Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Terugkerende droom

Met een schok word ik wakker. Mijn rug is helemaal nat van het zweet en mijn ogen zijn rooddoorlopen. Wanneer ik naar mijn wekker kijk, zie ik dat deze aangeeft dat het nog maar drie uur middernacht is. Een gaap ontsnapt uit mijn mond, maar ik weet nu al dat het onmogelijk is om weer in slaap te komen. Toch sluit ik mijn ogen en probeer ik de beelden van de nachtmerrie weg te dringen. Dit is een verkeerde keuze, want hoe langer mijn ogen gesloten blijven hoe meer beelden weer terugkomen. Langzaam kom ik weer overeind en zoek ik naar het lichtknopje. Wanneer het licht aangaat knipper ik pijnlijk met mijn ogen. Na een tijdje zijn mijn ogen gewend aan het licht en stap ik uit mijn bed. De kleren die ik gister aanhad liggen op een hoopje in mijn kamer. Ik loop er naartoe en trek ze aan. Zachtjes, zonder de anderen wakker te maken, loop ik mijn kamer uit op weg naar de keuken. Daar aangekomen drink ik snel een beker melk en pak ik een appel uit de fruitschaal. Met de appel in mijn hand loop ik naar de voordeur en haal deze zo zacht mogelijk van het slot.

Buiten aangekomen komt een heerlijk frisse geur mij tegemoet. Gelijk voel ik me een stuk beter. Ons huis ligt aan de rand van het bos, dus na een paar stappen gelopen te hebben sta ik al tussen de grote, groene bomen. Bang om te verdwalen ben ik niet. Ik ken dit bos van jongs af aan en ik kom er bijna dagelijks. Wanneer ik omhoog kijk zie ik een mooie volle maan door de bomen schijnen. Ik heb altijd al van een volle maan gehouden, het geeft de nacht iets magisch.

Na een tijdje gelopen te hebben ga ik tegen de stam van een dikke boom zitten. Ik sluit mijn ogen en luister naar de geluiden om mij heen. Langzaam dommel ik weg in een lichte slaap.

Ik kan niks zien. Overal heb ik pijn en ik ril van de kou. Dagen zijn verstreken en ik heb geen idee hoelang ik hier al vastzit. Om mijn handen en voeten zitten ijzeren kettingen die met pinnen in de muur vastgemaakt zitten. Hierdoor is mijn kans op ontsnappen verkeken. De reden waarom ik hier vastzit is voor mij nog onbekend. De enige persoon die ik heb gezien is iemand met een zwart masker. Hij of zij is mij een paar keer eten komen brengen. Het eten is vies en ik vraag me af of het niet bedorven is. Toch eet ik ervan. Ik heb honger, vreselijk veel honger, zoveel honger heb ik nog nooit gehad. Ik schrik op uit mijn gedachten door een deur die openvliegt. Een straal licht schijnt naar binnen en meteen knijp ik mijn ogen dicht. Door die donkere kelder ben ik geen licht meer gewend. Dit keer komen er een paar mannen op mij aflopen. Ze praten in een taal die ik niet kan verstaan waardoor het voor mij een raadsel is waar ze het over hebben. Één van de mannen komt gehurkt naast me zitten. Hij pakt een zaklamp en schijnt die in mijn ogen. Automatisch knijp ik die dicht wat mij een harde klap oplevert. De man stopt zijn zaklamp weer weg en ruilt deze in voor een grote spuit. Mijn ogen verwijden zich van angst. Dat ding… Hij gaat toch niet...?


Hard knal ik met mijn hoofd tegen de boom en ik ben meteen weer wakker. Elke nacht heb ik deze droom en altijd word ik op hetzelfde moment wakker. Zal deze droom iets betekenen? Een waarschuwing misschien? Of gewoon iets dat mijn angst op naalden nog meer benadrukt? Ik schud deze gedachte van me af en ga weer recht overeind staan. Opeens krijg ik het gevoel dat ik word bekeken. Ik draai me om en zie iets wegschieten. Een rilling van angst trekt over mijn lichaam terwijl ik mijzelf probeer wijs te maken dat het gewoon één van de dieren in het bos is. Die lopen hier wel meer, niks bijzonders.

Omdat ik me nu niet meer zo veilig voel besluit ik naar huis terug te keren. Weer voel ik me bekeken, maar ik besluit er dit keer geen aandacht aan te besteden. Met mijn blik strak vooruit gericht en mijn oren gespitst versnel ik mijn pas. Door een plotseling gekraak in de boom boven mij verstijft mijn lichaam en schiet mijn blik naar boven. Op dat moment valt er een schim naar beneden en word ik tegen de grond aan gesmeten. Nog voor ik mijzelf kan verweren wordt er een doek in mijn mond gepropt en zak ik weg in een zwart gat.

Is dit mijn droom die uitkomt...?

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Mousider

Geplaatst op

17-11-2012

Foto's

Geef uw waardering

Er is 26 keer gestemd.

Social Media

Tags

Angst Bos Dromen

Reacties op ‘Terugkerende droom’

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 19-12 - De beste online poker strategieën

    In Nederland mogen we sinds 1 oktober 2021 legaal online gokken. Dit betekent dat de Nederlandse Kansspelautoriteit vergunning verleend aan gokbedrijven die voldoen aan alle eisen...

  • 16-11 - Tips om je kind voor te lezen

    Welk kind vindt het nu voor het slapen gaan niet fijn dat papa of mama een verhaaltje voorleest. Waar dit de ene keer een wat langer verhaal is, is het de andere keer een wat korte...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd