Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

de ontmoeting

Hoi ik ben Luna. Ik ben een 14 jarig verlegen meisje. Ik ben al weken verliefd op Henry. Hij is de knapste jongen van de hele school. Ik moet helaas mijn liefde delen met zo'n 500 andere meisjes. Het is een kleine school, dus zijn helaas er bijna geen knappe jongens.
Ik loop op straat en sla de hoek om en bots tegen iemand aan. Hij zegt sorry en vervolgd zijn weg. Ik loop ook maar verder. Ik kom thuis zet een kop thee en ga aan mijn huiswerk. De jongen zit nog steeds in mijn hoofd. Nu besef ik me pas dat die jongen niet zomaar een jongen is, maar Henry. Ik zucht. Ik ben zo verliefd, maar hij is onbereikbaar voor mij. Andere meisjes zijn veel mooier en knapper. Ik ben alleen een slank verlegen meisje. Henry zit bij mij in de klas. Hij zit nooit naast me, praat nooit met me of wat dan ook. Hij kijkt alleen maar de hele tijd naar me. Elk meisje uit mijn klas kijkt me vaak jaloers aan. Zij willen ook de aandacht van Henry. Ik vind het op school allemaal saai. Ik weet al heel veel en ik leer snel. Daar is mijn klas ook jaloers op.

Ring!!!
De bel gaat eindelijk. Het is vandaag vrijdag dus heb ik weekend. Daar heb echt enorm veel zin in. Ik hou net als iedereen van het weekend. In het weekend heb ik lekker de tijd om van alles te doen:
Lekker wandelen door het bos, naar het strand, naar het zwembad, naar een museum, shoppen, afspreken en nog veel meer. Helemaal in gedachte verzonken loop ik naar huis. Ik let niet op en loop per ongeluk tegen een jongen aan. Sorry. Zeg ik. Het ging per ongeluk. Geeft niet, zegt de jongen. Gaat het? Ja hoor antwoord ik. Kom ik loop met je mee naar huis, zegt hij. Dat hoeft niet hoor, zeg ik. Ik sta er op antwoord hij. Oke, kom. We lopen naar huis en praten over van alles en nog wat. We lachen. Het is erg gezellig. Als we bij mijn huis aan komen spreken we af vaker samen te lopen vanaf school. In het weekend doe ik niet zo veel. Het is saaier dan gehoopt. Ik heb niet veel te doen. Op maandag duren de uren wel erg lang op school. Ik ben zenuwachtig voor vanmiddag. Of hij er zal staan. Ja, hij staat op me te wachten. Ik ren blij naar hem toe. We lopen samen weer naar huis. Hij verteld veel over zichzelf. Hij heeft een broertje die een jaar jonger is dan hij. Ik heb geen broers of zussen. Mijn vader en moeder zijn altijd weg. Ik ben dus meestal alleen thuis. De jongen en ik zijn bij mijn huis aan gekomen. We nemen afscheid en ik loop naar binnen. Die dag daarna lopen we weer samen uit school. Die dag daarna ook en die dag daarna ook. Het is echt super gezellig. Op vrijdag als we bij mijn huis zijn vraagt hij of ik een mobieltje heb. Natuurlijk heb ik die en geef hem aan hem. Hij zet zijn nummer er in en zegt, bel me maar. Ik kijk naar de naam en val bijna flauw van verbazing. Er staat Henry. Ik ben echt verbaast. Waarom kiest hij mij? Ik blijf naar mijn mobieltje staren. Het hele weekend lang. Op school kijken de meisjes mij jaloers aan. Heeft Henry het verteld? En wat eigenlijk? Ik kijk achter me en zie Henry staan. Hij komt naar me toe en slaat een arm om me heen en zegt: Hallo zusje...

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

biancanicole

Geplaatst op

30-05-2017

Geef uw waardering

Er is 0 keer gestemd.

Social Media

Tags

#crush

Reacties op ‘de ontmoeting’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd