Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Martina's Heere (2)

De zwarte kaft gleed tussen haar vingers, zacht en tegelijkertijd wat ruw. De gouden letters stonden als krachtige heersers op de zwarte ondergrond. Bijbel. Haar Bijbel. Ze zat op een krukje bij de kleine kandelaar die parmantig haar kamer verlichte. Het was al donker buiten maar ze kon niet slapen. Haar kleine schat, waar ze maar niet vanaf kon blijven, streelde ze zacht met haar kleine tedere vingertjes. Eindelijk, had ze haar Bijbel.
Ze schoof het krukje wat dichter bij het kleine eikenhouten tafeltje en sloeg langzaam haar Bijbeltje open. De eerste paar pagina’s waren wit en toen kwam het dunne papier waar zwarte lettertjes opstonden. Het eerste Bijbelboek naderde, Genesis, wat geboorte betekend. Martina las de eerste tekst : In den beginne schiep God den hemel en de aarde.
In den beginne, helemaal in het begin. Dat betekend dat er toen nog niets was dan alleen God, toen maakte Hij hemel en aarde uit niets.
Martina las verder, vers 2: De aarde nu was woest en ledig, en duisternis was op den afgrond; en de Geest Gods zweefde op de wateren.
Martina vond het maar moeilijke woorden wat er in dat mooie Boek stonden, toch als je heel diep nadacht dan kon je het wel een beetje begrijpen. Kijk maar. De aarde nu was woest en ledig, dat wil zeggen dat het ruig was en er was niets, niets op de aarde dan water. Als je het wel eens heb zien stormen bij de zee dan kan je zien hoe ruig en woest het water kan zijn. Zo woest was het toen ook en misschien wel nog woester. Dan staat er : en de duisternis was op de afgrond;. Als iets duister is dan is het donker en dan kan je ook zeggen dat het heel donker was, zo donker dat je bijna niets zien kon. Zo donker was het op de aarde toen die net gemaakt was. Want er was nog geen licht.
Het volgende regeltje vind martina wel heel erg moeilijk, ze snapt er helemaal niets van. En de Geest Gods zweefde op de wateren, dat staat er. Martina weet wel een beetje wie God is maar wat is dan de Geest Gods? Dat is wel een beetje moeilijk, ja en ook heel moeilijk te begrijpen. God bestaat uit drie Personen: De Vader, de Zoon en de Heilige Geest. En in deze laatste zin wordt de Heilige Geest bedoeld. Toch is dat God zelf maar dan in de Persoon van de Heilige Geest. Drie verschillende Personen en toch één Heere, één God.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

heije

Geplaatst op

04-03-2013

Over dit verhaal

uitleg voor mensen voor wie de statenvertaling te moeilijk lijkt

Geef uw waardering

Er is 3 keer gestemd.

Social Media

Tags

Bijbel Genesis God Kinderlijk Schepping Uitleg

Reacties op ‘Martina's Heere (2)’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 22-09 - Zij zijn duurzaam van zichzelf

    Duurzaamheid is voor de rijken en dat maakt het zo krom. Zij hebben zonnepanelen en een warmtepomp – een flinke investering stuk voor stuk. Vervolgens besparen ze geld en gaan z...

  • 09-09 - Het ongelooflijke verhaal van Louis Zamp...

    Dit verhaal is waargebeurd, maar het is moeilijk voor te stellen. Louis Zamperini zou je misschien een kat met negen levens willen noemen, maar de martelgang die deze held heeft...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd