Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

vriendin

Ik loop door school. Weer een dag. Ik haat school. Mensen zijn er onaardig, het is saai en gewoon stom. Ik loop naar het lokaal waar ik les heb. Ik heb Nederlands en ik zit naast Suzan. Ze is heel aardig en zo en we zijn hele goede vriendinnen. Ik begrijp niks van mensen. Of ze begrijpen niks van mij. Ik begrijp niet hoe dat werkt met liefde. De meiden uit mijn klas hebben het er steeds maar over en ik ben nog nooit verliefd geweest. Nou ja. Dat denk ik. Ik vind jongens ook helemaal niet leuk. Meisjes zijn leuker. Ik denk dat ik op meisjes val, maar dat durf ik tegen niemand te zeggen. Misschien ben ik wel verliefd op Suzan, misschien niet. Ik weet dus niet wat ik moet doen.

Oke, het blijkt dus dat ik verliefd ben op Suzan. Ik weet niet of ik het haar moet vertellen of niet. "Hey." Hoor ik Suzan zeggen. "Hoi." Zeg ik terug. "Zullen we vandaag afspreken?" Vraag ik. "Is goed. Bij wie?" "Bij mij?" Suzan knikt.

Na school fietsen we samen naar mijn huis. Ik ga het haar vandaag vertellen. Thuis gaan we meteen naar mijn kamer. We gaan doen, durf of de waarheid spelen. Na een aantal vragen heb ik waarheid gekozen. "Val je op meisjes?" Vraagt Suzan voorzichtig. "Ja." Antwoord ik blozend. Weer een paar rondjes daarna heb ik weer waarheid gekozen. "Ben je verliefd op mij?" Vraagt Suzan. Ik bloos. "Ja." Ik kijk Suzan aan. Wat vindt ze er van? "Meiden, willen jullie wat drinken?" Roept mijn moeder. "Lekker." Roepen Suzan en ik terug.

Nadat we hebben gedronken gaan we weer naar boven. Net wanneer Suzan iets wil zeggen komt mijn broer binnen. "Hoe gaat het hier?" Vraagt hij. Ik rol met mijn ogen. "Rot op!" Roep ik, maar hij gaat niet weg. "Vraag het eerst maar eens netjes." Zegt hij uitdagend. Ik zucht. "Zou je alsjeblieft mijn kamer per direct willen verlaten?" Vraag ik. Mijn broer knikt en gaat weg. Suzan kijkt me aan. "Sorry, maar ik moet naar huis toe. Ik vertel het je morgen wel." Ik knik en loop met Suzan mee naar buiten. Daar zwaai ik haar uit en ga weer naar binnen.

De volgende dag op school is Suzan er de eerste twee uur niet. Na die twee uur zie ik haar weer."Hey, hoe gaat het?" Vraag ik. "Wel goed hoor." Zegt Suzan. Ik knik. "Je wou me gisteren nog wat vertellen." Herinner ik haar. "Ehm. Ja. Zullen we het daar vanmiddag na school over hebben?" Ik knik. "Is goed." We praten nog wat en lopen naar de volgende les.

Na school fietsen we naar Suzan haar huis. Als we op haar kamer zijn gaan we op haar bed zitten. "Weet je nog dat ik je die vraag stelde of je verliefd op mij bent?" Ik knik. "Dat weet ik nog." "Willen jullie wat drinken?" Vraagt de moeder van Suzan. Ik zucht. Hier hebben ze dus ook bemoeizuchtige moeders. "Ja graag." Roepen we naar beneden. Na wat gedronken te hebben gaan we weer naar boven. Ik zie dat Suzan me iets wil vertellen, maar ik weet niet wat. "Zeg het maar." Zeg ik om het wat makkelijker te maken voor Suzan. Ze bloost. "Nou, ik ben ook verliefd op jou." Ik bloos. Dit had ik niet verwacht. Ik kijk haar aan. Ik weet niet wat ik moet doen. Ik kijk weg. Zodra ik weer naar haar kijk drukt ze haar lippen op de mijne. Ik val op meisjes, ben verliefd op mijn beste vriendin en zij gelukkig ook op mij.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

biancanicole

Geplaatst op

19-07-2017

Geef uw waardering

Er is 3 keer gestemd.

Social Media

Tags

Verliefd Vriendin

Reacties op ‘vriendin’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 19-12 - De beste online poker strategie├źn

    In Nederland mogen we sinds 1 oktober 2021 legaal online gokken. Dit betekent dat de Nederlandse Kansspelautoriteit vergunning verleend aan gokbedrijven die voldoen aan alle eisen...

  • 16-11 - Tips om je kind voor te lezen

    Welk kind vindt het nu voor het slapen gaan niet fijn dat papa of mama een verhaaltje voorleest. Waar dit de ene keer een wat langer verhaal is, is het de andere keer een wat korte...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd