Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

de laatste kans deel 6

Julia ligt op bed. Ze heeft haar oortjes in, en haar muziek keihard. Een gevoel van angst bekruipt haar. Stel dat ze straks niet meer durft? Maar ze kan nu toch niet meer terug? Er wordt op de deur gebonkt, de stem van Lieke klinkt. ‘Juul, doe open, we moeten praten.’ Julia negeert de stem, en zet haar muziek nog harder. Zonder dat ze het wil lopen de tranen over haar wangen. Ga weg Lieke, ga weg… ze zweet, en haar hoofd begint te tollen. Als ze voorzichtig opstaat om een glas water te pakken, gebeurd het. Ze valt neer, en alles wordt zwart.

Ondertussen rent Sam naar meneer de Boer, hun klassenleraar. ‘Meneer, Julia….’ Verder komt hij niet, hij begint te huilen. Een verbaasde docent kijkt hem aan. ‘Sam, rustig jongen, wat is er?’ hij schuift een glas water voor Sam op tafel. Langzaam komt Sam tot rust. ‘wat is er met Julia?’ Vraagt meneer de Boer. Even aarzelt Sam, maar dan gooit hij het hele verhaal op tafel. Over Julia, en de brug, over het rare gedrag, en over de brief op zijn kamer. Over Lieke, die ook over haar inzit. En over zijn angst haar kwijt te raken. Dan realiseert hij zich dat hij Lieke alleen op zijn kamer heeft laten staan, en dat hij niet eens eerst naar Julia is gegaan.

Lieke hoort een harde bons. Wat gebeurd er daar binnen? ‘Juul, Julia!?’ Ze schreeuwt het nu bijna. ‘Juul doe open!’ Er komt geen reactie. De tranen lopen over Lieke’s wangen, ze slaat op de deur, ze schreeuwt, maar er komt geen reactie. Ze voelt zich zo machteloos. Julia gaat dood. En ze kan niks doen, Juul wil niet eens dat ze wat doet. Ze wil gewoon dood.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Rianne

Geplaatst op

19-10-2012

Over dit verhaal

deel 6! - Als Julia die deur nu gewoon open doet...

Geef uw waardering

Er is 12 keer gestemd.

Social Media

Tags

Angst Klassenleraar Muziek Rennen Rianne1998 Tranen

Reacties op ‘de laatste kans deel 6’

 • Wauw, wat een goed verhaal! Ik heb alle delen gelezen, en echt, ik werd er helemaal door 'gegrepen'. (als je snapt wat ik bedoel). Maar echt super mooi (wel best heftig) verhaal! echt waar. ;-)

  fiekeh100 - 21-10-2012 om 17:00

 • Even het volgende getipt: geef aan het eind van je verhaal aan of er nog een deel komt. dus bv zo: wordt vervolgd deel ...Om de draad van het verhaal voor je lezers vast te houden kun je ieder hoofdstuk beginnen met een korte samenvatting van je hele verhaal zonder natuurlijk de geheimen prijs te geven. Weet je het juiste aantal hoofdstukken kun je aangeven bv deel 2/10 is deel 2 van de 10.

  HenkPost - 23-10-2012 om 17:12

 • @Henk, dat van wordt vervolgd is een tip, zal ik meenemen! ik weet het aantal hoofdstukken niet, omdat ik elke keer een stukje schrijf, dus dat wordt em niet :) maar bedankt voor de tips!

  Rianne - 23-10-2012 om 20:32

 • Hoi rianne. Goed geschreven hoor. Je schrijf voor mij op een manier wat prettig leest. Heb alle delen gelezen en ben heel benieuwd hoe het verder gaat. Groetjes Caroline

  caroline troost - 28-10-2012 om 21:24

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

 • 19-12 - De beste online poker strategieën

  In Nederland mogen we sinds 1 oktober 2021 legaal online gokken. Dit betekent dat de Nederlandse Kansspelautoriteit vergunning verleend aan gokbedrijven die voldoen aan alle eisen...

 • 16-11 - Tips om je kind voor te lezen

  Welk kind vindt het nu voor het slapen gaan niet fijn dat papa of mama een verhaaltje voorleest. Waar dit de ene keer een wat langer verhaal is, is het de andere keer een wat korte...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd