Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Het drama

Het drama

Ik schoof de gordijnen open, het bleef grijs en schemerig. Het was half elf. Ik drukte twee pillen door de strip, met een glas water dat er nog stond van gisteren spoelde ik ze weg. Al twee jaar had ik geen energie meer. Elke dag het ritueel van naar bed gaan, moe opstaan en geen idee hoe ik de dag door moest komen.
Het was twee jaar geleden, dat ik met Marjan en de kinderen Merel en Bas in Alkmaar woonde in een twee- onder-een-kap woning met garage. Bas zat altijd op mijn schouders als we buiten waren. Voor de TV masseerde hij mijn oorlelletjes.
Ik stond voor het raam, het was twaalf uur en nog grijs en schemerig. Op de parkeerplaats speelden kinderen luidruchtig met elkaar. Op de mat in de gang viel post: een aantal brieven en een folder van ‘The Healing Club.’ Was hun mailinglijst nog niet opgeschoond? Ik schoot in de stress. Voor hun trainingen was ik niet geschikt hadden ze gezegd. Waarom dan hun folder? Een misverstand? De folder gooide ik weg zonder erin te kijken. Ik dacht dat ze me konden helpen…
Drie jaar geleden. Een collega die me altijd belaagde had genadeloos toegeslagen. Ik vluchtte, in verwarde toestand, de Kalverstraat in om hem te ontwijken. Mijn hoofd voorover gebogen, niemand mocht me zien in deze toestand. Een jonge man sprak me aan en vroeg of ik interesse had in een gratis psychologisch onderzoek. Hij had een zwart T-shirt aan met daarop de tekst: ‘The Healing Club’. Ik stemde in en liep met de jongeman mee tot we bij een groot gebouw naar binnen moesten. Op de gevel stond in grote rode letters de zelfde tekst als op zijn T-shirt.
Een Afrikaanse vrouw van middelbare leeftijd stelde zich vriendelijk aan me voor. Na een kort gesprek voelde ik me beter en dacht dat ik hier moest zijn voor mijn probleem. Het onderzoekt bestond uit vragenlijsten die ik met moeite invulde. ‘Genezen’ was ik nog niet.
Ze bekeek de uitslag van de vragenlijsten. ‘Ik zie dat u wat problemen heeft in u leven, ik raad u aan om een training te volgen in onze Org. waarmee u veel vooruitgang kunt boeken.’ Ik keek haar aan en vroeg mezelf af of ik in het paradijs terecht was gekomen… Ik was in haar energieveld was getrokken… Ik voelde me één met haar… Ze was gekleed een zwart kostuum; mannelijk maar gelijk zo vrouwelijk... Met met haar lieftallige blik keek ze me aan. Het was of mijn keel dicht geknepen werd, ik kon niets meer zeggen.. Ik was overgeleverd aan haar. Er was een ding wat ik wilde: Bij bij haar zijn. Stuntelig zei ik dat ik wel interesse had en vroeg wat voor training ik het beste kon volgen. ‘Ik adverteer u om te starten met de beginners training. Het is mogelijk om deze training elke dag of avond in de Org te volgen,’ zei ze met haar vriendelijke stem.
De zelfde avond belde ik Marjan op om te vertellen dat ik later thuis kom, dat ze geen rekening hoeft te houden met het eten, ik at wel iets in een eethuisje.
Elke avond, een halfjaar lang, was ik te vinden in de ‘Org’ zoals iedereen het daar noemde. Ik volgde een tiental trainingen en ondervond verbetering dacht ik…
Het was zaterdag avond en ik kwam laat thuis van de Org. Marjan zat op de bank. Mijn gevoelens voor haar leken te zijn verdwenen. Ik was losgesneden van haar. Hadden de trainingen zoveel negatieve impact op mijn gevoelens? Marjan kon de situatie niet meer aan: ‘Dit kan niet langer, dit hou ik niet langer vol, het is een sekte!, Je zit daar elke avond in Amsterdam! en ik weet niet wat je daar doet, verplaats je ook eens in mijn situatie, ik zit hier elke avond alleen met twee kinderen, en het geld raakt op, als je hiermee doorgaat ga ik bij je weg!,’ zei ze wanhopig. Ik voelde dat het einde van ons huwelijk inzicht was. ’Ga maar naar je moeder,’ zei ze met haar rood doorlopen ogen van het huilen. Ik vertrok en liet alles achter: huis, auto, kinderen en mijn vrouw.
De Org. stuurden me weg omdat het in de trainingen niet goed me me ging. Ik mocht niet meer komen. Ik had niets meer en had nog steeds die vreselijke burn out. Ik was volkomen verslagen.
De folder van de ‘The Healing Club’ had me weer aan het denken gezet. Ik moest verder met mijn leven. Ik leegde de vuilnisbak in de container om er zeker van te zijn dat de folder weg was..

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Arjen

Geplaatst op

21-12-2016

Over dit verhaal

Het drama

Geef uw waardering

Er is 4 keer gestemd.

Social Media

Tags

Sekte Slachtoffer Training

Reacties op ‘Het drama’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 22-09 - Zij zijn duurzaam van zichzelf

    Duurzaamheid is voor de rijken en dat maakt het zo krom. Zij hebben zonnepanelen en een warmtepomp – een flinke investering stuk voor stuk. Vervolgens besparen ze geld en gaan z...

  • 09-09 - Het ongelooflijke verhaal van Louis Zamp...

    Dit verhaal is waargebeurd, maar het is moeilijk voor te stellen. Louis Zamperini zou je misschien een kat met negen levens willen noemen, maar de martelgang die deze held heeft...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd