Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Iréne 2

“Wat heb ik je gezegd!” Gianni kijkt Iréne afwachtend aan. “Hoe bedoel je?” Verbaasd kijkt Iréne Gianni aan. “Volgens mij was ik gisteren duidelijk genoeg. Bemoei je met je eigen zaken.” Sist Gianni. “Sorry Gianni, maar de Bijbel en mijn hart geeft wat ander in.” Iréne draait zich om en doet haar slaapkamer deur dicht. Ze staat tegen de deur en zucht. Wat zal er gebeuren? Ze trekt haar pyjama aan. Ze knielt neer voor haar bed. “O, Heere, leer mij toch bidden. Wilt u mij toch een nieuw hart geven bekeer mij toch van mijn zonden, trek mij Heere want dan zal ik u nalopen. Woon en werk Gij toch in mijn jonge hart tot bekering van mijn ziel. O, Heere het doet zo’n pijn.. Bekeer Gianni toch! Houd U hem vast. Ruk hem uit de wereld waarin hij leeft. Vergeef hem al zijn zonden van vandaag. Wilt u ook met de jongen zijn. Bekeer hem ook. Genees zijn wonden diep binnen in hem. Ik ken hem verder niet maar U wel! Wilt u ons allen vannacht bewaren en sparen en wilt U ons morgen weer in gezondheid en uitgerust doen opstaan. Bewaar ons vannacht en morgen voor de zonden en sterk ons bij onze zwakke plekken. Dit vraag ik niet omdat ik het verdiend heb, maar alleen uit genade en om de Heere Jezus wil, Amen.”
Gianni balt zijn vuisten. Waarom bid zijn stiefzusje voor hem? Dat wil hij helemaal niet! Hij bonkt op de muur. Hij stiert naar zijn stereo-set en zet de hardste muziek op die hij heeft. Hij denkt aan de moeder van Iréne. Ze gaat vaak naar haar toe.
Wat lijkt zij op haar! Ook zo vroom. Hij kent het geloof niet zo. Alleen van Iréne en haar moeder. Als hij naar hun kijkt wil hij het ook wel. Hij denkt aan Jonathan. Ook zo vroom. Iréne en Jonathan. Hij doet iets wat hij vandaag nog niet heeft gedaan. Daar in het donker bij zijn stereo-set glimlacht Gianni. Maar Jonathan is zijn vijand. Hij moet en zal hier nooit binnenkomen. Weet Iréne al zijn naam? Hij gaat in bed liggen en doet de muziek uit. Hij gaat weer uit zijn bed. Hij kan maar niet in slaap komen. Wat hoort hij toch? Hij spitst zijn oren. Een zacht geluid komt door de kieren van zijn deur. Hij sluipt naar de deur en doet hem zachtjes open. Het geluid komt uit de kamer.. Met zachte stappen loopt hij naar de kamer. Hij ziet een figuur achter de tafel zitten. Het huilen gaat over in snikken en dan is het stil. Gianni blijft staan maar het figuur ademt diep. Het slaapt. Raar, denkt Gianni, wie gaat hier nu slapen? Hij loopt nu naar de tafel. Dan ziet hij het. Het is Iréne! Ze houd een kaart in haar handen. Zachtjes tilt hij Iréne op en tilt haar naar haar bed. Hij haalt de kaart uit haar handen en neemt het mee naar zijn kamer. Hij doet de lamp aan. Het is een rouwkaart! Hij doet de kaart open.
Alexandre Archambault Matiheu de Montmorency.
Wie is dat? Hij leest verder
Maria Salomé Lanyshia de Montmorency Getrouwd met
Alexandre Barthelomeüs Everhard Salomon Lopez en hun dochter Iréne Lelana Lanyshia de Montmorency.

Iréne? Hij kijkt dom naar de kaart. Iréne is dus de Franse vermiste prinses! En haar moeder de Franse koningin! Waarom zijn ze hier? Er is €1.000.000 euro beloofd aan de mensen die hen terug brengen! Dat is heel veel! Maar dan is het zijn stiefzusje ook ook niet! Ze is niks na noppa van hem. Hij duikt in zijn bed. Hij gaat het morgen vertellen aan de politie. Hij staat op en print alles wat hij vinden kan over hen. Nu gaat hij echt slapen. Want het eerste licht komt al over de daken.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

KATJE

Geplaatst op

12-09-2017

Geef uw waardering

Er is 2 keer gestemd.

Social Media

Tags

Liefde

Reacties op ‘Iréne 2’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 22-09 - Zij zijn duurzaam van zichzelf

    Duurzaamheid is voor de rijken en dat maakt het zo krom. Zij hebben zonnepanelen en een warmtepomp – een flinke investering stuk voor stuk. Vervolgens besparen ze geld en gaan z...

  • 09-09 - Het ongelooflijke verhaal van Louis Zamp...

    Dit verhaal is waargebeurd, maar het is moeilijk voor te stellen. Louis Zamperini zou je misschien een kat met negen levens willen noemen, maar de martelgang die deze held heeft...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd