Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Het misverstand

Ik leunt achterover in mijn bureaustoel en met een peinzend gezicht realiseert ik me dat ik me niet kan voorstellen dat mijn zus lesbisch is. Of misschien heeft ze wel gevoelens voor vrouwen…ik heb daar in ieder geval nog nooit iets van gemerkt. Ik zou het betreuren als mijn zus in het lachen zal uitbarsten en het heel hilarisch zou vinden. Na het avond eten, ga ik het haar vragen, als ze op haar kamer is.

Ik kom thuis van kantoor en bij het zien van mijn zus realiseer ik me dat ik mijn zus nog wat moet vragen. Ik kijk naar mijn zus en vraagt me af of zij met een vrouw de liefde zou kunnen bedrijven. Deze gedachte brengt me in een extase, mijn zus die de liefde bedrijft met een vrouw, dat die vrouwen elkaar naakt betasten en dat hun handen zoeken naar de meest intieme plekjes van hun lichaam. Ik vind het vreemd, maar tegelijk ook opwindend.
Tijdens het avond eten, bemerk ik pas dat ze een volwassen aantrekkelijke vrouw is geworden, tijdens al die jaren dat ik, van jongs af aan, met haar heb door gebracht. Ik kan mijn ogen niet van haar afhouden en fantaseer over hoe zij en Sofie elkaar kussen. Ik heb haar een keer betrapt met een jongen man op haar kamer, dat was nog in haar school periode, een jonge blonde man die samen met haar hun huiswerk deden, maar ik had een vermoeden dat er meer is gebeurd dan alleen huiswerk maken. Dit weet ik eigenlijk wel zeker omdat ik een condoom vond in het toilet die waarschijnlijk van hen afkomstig was en niet goed wilde wegspoelen.
Ze is inmiddels naar boven is gegaan om te douchen. Ik wacht geduldig en ben enigszins wat opgewonden van het hele gedoe wat Sofie te weeg heeft gebracht. Ik hoort dat ze klaar is met douchen en ga naar boven en ik komt haar tegen op de overloop. Ze heeft een handdoek om haar hoofd gewikkeld. ‘Marjan kan ik je zo even spreken?’, vraag ik ‘Het gaat over Sofie,’ ‘ Sofie? is er iets aan de hand met haar?’ ‘Ja dat vertel ik je zo, laten we even naar je kamer gaan.’ Samen lopen we naar haar kamer en gaan op bed zitten. ‘Sofie, vertelde me dat ze verliefd op je is en dat ze meer wil dat alleen vriendinnen zijn’ ‘Wat! dit is helemaal nieuw voor mij, wat moet ik hier mee! dit heb ik nooit achter Sofie gezocht’, zegt ze enigszins wanhopig.

Ze kan niet verder met Sofie die meer wil dan alleen vriendinnen zijn. Ze heeft totaal geen seksuele gevoelens voor een vrouw en moet Sofie hierin teleur stellen.
Om misverstanden te voorkomen denkt ze dat het het beter is als ze een punt achter hun vriendschap zetten. Ze vraagt hem of hij het Sofie wil vertellen.

Ik betreur het dat mijn zus haar vriendschap met Sofie wil beëindigen. Ik vind Sofie een toffe meid en ik zou eigenlijk best wel een vriendschap met haar willen.. Zou ze Bi zijn? Ik kan het haar vragen.. of zou ik afgewezen worden? Ik neem het risico het toch een keer aan haar te vragen.
Ik ga Sofie morgen te bellen om het standpunt van zijn zus te vertellen, haar telefoon nummer staat nog in mijn telefoon.
‘Met Sofie’ ‘Hallo Sofie met Bas ik heb een vervelend bericht, Marjan wil jullie vriendschap beëindigen, dit moest ik van haar even door geven.’ Aan de kant van Sofie wordt het stil, en even later hoor ik dat Sofie in huilen is uitgebarsten. ‘Het spijt me erg Sofie maar ik kan er verder niets aan doen.’ ‘Weet je, ik verwachtte dit eigenlijk wel, het is nu over en uit,’ snikt Sofie. ‘Zullen we een keer uit eten gaan Sofie?’ ‘Is goed waneer wil je dat?’ ‘Zou morgenavond kunnen, halfacht?’ ‘Is goed.’ ‘Okay dan haal ik je op.’ Ik verbreek de verbinding en Ik heb het gevoel dat er iets nieuws gaat gebeuren, ik een relatie met een Bi seksuele vrouw? Ik heb een gevoel van een zekere euforie die beladen is met seksuele verlangens. Mijn fantasieën nemen de vrije loop… Zou ik ooit sex hebben met twee vrouwen?
Het is zeven uur ik ga Sofie ophalen om uiteten te gaan, ik weet een romantisch restaurant waar ik samen met Sofie wil gaan eten. Ik parkeer mijn auto half op de stoep, voor even kan dit wel, en ik bel aan. ‘Hallo,’ Klinkt het door de intercom, ‘Hallo Sofie ik ben het’ ‘Okay Bas ik kom naar beneden’ Ik wacht geduldig totdat Sofie beneden is, we begroeten elkaar en stappen in de auto. In de auto is het lekker warm en de radio speelt muziek. Ik kijk in mijn ooghoeken naar haar, ze is gekleed in een fel rode leren jack met een spijkerbroek en leuke rode schoenen en een laag uitgesneden witte bloes.
‘Ik weet een leuk restaurantje hier vlak in de buurt,’ zeg ik. ‘Leuk Bas, het is een complete verrassing voor me, het is zo ‘n tijd geleden dat ik uit eten ben geweest met een man, moet zo ’n twee jaar geleden zijn geweest’ ‘We zijn er, nu even een plekje voor de auto zoeken.’ Ik parkeert mijn auto op een plekje dat eigenlijk te krap is, maar het lukt me om de auto er in te manoeuvreren. ‘Die staat wel goed’, zeg ik. We gaan te voet verder. ‘Het is frisjes’ zegt Sofie en ze lopen zwijgzaam in een snel tempo richting het restaurant. Het is een mooi sfeervolle gemeubileerd restaurant. Het is een smalle maar lange ruimte, met rijen tafeltjes aan beide zijden. We vinden een tafeltje en nemen plaats. Op de tafel brandt een rode kaars. We hangen onze jassen over de leuning van onze stoel en gaan zitten. ‘Zo daar zijn we dan’, zeg ik en ik kijk haar aan. Het is een mooie jonge vrouw dat zie ik nu pas goed, ik heb haar al vaker ontmoet, maar in deze hoedanigheid zie ik haar compleet anders. Ik voel me tot haar aangetrokken, zou dat komen omdat ik een vermoeden heb dat ze Bi seksueel is? Ze is wel eens uit eten geweest met een man vertelde ze net… Ze moet nog jong zijn, twintig of tweeën twintig of zo iets en ze kan nog niet zoveel ervaring hebben met seksualiteit. Algauw komt een meisje ons vragen of we wat te drinken willen. ‘Wilt u wat drinken’, vraagt het meisje. ‘Ik wil graag een Cabernet Sauvignon,’ zegt Sofie. ’Doe mij maar het zelfde,’ zegt ik. ’Prima komt er aan, wilt u misschien de kaart’, vraagt het meisje. ‘Graag’ zeg ik.
Het meisje komt de kaart brengen en Sofie en ik bestuderen de kaart. ‘Ik neem de Pittige Kipfilet a la Pizzaiol’, zegt Sofie vol overtuiging. ‘Ik neem de Pasta met gerookte zalm’, zeg ik, en we leggen de kaart gesloten op de tafel. Ik hef het glas en Sofie volgt ‘Proost op onze vriendschap,’ zeg ik en we nippen allebei aan de wijn. ‘Hij is verrukkelijk,’ zegt Sofie en ze kijkt me aan met haar mooie ogen. ‘Ja dat vind ik ook.’
‘Ik heb een vraag Sofie ik weet dat je van vrouwen houdt, maar mijn vraag is hou je ook van mannen?’, ‘Nee Bas hierin moet ik je teleur stellen, ik heb het wel eens geprobeerd ik heb een tijdje een relatie gehad met een jongen, maar het doet mij niets, ik heb er niet het gevoel bij, wat ik wel hebt bij vrouwen.’ Ik schiet in de stress, maar weet het te camoufleren en neem nog gauw een teug wijn. Al mijn verwachtingen smelten als sneeuw voor de zon. Ik moet me goed houden, maar dat kan ik maar moeizaam. ik ben niet meer zo spraakzaam en de woorden komen moeizaam uit mijn mond. Ik eet zwijgzaam mijn Pasta met gerookte zalm. Na het eten besluiten we om naar huis te gaan. Sofie geeft mij nog een afscheid kus. Ik kijk nog even om hoe ze naar huis loopt, en dan rij ik naar huis. Onderweg voel ik de teleurstelling, maar ik geeft toe dat ik het verkeert heb ingeschat. Er valt een spanning van me af en denk de volgende keer beter en geeft gas en probeert de terreurstelling achter me te laten.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Arjen

Geplaatst op

06-12-2016

Over dit verhaal

Het gaat over een lesbisch vrouw die verliefd is geworden op een niet lesbisch vrouw

Geef uw waardering

Er is 3 keer gestemd.

Social Media

Tags

Misverstand Vrouw

Reacties op ‘Het misverstand’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd