Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Achter de Horizon

Zo maar een overdenking.


Vraag aan een zeeman wat hij denkt dat er achter de horizon ligt, die lijn waar zee en hemel elkaar raken. Hij zal je vertellen dat er achter de horizon een nieuwe is en weer een nieuwe, tot het schip in de haven ligt. Zij heeft dan, voor even, haar einddoel bereikt. Zij zal altijd weer voorbij een nieuwe horizon varen, andere havens bereiken.

In ons land vindt men weinig horizon, of men moet aan zee wonen. Op het land is de horizon een kerktoren tussen groen, een zendmast of een hoog kantoorgebouw. Je kunt dan niet ver weg kijken.

Heb je er wel eens aan gedacht dat wij, mensen, ook een horizon hebben? Wij kunnen soms niet verder kijken dan de toren, het hoogste punt, en denken: wanneer ik daar ben zal ik mijn einddoel bereikt hebben. Jammer toch? Mensen die zo denken leven voor altijd in een kleine wereld.

Ben je een kind op de lagere school dan is jouw horizon het moment dat je groep acht achter je hebt gelaten. Je hebt dan je eerste horizon bereikt. Je weet dat je naar de middelbare school gaat. Aan het einde van die leerjaren bereik je dan weer een horizon. Je weet dan wellicht al dat je verder wilt kijken, verder studeren of een baan vinden.

Iedere stap die de mens zet om zijn einddoel veilig te bereiken is het passeren van een lijn, die het einde lijkt maar dat niet is.

Daag jezelf altijd uit om voorbij de toren te kijken. Houd altijd in je gedachten dat er achter elke horizon een nieuwe is.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Irene O.

Geplaatst op

23-04-2016

Geef uw waardering

Er is 5 keer gestemd.

Social Media

Tags

Doorzetten Streven

Reacties op ‘Achter de Horizon’

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 22-09 - Zij zijn duurzaam van zichzelf

    Duurzaamheid is voor de rijken en dat maakt het zo krom. Zij hebben zonnepanelen en een warmtepomp – een flinke investering stuk voor stuk. Vervolgens besparen ze geld en gaan z...

  • 09-09 - Het ongelooflijke verhaal van Louis Zamp...

    Dit verhaal is waargebeurd, maar het is moeilijk voor te stellen. Louis Zamperini zou je misschien een kat met negen levens willen noemen, maar de martelgang die deze held heeft...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd