Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; clsMsDocGenerator has a deprecated constructor in /home/1001korteverhalen-nl/1001korteverhalen.nl/includes/classes/msDocGenerator.class.php on line 65
1001 Korte Verhalen & Verhaaltjes - Verhaal '100 000 euro voor ma en pa' door Ward Verdonck

Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

100 000 euro voor ma en pa

29 januari 2016

“Grr…. Waarom lukt het me toch niet?! Oh hallo, voor ik verder doe, moet ik me misschien eerst even voorstellen. Ik ben Michael Adams, ik ben 26 jaar en ik ben geïnfiltreerd in de terreurorganisatie IS. Niemand van mijn familie of vrienden weet dit. Bij IS regel ik waar er een aanslag gepleegd wordt en probeer ik wapens te kopen.

Op dit moment ben ik een aanslag aan het plannen op de Grote Markt in Brussel. Het is lastig want ik moet dit allemaal verbergen voor mijn vrouw, mijn kinderen,… want, moest dit ooit ontdekt worden dan beland ik levenslang in de cel. Maar shht, niet verder vertellen! Ik moet nu stoppen over dit onderwerp want mijn vrouw komt thuis.”

Nadat hij zijn vrouw vertelde dat hij voor een vergadering naar Brussel moest (wat dus niet zo was, want hij moest de plaats van de aanslag gaan observeren) begon hij zijn valiezen te pakken. In de avond vloog hij naar Brussel. Hij verbleef in een hotel op de Grote Markt waar overmorgen de aanslag zou plaatsvinden. Hij naam notities waar de zelfmoordterrorist zou moeten staan om zoveel mogelijk mensen te vermoorden. Rond middernacht ging hij slapen.

30 januari 2016

’s Ochtends om 8 uur staat hij op. Om 10 uur heeft hij een afspraak met Salah Abdeslam om alles te bespreken. Salah is namelijk de zelfmoordterrorist. Ze zijn afgesproken in de lobby van Novotel. Micheal kent Salah alleen nog maar via mail, en hij hoopt dat Salah zich aan de afspraak zal houden.

Binnen een kwartier zal Salah hier zijn, dus gaat Michael al zitten in de lobby en hij bestelt een koffie. Nog even wachten en dan is Salah hier.

10u.01: “Pff, ik wist het, het is nu al een minuut na tien en hij is hier nu nog niet. Ik moet dringend een andere persoon vinden want anders kan ik het wel vergeten. Hopelijk is die Salah niet nep en werkt hij niet voor de politie.”
Om half elf komt Salah eindelijk binnen. Direct vraagt Michael waar hij bleef. Salah antwoordde daarop dat hij dacht dat hij achtervolgd werd. Michael schrok en zei: “ kom we moeten hier weg voor de politie ons vindt.” Om kwart voor 11 zitten ze in de auto en rijden ze weg uit Brussel. Ondertussen bespreken ze de aanslag. Ze komen tot een akkoord: Salah blaast zichzelf op en dan krijgen zijn ouders €100.000.31 januari 2016: de dag van de aanslag
Salah is gestresseerd, om 18 u zal hij zichzelf opblazen op de Grote Markt. Als de aanslag is gebeurd, zullen zijn ouders wel niet meer in armoede leven. Zijn ouders weten er niks van. Het is nu 11 uur en hij schrijft nu een afscheidsbrief met alle info voor zijn ouders.

17 uur: Één Uur voor de aanslag: Salah doet zijn bomgordel aan en trekt dan een trainingspak aan. Om 17u30 gaat hij naar de markt. Hij drinkt er eerst nog een kopje koffie en dan zal hij naar de afgesproken plaats gaan.

Ondertussen is Michael bezig met zijn valiezen te nemen want hij mag niet meer in het hotel zijn. Dat hotel ligt immers op de Grote Markt waar Salah zichzelf zal opblazen. Hij moet zich haasten want binnen een kwartier is het zover! Hij checkt uit bij het hotel en rijdt dan weg.

Op het moment dat Michael weg rijdt, verlaat Salah het café en gaat hij naar de overkant van de markt waar het zal plaatsvinden. Voor hij zichzelf opblaast, stuurt hij nog een sms naar zijn ouders: ‘vaarwel, het zal allemaal beter gaan’.

En dan BOEM!!!! Mensen in paniek, overal liggen er doden en gewonden. Niemand had deze aanslag verwacht. Michael hoort alles op de radio. Hij besluit geen geld te versturen naar de ouders van Salah, want die weten toch niet (denkt hij) dat hij afgesproken was geld te versturen.

Michael rijdt nu naar de luchthaven om naar huis te vliegen. Maar plots wordt hij vast gereden, er stappen zwaar gewapende mannen uit de auto’s die Michael bevelen om uit de auto te stappen met zijn handen zichtbaar. Michael vloekt want het is de politie. Hij denkt dat iemand hem verklikt heeft. Hij stapt uit de auto en wordt dan meegenomen.

Hij wordt overgevlogen naar Amerika en daar wordt dan zijn straf uitgesproken door de rechter. Tijdens de rechtspraak komt hij te weten dat zijn vrouw dingen heeft gezien op de computer die ze niet mocht zien en zij heeft de politie verwittigd. Die belden onmiddellijk de speciale politie-eenheid in België.

Michael zijn leven is er aan: hij wordt beschuldigd van terrorisme en krijgt een levenslange gevangenisstraf.

Na 3 maanden cel zonder ook maar één bezoek van iemand besluit hij uit het leven te stappen. De ouders van Salah zagen nooit hun geld, ook hun leven is kapot gemaakt.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Ward Verdonck

Geplaatst op

30-01-2016

Geef uw waardering

Er is 9 keer gestemd.

Social Media

Tags

Aanslag

Reacties op ‘100 000 euro voor ma en pa’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 22-09 - Zij zijn duurzaam van zichzelf

    Duurzaamheid is voor de rijken en dat maakt het zo krom. Zij hebben zonnepanelen en een warmtepomp – een flinke investering stuk voor stuk. Vervolgens besparen ze geld en gaan z...

  • 09-09 - Het ongelooflijke verhaal van Louis Zamp...

    Dit verhaal is waargebeurd, maar het is moeilijk voor te stellen. Louis Zamperini zou je misschien een kat met negen levens willen noemen, maar de martelgang die deze held heeft...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd