Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Het fantasy vriendinnetje, deel 3

De avond duurt lang en Mabyn weet niet wat er gaat komen, gelukkig wordt ze niet in de was gedaan is haar gedachte. Maar toch vreemd om een jas te wezen, het moet een droom wezen want het kan niet anders. Als de volgende dag aanbreekt, heeft Mabyn niet geslapen als jas zijnde. Vreemd eigenlijk om nu een levenloos product te zijn. Ook heeft ze geen honger of dorst, naar het toilet gaan hoeft ze niet en ze beseft dat er geen verplichtingen zijn van ouders alleen als jas zijnde.
Dan komt de mevrouw de gang in lopen en pakt de jas die bovenop Mabyn ligt, die schrikt er niet van als jas zijnde. De moeder bekijkt de jas grondig en zucht diep.
“Mabyn naar de gang komen,” wordt er opeens geroepen door de moeder die Mabyn nu herkend als haar moeder.
Maar waarom herkende ze haar niet gisteren bij de gymzaal? Het meisje van gisteren komt de gang binnenlopen.
“Van wie is deze jas,” zegt de moeder streng.
Het meisje is stil, “van Kathy.”
“Kathy, meid je moet eens ophouden met die onzichtbare vriendin van jou en stoppen met stelen. Waar en waarom heb je deze jas gestolen,” zegt de moeder streng.
“Maar, maar die is van Kathy en ze is niet mijn onzichtbare vriendin. Kathy was hier gisteren en toen heeft ze haar jas hier laten liggen,” zegt het meisje.
“Natuurlijk en wij zijn blind dat we haar niet gezien hebben, heel snel naar je kamer en blijf daar tot je naar school gaat. We praten later wel,” schreeuwt de moeder.
Het meisje gaat huilend naar boven en de moeder gaat met de jas de woonkamer binnen. Niet alleen het meisje is in verwarring, ook Mabyn als jas zijnde.
Want gisteren is zij toch meegekomen als de jas van Kathy en die andere jas toch meegekomen met haar zelf. Maar waar is Kathy nu en waarom is ze de jas geworden van haar zelf.
Later komt het meisje naar beneden en trekt haar schoenen aan, dan pakt ze Mabyn als haar jas.
Eenmaal in de woonkamer kijkt ze haar moeder aan, “mama ik vertel echt de waarheid en die jas is van Kathy!”
“Meid, nu moet je eens goed luisteren. De enige Kathy die ik ken zit twee klassen hoger en volgens haar moeder is dit haar jas niet. Voor de laatste keer je stopt met Kathy en het stelen van spullen van zo genaamd haar,” zegt haar moeder streng. “Ga nu naar school en we praten eind van de dag verder!”
Het meisje trekt Mabyn aan als haar jas al is die heel anders, Mabyn als jas zijnde ziet haar eigen in een spiegel. Gisteren was ze nog een grijze nylon jas met een roze binnenkant, nu is ze een blauwe jas met een rode binnenkant en bont op de cappuchon. Na de rits te hebben dicht gedaan fietst Mabyn naar school, als een gewoonte praat ze weer met Kathy. Als Mabyn als jas zijnde van haar eigen aan de kapstok hangt tussen de andere jassen krijgt ze pijn waar de capuchon zit. maar dat is niet ze vreemd want de jas hangt aan de capuchon. Het is saai en eenzaam om op de gang te hangen vindt Mabyn maar bedenkt zich wel dat ze dat geen huiswerk hoeft te maken. Vanuit deze ooghoek heeft ze de gang nooit gezien, best vreemd om een jas te wezen.
Als de grote pauze aanbreekt trekt het meisje Mabyn weer aan als haar jas en loopt naar haar fiets, ze praat in haar eigen met Kathy. Nu over thuis en de aanvaring met haar moeder.
Mabyn ziet nu pas wat voor een effect dat heeft, niemand wil met haar mee fietsen al gaan er veel kinderen haar kant op. Ook kijken veel het meisje vreemd aan, Mabyn denkt nu dat dit de rede is dat ze de jas is geworden van haar eigen. Om te laten zien in wat voor een fantasie ze leeft. Als ik weer me eigen ben dan word ik anders, denkt ze. Onderweg zingt het meisje en praat maar door tegen Kathy al is er geen Kathy.
Eenmaal thuis wordt Mabyn niet op de trap gegooid maar aan de eettafel stoel gehangen zoals altijd. De sfeer tijdens brood eten is zeer stil tussen Mabyn en haar moeder, normaal praten ze wel over school. Als Mabyn weer naar school gaat trekt ze Mabyn als haar jas weer aan, die is nog steeds in verwarring al heeft ze antwoorden. Want ze ziet nu ook hoe haar moeder alles ziet. Afscheid nemen wordt ook gedaan in stilte en onderweg naar school praat Mabyn toch ook weer met haar onzichtbare vriendin Kathy.
De schooldag gaat snel voorbij en al snel is het weet tijd om naar huis te gaan, Mabyn komt de gang op en pakt Mabyn als haar jas.
“Katy is haar jas vergeten dus zal hem wel meenemen,” zegt Mabyn in haar eigen.
Mabyn als haar jas zijnde schrikt en ziet ook dat haar spiegelbeeld zoals ze het meisje nu noemt een jas pakt die op haar lijkt, haar spiegelbeeld trekt de jas aan en loopt naar haar fiets. Mabyn als jas wordt in de fietstas gepropt wat een niet fijn is voor haar, het is muffig, nat en donker in de fietstas. Minuten gaan voorbij en Mabyn als jas zijnde vraagt zich af wat er komen gaat en ook hoe haar moeder zal reageren.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

ammele

Geplaatst op

26-01-2015

Geef uw waardering

Er is 0 keer gestemd.

Social Media

Tags

Dromen Fantasy Vriendinnetje

Reacties op ‘Het fantasy vriendinnetje, deel 3 ’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 19-12 - De beste online poker strategieën

    In Nederland mogen we sinds 1 oktober 2021 legaal online gokken. Dit betekent dat de Nederlandse Kansspelautoriteit vergunning verleend aan gokbedrijven die voldoen aan alle eisen...

  • 16-11 - Tips om je kind voor te lezen

    Welk kind vindt het nu voor het slapen gaan niet fijn dat papa of mama een verhaaltje voorleest. Waar dit de ene keer een wat langer verhaal is, is het de andere keer een wat korte...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd