Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Kitty

Ze heet Kitty en ze woont bij mijn oma, al zo lang als ik me kan herinneren. Dat is best lang hoor, want ik ben al 6. Kitty en oma zijn de beste vriendjes denk ik, want ze zijn altijd samen. Wanneer oma in de keuken werkt, dan zit poes op de keukenstoel en kijkt naar wat er allemaal gebeurt; zit oma op de bank, dan zit Kitty op de brede leuning naast haar, of ligt bij haar op de bank, half over haar schoot.
Wie Kitty is? Nou, oma's kat natuurlijk.

Mijn broer Bas noemt haar Lappie en zegt dat het echt de lelijkste kat van het land is. Toen ik zei dat ik dat niet snapte, legde hij uit dat, met al die kleuren op die kat, het een lapjeskat genoemd wordt. Bas is al 10 en hij weet veel meer dan ik, dus ik geloof hem wel. Ja, Kitty heeft wel veel kleuren: rood-bruin, donkerbruin, zwart, en wit. Ze was ook eens een keertje een beetje groen, maar oma zei dat het kwam omdat ze langs de pasgeverfde schuurdeur was gelopen. Haar staart is niet recht, Bijna aan het puntje zit er een knik in, dus haar staart wijst altijd naar beneden. Oma zegt dat ze er eens mee tussen een deur had gezeten. Zielig toch? IK vind Kitty niet lelijk, ik vind dat ze slim is en lekker zacht. Je kan ook geweldig om haar lachen.

Papa noemt haar Mormel. Altijd wanneer we bij oma zijn gaat Kitty over zijn schoenen liggen en trekt de veters los. Ga weg, Mormel, zegt papa dan, maar ik zie heus wel dat hij er niet boos om is, want hij lacht er altijd bij. Mama vertelde wel eens dat, toen ik nog klein was en in mijn stoeltje op de grond zat, Kitty altijd mijn sokjes uittrok. Die nam ze dan mee naar een plekje naast de grote kast en speelde ermee. Ik vind het jammer dat ik me dat niet meer kan herinneren, maar ja, ik was toen nog maar heel erg klein hè?

Kitty heeft dus een paar namen: Lappie, Mormel... oma zegt wel eens Boefje wanneer ze erg ondeugend geweest is, maar ik noem haar gewoon Kitty, of Poes. Mama vertelt graag over de katten in het huis van oma toen zij daar ook nog woonde. Ze kende mijn papa toen nog lang niet. Wanneer mama dus zegt dat Kitty een heel erg slimme kat is, dan geloof ik haar ook, want ze had ook andere katten gekend.

Oma zegt dat Kitty kan klokkijken. Dat geloofde ik natuurlijk niet, maar iedere dag wanneer het 12 uur is komt ze bij oma zitten en geeft kopstootjes, kijkt haar heel strak aan en gaat enorm gapen. Jaja, zegt oma dan, heb je weer op de klok gekeken? Ik weet dat de klok 12 keer had geslagen, maar bedenk me nu dat katten vast niet kunnen tellen. Wat ze oma wil vertellen? Nou, dat ze eten wil natuurlijk. Ik vind dat heel slim van haar.

De poes krijgt altijd lekker eten. Nou ja, ik dénk dat het lekker is, want haar schaaltje eet ze in één keer leeg. Kitty eet ook wel heel vieze dingen, jasses. Ze drinkt regenwater uit een bak in de tuin waar ook dode blaadjes in liggen; ze vangt alle vliegen en wespen die bij oma in de kamer komen en .. eet die op! Dat vind ik wel goed van haar, maar ze vangt ook de vlinders die op de bloemen in oma's tuin komen. Ze kan heel hoog springen en met haar poot slaat ze die lieve vlindertjes uit de lucht. En ja hoor, ook die eet ze ook gewoon op. Dat vind ik zo jammer, want vlinders zijn heel mooi. Gelukkig vangt ze geen vogels. Pfff zeg, dat zou ik echt heel zielig gevonden hebben.

Ik zei al dat ze hoog kan springen. Wanneer ik achter het huis bellen voor haar blaas dan is ze erg blij want ze houdt van spelen. Ze slaat ze allemaal kapot met haar poot en vaak springt ze zo hoog dat zij ze uit de lucht slaat. Ik denk dat de poes dit een van de leukste spelletjes vindt. Oh ja, én voetballen met een pingpongbal. Die kan ze zo een harde mep geven dat ik de hele tuin door moet om het weer op te halen.
Kitty heeft een grote doos met kattenspeeltjes en heel vaak moet oma die van overal uit de kamer oppakken en weer in die doos doen. Ja, die kat kan veel, maar kan echt niet opruimen.

Natuurlijk speelt ze niet de hele dag. Vaak ligt ze te slapen, want dat doen katten nu eenmaal. Meestal op de vensterbank, of op een hoekje van de bank, maar wanneer het buiten lekker warm is, dan ligt ze onder een struik in de schaduw. Oma zegt dat Kitty een bontjas draagt en het daarom nooit koud heeft. Haha, een bontjas, die oma kan jokken hoor, haar kat draagt gewoon een vacht. Wanneer ze slaapt zie ik soms dat ze droomt. Dan bewegen haar pootjes en haar snuit en maakt ze kleine geluidjes. Ik zou zo graag willen weten waarover ze dan droomt. Over bellen blazen, over vlinders, of mijn sokjes....?

Ik weet zeker dat, wanneer ik groot ben en een eigen huis heb, dat ik dan ook een kat zal hebben. Ik zei tegen Bas dat ik een kat wilde die kunstjes kon doen, zoals veters lostrekken, en zeepbellen vangen; die me kan vertellen wanneer ze haar eten wil, en die de deur zelf kan openmaken. Ach, had ik dat nog niet verteld? Kitty kan dat hoor, ze springt hoog, op de deurkruk, en met een achterpoot duwt ze dan zó de deur open. Ja, een slimme kat wil ik, misschien ook wel een lapjeskat, maar liever een hele zwarte met groene ogen. Bas moest daarom lachen en zei dat ik dan maar eens bij een circus moest gaan kijken of ze er daar eentje voor mij hebben die dat allemaal kan.

Nee Bas, dacht ik toen, ik ga er niet voor naar een circus. Ik ga naar het dierenasiel verderop en ga daar bij de katten kijken. Welke ik zal nemen? Misschien ook geen zwarte met groene ogen, maar die ene kat die naar me toe komt lopen en het gaas kopjes gaat geven terwijl ze naar me kijkt. Ik wil een kat die MIJ zal uitkiezen, want ik geloof echt dat katten soms slimmer zijn dan mensen.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Irene O.

Geplaatst op

06-02-2016

Over dit verhaal

Een verhhaaltje over een kat die Kitty heet

Geef uw waardering

Er is 9 keer gestemd.

Social Media

Tags

Kat

Reacties op ‘Kitty’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 22-09 - Zij zijn duurzaam van zichzelf

    Duurzaamheid is voor de rijken en dat maakt het zo krom. Zij hebben zonnepanelen en een warmtepomp – een flinke investering stuk voor stuk. Vervolgens besparen ze geld en gaan z...

  • 09-09 - Het ongelooflijke verhaal van Louis Zamp...

    Dit verhaal is waargebeurd, maar het is moeilijk voor te stellen. Louis Zamperini zou je misschien een kat met negen levens willen noemen, maar de martelgang die deze held heeft...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd