Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Schaduwdanser

Het is middernacht. De regen druipt als een orkest van de natuur tegen de ruiten van mijn slaapkamer waardoor ik de slaap niet kan vatten. Na een uur van woelen in de lakens besluit ik om even wat te lezen.
'Misschien word ik dan wel moe.' Denk ik dan. 'Misschien vat ik dan wel de slaap.' Ik strek mijn rechterarm naar de lamp op mijn nachtkastje en druk op de ronde knop. Mijn ogen doen pijn als het licht in een flits plots aanspringt, maar na enkele seconde kan ik er aan wennen. Ik kijk naar de houten boekenkast naast de geel geschilderde deur waar ik een zwarte gestalte zie. Door de korte afstand die het licht van de oude lamp te bieden heeft zie ik alleen maar zijn silhouette. Hij maakt een middeleeuwse buiging waarin het wel lijkt of hij me uitnodigt om te dansen. Ik sta recht en huppel als een echte ballerina naar de gestalte toe die de bovenkant van mijn hand kust als een echte gentleman en de dans inzet. Hand in hand draaien we rond elkaars as en genieten we van het moment. Het geluid van de regen en de duisternis valt weg en even lijkt het of wij twee de enige op de wereld zijn.
'Wat is al dat gestommel hier?' Moeder komt binnen waarbij ze op de witte lichtknop drukt naast de deur. De man is verdwenen als sneeuw voor de zon, als schaduwen in het licht. Ik danste met een schaduw. Ik ben een schaduwdanser.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Polart

Geplaatst op

09-04-2016

Geef uw waardering

Er is 10 keer gestemd.

Social Media

Tags

Dansen Nacht Regen Schaduw

Reacties op ‘Schaduwdanser’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 22-09 - Zij zijn duurzaam van zichzelf

    Duurzaamheid is voor de rijken en dat maakt het zo krom. Zij hebben zonnepanelen en een warmtepomp – een flinke investering stuk voor stuk. Vervolgens besparen ze geld en gaan z...

  • 09-09 - Het ongelooflijke verhaal van Louis Zamp...

    Dit verhaal is waargebeurd, maar het is moeilijk voor te stellen. Louis Zamperini zou je misschien een kat met negen levens willen noemen, maar de martelgang die deze held heeft...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd