Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

De Spiegeling (deel-3)

Utrecht 9 april 2001, 13.05u


De garagedeur sloot zich zachtjes achter de BMW X6 terwijl de man via de daarvoor bestemde zijdeur de hal van het huis binnen stapte. Vermoeid zette hij de zware aktetas tegen het dressoir en hing zijn zwarte regen jas aan de kapstok. Hij voelde dat de werkweken van gemiddeld 70 uur en de dagelijkse files op de A2 langzaam hun tol op eisten. Een paar maanden geleden had hij nog zijn 12 ½ jarig jubileum bij de firma gevierd maar hij voelde zich al lang niet meer de wereld veroveraar van toen. Het leven was goed voor hem geweest dat wel. Hij had snel carrière gemaakt en bevond zich nu in een bevoorrechte positie dat geld geen rol meer speelde. Met een mooi huis een gloednieuwe BMW en een lieve vrouw aan zijn zijde zou hij zich de koning te rijk moeten voelen maar het tegendeel was waar. Na al die jaren ontbrak er nog steeds iets aan zijn leven en het was hem inmiddels wel duidelijk dat al het harde werken en de luxe waarmee hij zich omringde daar geen verandering in zouden brengen. Het meest frustrerende was echter dat hij ook geen idee had wat dan wel.

De vrouw die in de deuropening van de woonkamer verschenen was liep nu met een bezorgde blik naar hem toe. ‘Gaat het?:’ vroeg ze terwijl ze haar armen om zijn nek sloeg en hem een kus gaf. Hij knikte: ‘Een beetje moe. Het was weer een lange dag vandaag.’ Zijn vrouw duwde hem zachtjes de woonkamer in richting de eettafel. ‘Hier ga zitten dan haal ik je eten uit de oven. Een warme maaltijd zal je goed doen’ Ze streek met haar hand even over zijn wang en liep toen naar de keuken. Hij keek haar na terwijl ze de kamer uitliep. Het modieuze mantelpakje stond haar goed. Ze was beslist een knappe vrouw om te zien en hij voelde zich altijd trots om naast haar door de stad te lopen. Ze hadden elkaar ontmoet tijdens een bedrijfsborrel. Ze was de secretaresse van een van zijn grootste klanten. Na een paar afspraakjes bleek al snel dat ze serieuze gevoelens hadden voor elkaar en binnen een jaar waren ze getrouwd. Dat was nu drie jaar geleden. Ze kwam terug uit de keuken met een bord heerlijk geurende ovenpasta en een glas rode wijn en zette dat voor hem neer. ‘Wil je dat ik mijn afspraak vanavond afzeg?’ Vroeg ze. Hij schudde zijn hoofd ‘Je hebt toch niet veel aan mij vanavond en daarnaast moet ik nog wat rapporten uitwerken.’ Ze had haar eigen carrière net als hij die had en laatste wat hij wilde was haar daarin in de weg staan. Ze knikte even: ’oké, dan moet ik nu gaan.’ Ze gaf hem een zoen en verdween naar de hal. Hij hoorde haar wat rommelen en toen de voordeur die ze achter zich dicht sloeg. Na een paar seconden startte de kleine VW Golf ‘het object van haar onafhankelijkheid’ zo als ze het zelf noemde en hoorde hij haar de straat uit rijden.

De man genoot even van de intense stilte die het huis overviel en nam toen een hap. De warme voedingsbron die zich een weg door zijn lichaam baande deed hem inderdaad goed en na een paar happen voelde hij de energie weer wat terug komen. Terwijl hij een slok wijn nam bekeek hij het stapeltje post dat op de andere hoek van de tafel lag. Wat reclame folders, een bankafschrift, een brief van de verzekering en een klein wit envelopje. Nieuwsgierig viste hij de envelop uit de stapel. Hij was aan hem geadresseerd. Op de achterzijde stond een retour adres in Amsterdam. Met het mes dat naast zijn bord lag sneed hij de envelop open waar nu een klein beige kaartje uit viel. Hij pakte het op en terwijl hij begon te lezen viel de bodem onder zijn leven vandaan.

Het kaartje dwarrelde langzaam op de grond en bleef daar als een echo uit het verleden liggen. Er stonden slechts een paar zinnen op.

‘Beste heer van Houwelingen’
In het kader van een nieuw uit te voeren onderzoek zou ik graag van u weten.
Hebt u haar gevonden?
Met vriendelijke groet,
DRS. J.G. Schouten’...wordt vervolgd.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

The storyteller

Geplaatst op

25-11-2013

Over dit verhaal

Een mooi fantasie verhaal over het bekende thema Liefde in de "What if" vorm.

Geef uw waardering

Er is 4 keer gestemd.

Social Media

Tags

Fantasie Liefde Mysterie Romantiek Spanning

Reacties op ‘De Spiegeling (deel-3)’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 22-09 - Zij zijn duurzaam van zichzelf

    Duurzaamheid is voor de rijken en dat maakt het zo krom. Zij hebben zonnepanelen en een warmtepomp – een flinke investering stuk voor stuk. Vervolgens besparen ze geld en gaan z...

  • 09-09 - Het ongelooflijke verhaal van Louis Zamp...

    Dit verhaal is waargebeurd, maar het is moeilijk voor te stellen. Louis Zamperini zou je misschien een kat met negen levens willen noemen, maar de martelgang die deze held heeft...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd