Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

waarom IK??? (1)

Ze droomde weg. Ver ja heel ver in het verleden ze herinnerde zich iets. Iets dat ze niet kon vergeten. Hij! Wie was het geweest? Ze kon hem nog maar vaag herinneren. Donker en dun ja wel knap, maar toch zijn ogen, hadden haar aangekeken…zo diep. Ze was geschrokken. Ze zag iets in die blik. Gewoon zo teder, zo lief. Niet wat ze verwacht had.

Richard pakte haar hand. Ze waren op weg naar de bieb ze moest nog boeken ruilen en hij ging mee. Elena zat bij Richard achterop. Ze reden al slingerend over de weg. Bij elke drempel gaf ze een gil en ging hij alleen maar harder rijden. Bij de bieb stopte hij, hij hielp haar van de fiets en gaf haar een kus om zijn lompe gedrag een beetje goed te maken. Ze liepen naar binnen. Eenmaal binnen ging ze op zoek ze wilde een speciaal boek hebben. Ze keek bij de tweede hands boeken want die werden verkocht. Er moest er toch een zijn die goed genoeg was. Ja! Daar stond er een ‘gas in Brabant’ was de titel. Het ging over kamp Vught, waar veel joden waren vergast. Hij hielt daarvan dat wist ze. Ze nam het boek en rekende af. Buiten de deur stond Richard op haar te wachten. Toen ze naar buiten kwam pakte hij haar beet en trok haar mee. “Hé, even rustig” riep ze nog. Hij stopte en draaide om. “Sorry sorry, maar ik wil zo vlug mogelijk ergens met je naartoe”. “Oké, oké ik kom al” zei Elena een beetje geïrriteerd. Ze liep naar de fiets en stapte bij hem achterop, onderweg zeiden ze niets tegen elkaar. Richard stopte bij een groot gebouw. Hij stapte van de fiets parkeerde hem in de stalling en liep samen met Elena het gebouw in. Vol enthousiasme keek Elena om zich heen. Allemaal schilderijen stuk voor stuk even mooi. Bij een klein schilderij verstopt in een hoek van het museum staat ze stil, zo mooi zoals de bloemen op dat schilderij gezet zijn, een jongen en een meisje staan op het schilderij, ze zitten samen op een bankje van de ondergaande zon te genieten, de jongen heeft bloemen in zijn hand en een van die bloemen zit in het meisjes haar haar. Richard ziet haar daar zo staan en geniet, zoals zij naar zulke dingen kijken kan, heel anders dan hij, hij houdt er niet zo van al die bloemen.

Als Elena het hele gebouw heeft gezien lopen ze weer naar buiten. Bij de fietsenstalling blijft Richard ineens staan. Hij kijkt haar recht in de ogen en hoe het komt weet ze niet maar zomaar uit haar zelf geeft ze hem een kus, dat zou ze normaal echt nooit doen, Hij bloost. Richard haalt gauw de fiets van het slot en wacht tot Elena zit dan rijd hij op een slakken gangentje naar zijn huis. Elena is wat verrast als ze bij zijn huis stilstaan, hij had haar nooit eerder meegenomen. Het is een oude boerderij aan het andere eind van de stad. Richard rijdt naar de stal een gooit de fiets tegen de muur. Ze lopen samen het erf af. Bij de deur blijft Richard even staan, alsof hij twijfelt, dan trekt hij toch resoluut de deur los. In de keuken is de oma van Richard bezig met het bakken van een taart. Als ze Elena ziet kijkt ze eerst nogal verbaast. Richard ziet het en legt maar gelijk uit dat dit Elena is waar dat hij het wel eens over heeft. Zijn oma begrijpt het direct en geeft Elena een hand “welkom djenje” zegt ze. Niets begrijpend kijkt Elena Richard aan, “djen is een ander woord voor meid, oma is nogal ouderwets” fluistert hij lachend in haar oor. “ik ben Elena” zegt ze tegen zijn oma. “en ik ben jet” zegt zijn oma en schiet in de lach. Gauw loopt Elena samen met Richard de trap op naar zijn kamer. Tegen vijven gaat Elena weer naar huis. Thuis verteld ze alles wat Richard gedaan had die dag. Haar moeder luisterde en bij elk woord glimlachte ze even. Het deed Elena goed haar moeder zo te zien. Sinds het ongeluk had ze eigenlijk niet meer gelachen en durfde ze Elena niet alleen de straat op te laten gaan. Aan de ene kant was Elena blij dat haar moeder zo was, maar andersom miste de zo vaak haar lachende ma. Die ze in deze vrouw niet terug herkende. Met een blij gevoel ging Elena die avond naar haar kamer. Zelfs het huiswerk werkte mee. Haar dag kon niet meer stuk.

Wat was die tijd gelukkig geweest, nu Elena er weer aan terug denkt. Ze zou het graag over doen. Gewoon weer die liefde voelen die er toen tussen haar en haar ouders had gespeeld. Het had niet lang geduurd. Langzaam maar zeker werd haar moeder steeds stiller. Het werd saai thuis dus ging ze ergens anders heen voor plezier. Ze zat toen bijna elke avond bij lies of Janie. Het was daar altijd anders, anders dan thuis, anders gezellig. Bij hun was het gewoon perfect.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

heije

Geplaatst op

09-01-2013

Over dit verhaal

dit is een hoofdstuk van een groot verhaal waar ik meebezig ben... hoor graag wat je ervan vind..

Geef uw waardering

Er is 11 keer gestemd.

Social Media

Tags

Anders Liefde Samen Verlangen Verleden

Reacties op ‘waarom IK??? (1)’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 22-09 - Zij zijn duurzaam van zichzelf

    Duurzaamheid is voor de rijken en dat maakt het zo krom. Zij hebben zonnepanelen en een warmtepomp – een flinke investering stuk voor stuk. Vervolgens besparen ze geld en gaan z...

  • 09-09 - Het ongelooflijke verhaal van Louis Zamp...

    Dit verhaal is waargebeurd, maar het is moeilijk voor te stellen. Louis Zamperini zou je misschien een kat met negen levens willen noemen, maar de martelgang die deze held heeft...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd