Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

De laatste kans deel 7

Meneer de Boer is verbijsterd. Hoe kan het dat een van zijn leerlingen dood wil, en dat hij het niet eens merkt? Meteen na het verhaal van Sam pakt hij de telefoon. “Linda, kun je zo snel mogelijk naar het kantoortje komen?” Linda van Drunen is een van de andere docenten die mee is naar het kamphuis. Ze stapt al snel binnen, en meneer de Boer laat haar bij Sam achter. Nu eerst Julia, en Sam is niet in staat om mee te lopen. Zodra hij de gang van de meiden inloopt, ziet hij Lieke tegen de deur van haar kamer aanzitten. Tranen lopen over haar gezicht. Al snel komt hij erachter dat de deur op slot zit. “verdorie, Julia!” hij begint nu echt boos te worden, wat een gedoe, wat is er met dat meisje aan de hand? “Julia Dekker, NU open doen!” geen reactie.”Julia!?” Lieke kijkt hem aan. “ze reageert niet. Er was een klap, en nu reageert ze niet meer. Ze reageert gewoon niet.” Meneer de Boer pakt opnieuw zijn telefoon, en nog geen minuut later staan Linda en Sam ook boven. “die deur moet open.” Sist meneer de Boer. “voordat dat meisje zichzelf iets aandoet, moet die deur open.”

“Julia, Julia!” de schim boven haar hoofd wordt scherper. “Julia, hoor je mij?” Voorzichtig knippert ze met haar ogen. “Juul, wordt wakker, Juul!” een tweede hoofd, is het Sam? Ze knijpt haar ogen stevig dicht, in de hoop haar zicht beter te krijgen. Na een paar minuten ziet ze de hoofden wat duidelijker. Sam en mevrouw van Drunen zitten naast haar, maar waar is ze? “Julia, meisje, ben je wakker?” de stem van mevrouw van Drunen lijkt erg opgelucht te klinken. Wat is er gebeurt, en waar is ze? Te moe om iets te zeggen valt ze weer weg in een diepe slaap.

“Lieke, ze is thuis!” Sam schreeuwt het bijna door de telefoon. “Eindelijk Liek, het gaat steeds beter!” de afgelopen week is heel snel gegaan. De ouders van Julia waren haar komen bezoeken in het ziekenhuis, en waren enorm geschrokken van de brief. Sam hoort de stem van meneer Dekker nog in zijn hoofd. “Hoe kan ze, hoe kan ze zichzelf wat aan willen doen, na alles wat wij voor haar doen. Ondankbaar kind.” Hij wist wel dat Julia’s ouders niet de fijnste mensen waren, maar als je dochter zo ziek is, en je noemt haar een ondankbaar kind omdat ze hen erger wilde besparen door dood te gaan? Vreselijk. Na het bezoek van Julia’s ouders, moest de rest van de klas worden ingelicht. Iedereen schrok erg. En nu zijn ze alweer een paar dagen thuis. Julia knapt langzaam maar zeker op, en alles begint zijn gangentje weer een beetje te gaan.

Lieke staat voor de deur van Julia’s huis, met een cadeautje in haar handen. Aarzelend drukt Lieke op de bel. Terwijl ze wacht frunnikt ze aan het lintje om het papier. Het is zacht blauw, als Julia’s ogen. En de kleur van het logo van hun dansvereniging. Julia zelf doet open. “hoi.” Zegt ze zachtjes. Terwijl ze naar binnen lopen, moet Lieke even van de schrik bekomen. Julia ziet er slecht uit, ze is in de afgelopen week enorm afgevallen, en ze is inwit. Alles gaat beter? Lieke weet wel beter. Sam heeft zich daaraan gewoon overeind gehouden, het gaat alleen maar slechter. Waarom Julia dan naar huis mocht? Ze schudt het nare gevoel van haar af, en loopt de woonkamer binnen. Nu even nergens aan denken, misschien is dit wel haar laatste kans om Julia zo helder mee te maken, deze kans moet ze nemen, hier moet ze van genieten. Ze plakt een glimlach op haar gezicht, en steekt Julia het pakje toe.


WORDT VERVOLGD

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Rianne

Geplaatst op

10-11-2012

Over dit verhaal

na lange tijd eindelijk deel 7 :)

Geef uw waardering

Er is 6 keer gestemd.

Social Media

Tags

Blauw Machteloosheid Rianne1998 Ziekenhuis Ziekte

Reacties op ‘De laatste kans deel 7’

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 19-12 - De beste online poker strategieën

    In Nederland mogen we sinds 1 oktober 2021 legaal online gokken. Dit betekent dat de Nederlandse Kansspelautoriteit vergunning verleend aan gokbedrijven die voldoen aan alle eisen...

  • 16-11 - Tips om je kind voor te lezen

    Welk kind vindt het nu voor het slapen gaan niet fijn dat papa of mama een verhaaltje voorleest. Waar dit de ene keer een wat langer verhaal is, is het de andere keer een wat korte...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd