Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Begin van de vakantie

Zoals afgesproken gingen wij drie weekjes heerlijk richting bos, lekker met vakantie. De mama’s van mij volgepakt en doorgezakt van de spullen die allemaal natuurlijk mee moesten, want stel je voor dat ze iets zouden vergeten en ze hebben daar geen winkels! En ik prinsheerlijk als ene koning in mijn speciale mandje, alleen wat ik zeker minder leuk vond en nog vind, die twee klapdozen hebben verdolleme allerlei gekleurde bellen aan mijn ketting gehangen, ik voel me net eentje die ijs loopt te verkopen. Nou die vogels hoeven niet meer weg te vliegen hoor, ik kan ze toch niet achterna, gewoon voordat ze mij al gezien hebben zijn de bellen al aan het luiden.

Ik kan beter bij meneer Pastoor om een zondagsbaantje vragen, heeft die zwartejurkmeneer ook een vrije dag, ik luid de bel wel voor de kerkgangers. Wat een ondingen zijn dat zeg. En van wie kwam dat gezellige idee? Nee, deze keer niet van Lenepeen maar van Claudebouw. Nou ze hebben het geweten. En zeker Leen die altijd het bandje zo omdoet dat al die bellen ( het zijn er nu al zo een stuk of 9) van dat bandje glijden zo heerlijk over de vloer. Dan lig ik in een deuk want dan moet die doos alles per bel weer aan het bandje rijgen en geloof mij dat is best moeilijk als zij geknield voor mij zit, of ligt en ik wil net de deur van de hut doorglippen.

En een tango op de grond is het gevolg, glijdend en scheldend op mij omdat ik dan links en direct een rechtse duik wil nemen richting deur zie je die bolle mee duiken, die had echt in zo een doel moeten staan, je weet wel dat schop spel. Dat spel gaat zo rààr, hebben zij zich het leplazerus gelopen om die bal te pakken met de benen en dan schieten ze dat ding weer weg.

Snap er niets van. Maar voorlopig ligt daar een bolle te rollen en alle ballen te verzamelen om mij als een ballentent te deur uit te laten. Ik kom er echt niet door. Wil ik over haar heen springen vangt ze mij op. Uiteindelijk heeft zij alle ballen verzameld en het bandje om mijn pluizige nekvel en dan mag ik los zo naar buiten op jacht naar ….ja waar na eigenlijk.

Die mooie zwarte dame van hiernaast zie ik ook haast niet meer, was ik toch al veel te oud voor. De vogels zitten mij te hoog en de vlinders vliegen mij te snel. Dus wat doet deze ouwe kater? Juist, gewoon lekker in de zon liggen, voor de stenen trap.
Nou moet ik alleen uitkijken dat die bolle niet over mij struikelt, want je wilt niet weten hoe vaak zij een duik in het gras nam, zo over mij heen vanaf de trap.
Ze heet niet voor niets de schuivenduiker van de hut!!


See you Huggie van Charley

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Leny Kruis

Geplaatst op

18-09-2013

Over dit verhaal

Dit soort verhalen zijn de verhalen van onze kater Charley, hij schrijft over zijn 2 moeders en wat een krukken het af en toe zijn. Door de ogen van een kater bekeken, het leven van een mens..

Foto's

Geef uw waardering

Er is 4 keer gestemd.

Social Media

Tags

Bellen Bos Kat Vakantie Vlinder Vogel

Reacties op ‘Begin van de vakantie’

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 22-09 - Zij zijn duurzaam van zichzelf

    Duurzaamheid is voor de rijken en dat maakt het zo krom. Zij hebben zonnepanelen en een warmtepomp – een flinke investering stuk voor stuk. Vervolgens besparen ze geld en gaan z...

  • 09-09 - Het ongelooflijke verhaal van Louis Zamp...

    Dit verhaal is waargebeurd, maar het is moeilijk voor te stellen. Louis Zamperini zou je misschien een kat met negen levens willen noemen, maar de martelgang die deze held heeft...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd