Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Zoete zonsondergang

Hij pakte mijn hand en lachte er heel even bij. Net als dat ik me even zo verliefd voelde dat ik bijna om viel. Maar ik wist me te beheersen en volgde hem door het warme zand. We liepen richting de rotsen terwijl de zon steeds lager zakte.
“Ik wil je een bijzondere plek laten zien,” zei hij terwijl hij even naar me omkeek met zijn stralende groene ogen en zijn warrige donkerbruine haren.
Ik kon alleen maar giechelen. En ik weet niet eens waarom.
We liepen nog een tijdje over allerlei rotsen, langs een paar bomen en toen weer over wat rotsen, totdat we bij een grote rots stopten.
“Ga zitten,” beval hij. Ik ging langzaam zitten.
“W-wat gaat er gebeuren?” vroeg ik terwijl ik hem lachend aankeek.
“Gewoon kijken hoe de zon langzaam ondergaat in de zee,” zei hij terwijl hij me niet eens meer aankeek en strak gericht was op de verte.
Ik keek dus ook maar. En wauw, ik had dit voor geen goud willen missen. De zon leek bijna rood, maar nog net zo mooi zacht oranje dat de golven dezelfde dromerige kleur overnamen. De wolken werden roze, paars en blauw. En alle bomen en rotsen om ons heen kregen een rode gloed. Terwijl het strand bijna niet meer wit leek in de verte.
En toen keek hij me aan. Met vurige ogen. Hij pakte mijn schouder en drukte een kus op mijn mond. Een lange, tedere kus die zo mooi was dat ik er in wilde verdrinken. Toen hij los liet, keek hij me verlegen aan. Niet de stoere jongen die ik op het strand had ontmoet, twee weken geleden. Maar een zachtaardige, lieve jongen.
“Wat vind je er van?”
“Fantastisch,” en waarschijnlijk bedoelde hij de zonsondergang, maar ik bedoelde hem. En zijn kus. En zijn zonsondergang.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Roxy Summer

Geplaatst op

23-07-2018

Geef uw waardering

Er is 1 keer gestemd.

Social Media

Tags

Kus Liefde Strand Vakantie Zomer Zonsondergang

Reacties op ‘Zoete zonsondergang’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 19-12 - De beste online poker strategieën

    In Nederland mogen we sinds 1 oktober 2021 legaal online gokken. Dit betekent dat de Nederlandse Kansspelautoriteit vergunning verleend aan gokbedrijven die voldoen aan alle eisen...

  • 16-11 - Tips om je kind voor te lezen

    Welk kind vindt het nu voor het slapen gaan niet fijn dat papa of mama een verhaaltje voorleest. Waar dit de ene keer een wat langer verhaal is, is het de andere keer een wat korte...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd