Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Sifra & Deborah - naar Frankrijk

‘Siiieeeff! Je mag mee!’ Tettert Deborah in de telefoon. Ik houd de hoorn een stukje van mijn oor. ‘Het wordt zóóó super! Een zomer om NOOIT te vergeten!’ ‘Deb? Rustig joh. Ik heb geen idee waar je het over hebt?’ Echt Deborah weer hoor, zo enthousiast… ‘We gaan naar la France, leuke jongens versieren, zwemmen, het wordt toppie! Ga je morgen mee een nieuwe bikini kopen? Ik heb er zo’n zin in!’ Ik schiet in de lach, ze ratelt maar door. ‘Heej, Debbie, ssst, ik heb nog steeds geen idee waar…’ Geen speld tussen te krijgen. Volgens mij zou ze het niet eens merken als ik ophing. ‘Sief? Luister je wel?’ ‘Hèhè, je bent stil.’ Stilte aan de andere kant van de lijn. ‘Deborah?’ ‘Ja, wat nou, ik moest toch stil zijn?’ Ik begin te lachen, en niet veel later doet Deborah mee. ‘Waar heb je het nou over?’ Vraag ik als we uitgelachen zijn. Het is weer stil. ‘Tjonge, jij bent ook niet echt snel van begrip… Misschien kan ik het beter niet zeggen, ik vertel het je maandag wel op school.’ ‘Deb, houd op, vertel het me nou?’ ‘JE MAG MEE NAAR FRANKRIJK!’ Even denk ik dat ik het niet goed verstaan heb, maar ze zegt het toch echt. Frankrijk! Met Nick! ‘Hallo, je gaat wel met mij mee hoor!’ Shit, heb ik dat hardop gezegd? Ik word knalrood, maar gelukkig kan Deborah dat niet zien door de telefoon. Maar Nick, de tweelingbroer van Deborah, is ook zo leuk… ‘Samuel gaat mee met Nick, en we gaan er een topvakantie van maken!’ ‘Serieus Deb, je maakt toch geen grapje hè?’ ‘tuurlijk niet.’ We gillen behoorlijk hard, want nog geen seconde later steekt mijn moeder haar hoofd om de hoek van de keuken ‘Siefje, we proberen te praten hier, wat is er toch aan de hand?’ ‘Ik mag mee naar Frankrijk, met Deborah.’ Mijn moeder trekt meteen een bezorgd gezicht, en ik weet al wat er komen gaat. ‘Deb, ik bel je later, even m’n ma bijpraten, kus.’ Ik plof op de tafel neer. ‘Mee naar Frankrijk? Met de familie de Groot? Ik weet niet of dat…’ Snel onderbreek ik mijn moeder. ‘Mam, van Frank en Michelle mag het, en zij gaan ook mee, en wij gaan toch niet op vakantie, heb je lekker rust hier.’ ‘Siefje, wees nou redelijk, als je in Frankrijk zit, kun je niet zomaar terug komen.’ Rustig blijven Sifra, rustig blijven, spreek ik mezelf toe. ‘Máhám… ik wil dan ook helemaal niet terug. En noem me niet steeds Siefje, ik heet Sifra. En ik wil mee.’ Oeps, dat was niet helemaal rustig… Maar mijn moeder kan ook zo onredelijk doen, wat kan er nou gebeuren? ‘Liefje, ik zal er met Michelle over praten. En kom van de tafel af.’ Zuchtend loopt ze de keuken uit. Ik blijf zitten op de tafel. Deborah heeft het al heel lang over de vakantie. Haar ouders hebben een caravan gekocht, en gaan deze zomer drie weken naar Zuid-Frankrijk. Aangezien ze tot nu toe altijd in een hotel zaten, heeft Deborah er heel veel zin in. En nu mag ik dus mee! Als mijn ouders het toelaten tenminste… Deborah heeft geluk, ze heeft een oudere broer, haar ouders hebben ervaring, zegt ze zelf altijd. Ik stuur Deborah een sms’je.
M’n ma gaat je ma bellen, ze wil niet dat k ga :-(, hopelk praat je ma haar om… gaat Marc trouwes ook mee? xxSif
Net als ik naar mijn kamer wil lopen, piept mijn mobiel, Deborah.
I hope so! Je moet mee, zonder jou wordt het nix :-(. Marc gaat niet, dus daarom mag je mee. Kom je morgn hw maken? Lfsx
Morgen is het zaterdag dus dan kan ik best naar Deborah. Ik denk alleen niet dat er veel huiswerk gaat worden gemaakt…
‘Sief!’ Mijn zusje Lois komt naar me toe gerend. ‘Ik mag naar groep 7, jippie!’ ik lach om mijn kleine zusje, wat wordt ze al groot trouwens… Annemijn, haar vriendinnetje, loopt achter Lois aan. ‘Dan moeten we de entreetoets maken.’ Ze kijkt er een beetje angstig bij. ‘Kom nou.’ Zegt Lois. Ze heeft twee glazen vol geschonken, en staat te popelen om naar haar kamer te gaan. Annemijn sjokt achter haar aan. Ik zucht eens diep. Lois heeft het best makkelijk als je het zo bekijkt. Zij heeft in ieder geval geen last van een moeder die loopt te zeuren dat je niet met je vriendin mee mag op vakantie… Ik loop naar mijn kamer en pak mijn ereader. Ik ben er best trots op, en heb er lang voor gespaard. Uit mijn digitale boekenkast pak ik een boek van Mel Wallis de Vries. “buiten zinnen” Behalve dat de titel me aansprak, snap ik niet waarom ik het boek erop heb gezet. Ik houd helemaal niet van thrillers… maar misschien is het wat voor Deborah? Toch begin ik te lezen. Ik zit er net helemaal in als mijn vader roept. ‘Sifra, lieverd, wij gaan even naar Michelle & Frank! Even informeren over die vakantie. Lois en Annemijn spelen in de tuin.’ Yes! Misschien is er dan toch nog kans dat ik mee mag. Zodra mijn ouders de deur in het slot laten vallen, loop ik weer naar beneden. Nu kan ik ongestoord met Deborah bellen. ‘Met Nick’ Nick! Even ben ik van mijn stuk gebracht. ‘Hallo?’ ‘Ow, sorry, Hoi, met Sifra’ Wat moet hij nu wel niet van me denken? Hoe slecht kun je een gesprek beginnen. ‘Jij belt zeker voor Deborah? Ik kan me namelijk niet voorstellen dat je mij zou bellen!’ Zegt hij met een plagerig stemmetje. Hij moest eens weten… ‘uh ja, is ze thuis?’ terwijl Nick Deborah haalt, haal ik even diep adem. Hij is echt leuk!
‘Halloa Sief.’ ‘Eej Deb! Luister, mijn ouders zijn onderweg naar jou, ze gaan met je ouders praten, ik hoop zo dat ik mee mag. Wanneer gaan jullie en wat moet ik allemaal meenemen?’ Deborah is even stil. ‘tsjoh. Ik wist niet dat jij zo kon ratelen.’ Grijnst ze. Ik lach even ongemakkelijk. ‘Mmm komt dat misschien omdat je net mijn lieftallige broer aan de telefoon had?’ Deborah heeft me altijd door. Zij is ook de enige die weet dat ik op Nick ben. ‘je ouders zijn er, Sief, ik ga hangen, kom je morgen om 11 uur? Dan praten we wel bij, tegen die tijd zul je ook wel weten of je mee mag. Je mag wel meelunchen.’ ‘leuk! Zie je dan, bye!’ ‘wacht even, dan roep ik Nick even, kun je hem ook nog even gedag zeggen.’ Ik schrik. Natuurlijk schrik ik. Ze zou het nog doen ook… ‘Nee, Deb, niet doen!’ ik hoor haar hard lachen, en druk dan de telefoon uit. Soms is ze echt onuitstaanbaar. Ik ga op de bank zitten, en zet de tv aan. Er is niets leuks op tv. Alleen reclame, en een oude tekenfilm die ik al zes keer heb gezien. Mijn mobiel piept weer. Een onbekend nummer? Van wie kan dat nou zijn? Ik open het bericht.
lieff meisje,, i love you! Kusje, van Nicks telefoon
even weet ik niet wat ik meot denken. Hoe komt Nick aan mijn nummer!? Opeens weet ik het. De telefoonboom die we aan het begin van het schooljaar hebben gekregen! Daar staat het op. Maar waarom zou Nick mij sms’en? Ik lees het bericht nog eens goed. “Van Nicks telefoon” opeens dringt het tot me door. Deborah. Wie anders? Ik sms haar meteen.
Schrik me rot. Doe niet zo stom! Ik dacht even dat het echt van hem was. Je weet niet hoe speciaal hij voor me is, Deb. Doe niet meer aub :(.
ik verzend het bericht snel, voor ik ga twijfelen. Af en toe is Deborah zo flauw.
Als mijn ouders aan het eind van de middag thuiskomen, zit ik al gespannen op de bank te wachten. ‘En? En? Mag ik mee?’ het gezicht van mijn vader verraad hem: het mag! Mijn moeder gaat snel naar de keuken, om aan het avondeten te begonnen, maar mijn pa neemt me mee naar zijn werkkamer. ‘We moeten hier wel veel over afspreken hoor, Sifra.’ Hij kucht even voordat hij verder praat. ‘Je moet natuurlijk wat meebetalen, maar het grootste gedeelte willen Frank en Michelle wel betalen. Zij vinden het ook leuk voor Deborah dat je meegaat.’ Eigenlijk spreekt dat voor zich, dat ik meebetaal. Zoals alles wat ik nu ga horen waarschijnlijk voor zich spreekt. ‘Wij betalen jou gedeelte voor je, lieverd.’ Oke. Dat had ik niet verwacht. ‘we denken dat je wel een uitstapje kan gebruiken, en we vinden het jammer dat wij niet op vakantie gaan. Dus, geniet ervan. Verder gelden de normale regels: gedraag je een beetje, luister naar Frank en Michelle, en let op jezelf.’ Wow. Er zijn zojuist twee wereldwonderen gebeurd: 1. Ik mag mee naar Frankrijk, en 2. mijn ouders betalen. Yes! ‘bedankt pap,’ stamel ik, ‘ik bel Deborah even, goed?’ Snel sprint ik zijn kamer uit.


|{ er gaat nog meer komen, maar weet niet zeker of ik dat hier post ;) }|

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Rianne

Geplaatst op

21-11-2012

Over dit verhaal

een stukje van een verhaal dat ik schrijf, ben nog niet erg ver, maar heb even jullie mening nodig ;)

Geef uw waardering

Er is 5 keer gestemd.

Social Media

Tags

Frankrijk Meiden Rianne1998 Telefoon Vakantie

Reacties op ‘Sifra & Deborah - naar Frankrijk’

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 19-12 - De beste online poker strategieën

    In Nederland mogen we sinds 1 oktober 2021 legaal online gokken. Dit betekent dat de Nederlandse Kansspelautoriteit vergunning verleend aan gokbedrijven die voldoen aan alle eisen...

  • 16-11 - Tips om je kind voor te lezen

    Welk kind vindt het nu voor het slapen gaan niet fijn dat papa of mama een verhaaltje voorleest. Waar dit de ene keer een wat langer verhaal is, is het de andere keer een wat korte...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd