Fool’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 16-11 - Tips om je kind voor te lezen

    Welk kind vindt het nu voor het slapen gaan niet fijn dat papa of mama een verhaaltje voorleest. Waar dit de ene keer een wat langer verhaal is, is het de andere keer een wat korte...

  • 22-09 - Zij zijn duurzaam van zichzelf

    Duurzaamheid is voor de rijken en dat maakt het zo krom. Zij hebben zonnepanelen en een warmtepomp – een flinke investering stuk voor stuk. Vervolgens besparen ze geld en gaan z...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd