Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Sanne

We stonden allemaal in de aula op school en allemaal wisten we niet waarom we hier stonden. ‘Er is iets aan de hand’ had de conciërge gezegd. Er was iets aan de hand. Meer mochten we niet weten en ik had het idee dat ik het ook niet eens wilde weten. Ik wilde gewoon onzichtbaar zijn en ik wilde niets weten, niets meemaken, niets voelen. Dat deed ik wel. Ik voelde angst en ik wist niet waarom.

Ik hoorde iemand omroepen dat we in de aula moesten blijven en iemand anders probeerde het ons gemakkelijk te maken door met de leerlingen te kletsen. Het hielp bij een paar leerlingen. Bij mij niet en bij heel veel andere ook niet. Sommigen wilden naar huis. Anderen waren bang en een enkeling trok zich niets aan van de chaos om hen heen. Ik dacht aan Sanne. Ze was hier niet en ik probeerde me te herinneren of ze had gezegd dat ze ziek was vandaag. Ik wist het niet meer. Ik wist niks meer.

Iemand riep: ‘ze komen er zo aan!’ Ik hoorde de paniek in de stem. Het werkte aanstekelijk. Wie komen er zo aan? ik wist het niet en ik wilde het toch niet weten, dus het maakte niet uit. Ik hoorde flarden van iemand die iets fluisterde: ‘pistool…gewond…zelfmoord.’ Ik dacht weer aan Sanne. Ik werd bang, want ik kon het me weer herinneren. Ze had gevraagd of we samen naar school konden fietsen. Ik kon niet, want ik had pas het tweede uur les en zij het eerste. ‘Oke’ had ze gezegd. Misschien vond ze dit oke, maar voor de rest ging het niet oke en dat wist ik. Voordat iemand ook maar iets kon zeggen wist ik al wat er was gebeurd.

Ik rende naar buiten, maar ik kwam niet buiten. Ik werd vastgepakt en rukte me los. Ik was misselijk en benauwd. Ik had frisse lucht nodig. Nu.

Buiten. Ik voelde de tranen over mijn wangen stromen en ondanks dat ik buiten was, was ik nog steeds misselijk. Ik wilde praten met iemand. Ik was bang en ik had iemand nodig om op te leunen. Mijn beste vriendin. Sanne.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

jamie

Geplaatst op

01-10-2016

Geef uw waardering

Er is 4 keer gestemd.

Social Media

Tags

Angst Dood Vriendschap

Reacties op ‘Sanne’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 22-09 - Zij zijn duurzaam van zichzelf

    Duurzaamheid is voor de rijken en dat maakt het zo krom. Zij hebben zonnepanelen en een warmtepomp – een flinke investering stuk voor stuk. Vervolgens besparen ze geld en gaan z...

  • 09-09 - Het ongelooflijke verhaal van Louis Zamp...

    Dit verhaal is waargebeurd, maar het is moeilijk voor te stellen. Louis Zamperini zou je misschien een kat met negen levens willen noemen, maar de martelgang die deze held heeft...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd