Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

De Laatste kans deel 1

‘JUUL! NIET DOEN!’ Sam grijpt de arm van Julia. ‘Wat is er? Lieverd, hier los je niks mee op, niet doen!’ Als Julia zich omdraait schrikt hij. De tranen lopen over haar wangen, en zo wit heeft hij haar nog nooit gezien. ‘Juul…’ Tergend langzaam stapt Julia van de brugleuning af. Sam slaat zijn armen om haar heen. ‘Julia, meisje, stil maar.’ Als ze een poosje zo staan komt Lieke aanlopen. ‘Hee jongens, ik zocht jullie, we gaan eten, komen j… Juul? Sam? Wat is hier aan de hand?’ Julia draait zich geschrokken om. ‘Niks.’ Ze loopt langs Lieke heen, en rent richting de jeugdherberg. Sam & Lieke kijken haar verbijsterd na. Lieke is de eerste die de stilte verbreekt, 'wat is er gebeurt?' Sam aarzelt, Lieke is dan wel Julia's hartsvriendin, maar dit lijkt hem niet geschikt om te vertellen. Julia, zijn Juultje, ze stond op het punt om dood te gaan. en het was haar eigen keuze. langzaam begint het tot hem door te dringen. 'niks.' dan loopt ook hij langs Lieke heen naar de jeugdherberg.

Een verbaasde Lieke blijft achter. Er schiet van alles door haar hoofd heen. Wat kan er gebeurd zijn? Julia zou het toch niet uitgemaakt hebben? Maar dit idee verwerpt ze snel, gister vertelde Julia nog hoeveel ze van Sam hield. Natuurlijk is het mogelijk dat Juul een spontane huilbui kreeg, dit gebeurt de laatste tijd steeds meer. En niemand snapt waarom. Maar zou Sam daar dan ook zo overstuur van zijn? Langzaam slentert Lieke richting de herberg. Ze komt er nog wel achter. Julia is niet erg goed in dingen geheim houden voor haar beste vriendin.

Ondertussen rent Julia haar kamer op, die ze samen met Lieke deelt. Deur op slot, gordijnen dicht. ‘Sorry Liek’ murmelt ze. ‘nu even niet’ dan valt ze huilend op haar bed neer. Waarom waarom waarom? Waarom was Sam haar achterna gerend? Als hij haar gewoon had laten gaan, dan was het nu voorbij. Niemand had uitleg kunnen vinden, dan was ze nu gewoon dood geweest. Klaar. Over. Maar Sam, lieve Sam, natuurlijk was hij achter haar aan gekomen, hij liet haar nooit in de steek. Het was niet eerlijk tegenover hem. Hij verdiende dit niet. Sniffend gaat Julia rechtop zitten, en loopt naar het smalle bureau in de hoek van de kamer. ‘Lieve Sam’ begint ze bovenaan een leeg papier. ‘ik moet je iets vertellen.’ En dan nu de reden. Die vreselijke reden. Julia schrijft, ze schrijft het hele papier vol. Uitleg, lieve dingen, sorry’s. en meer valt er niet te zeggen. ‘Sorry Sam.’ Fluistert Julia tegen de stilte in. Dan stopt ze de brief in een envelop. ‘Sorry Sam.’ Zegt ze nu hardop. De brief verdwijnt in haar vestzak. Dan loopt ze naar beneden om te eten. Nu kan het nog.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Rianne

Geplaatst op

18-10-2012

Over dit verhaal

Deel 1 ! - Julia wil van de brug springen, Sam is net op tijd...

Geef uw waardering

Er is 12 keer gestemd.

Social Media

Tags

Brug Einde Kans Leven Rianne1998

Reacties op ‘De Laatste kans deel 1 ’

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 19-12 - De beste online poker strategieën

    In Nederland mogen we sinds 1 oktober 2021 legaal online gokken. Dit betekent dat de Nederlandse Kansspelautoriteit vergunning verleend aan gokbedrijven die voldoen aan alle eisen...

  • 16-11 - Tips om je kind voor te lezen

    Welk kind vindt het nu voor het slapen gaan niet fijn dat papa of mama een verhaaltje voorleest. Waar dit de ene keer een wat langer verhaal is, is het de andere keer een wat korte...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd