Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Het spijt mij mijn trouwe hond

Er was er eens een man die gelukkig leefde met zijn vrouw en hun enige pasgeboren zoon. Op een dag zei de vrouw tot haar man: "Jij blijft hier met onze zoon terwijl ik naar het badhuis ga. Ik zal niet lang weg blijven." Terwijl de man thuis zat en zijn zoon boven lag te slapen, kwam er iemand van zijn werk. De man wilde dat hij onmiddellijk naar zijn kantoor kwam. Hij kon daarom niets anders doen dan de persoon te gehoorzamen anders werd hij ontslagen.

De man maakte zich geen zorgen om de jongen die hij alleen moest achterlaten in het huis omdat hij een trouwe hond had om hem te bewaken. Deze hond die bij hen was komen wonen toen het nog een puppy was, was een deel van de familie geworden. Daarom kon de man de deur van het huis met een gerust hart sluiten en op weggaan samen met de boodschapper. Toen de man terug kwam van zijn kantoor liep de hond naar de deur zoals gebruikelijk om zijn baasje enhousiast te begroeten. Toen de man de hond over zijn kop aaide zag hij dat de haren om zijn bek onder het bloed zaten. Onmiddellijk kwam de gedachte bij hem op dat de hond zijn zoon aangevallen moest hebben, en dat het bloed op de bek van zijn hond dat van zijn zoon moest zijn. In een aanval van blinde woede pakte de man zijn stok en begon de hond te slaan. Hij bleef doorgaan met slaan. Op het laatst kon de hond de klappen niet meer aan en stierf...

De man droeg de hond naar buiten om hem te begraven toen hij plotseling een baby hoorde huilen. Hij liep op het geluid af dat achter een struik vandaan leek te komen. Eenmaal daar aangekomen, zag hij zijn zoon liggen. Levend. Naast zijn zoon lag een wolf. Een wolf die door zijn trouwe hond was gedood om het kind te beschermen.... Plotseling realiseerde de man welke fout hij had begaan, een fout die nooit meer ongedaan kon worden gemaakt.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Verwijderde gebruiker

Geplaatst op

18-10-2012

Over dit verhaal

Gaat over een man die zijn hond doodslaat door een hele grote vergissing.

Geef uw waardering

Er is 12 keer gestemd.

Social Media

Tags

Hond Man Spijt Verdriet Vrouw Wolf

Reacties op ‘Het spijt mij mijn trouwe hond’

 • je schrijft echt heel boeiend, wordt er telkens weer stil van. het zijn van die stukjes die je aan het denken zetten...! mooi!

  Rianne - 18-10-2012 om 18:32

 • Mijn bedoeling is ook om mensen te laten nadenken over wat ze doen en niet onmiddelijk een beslissing nemen, dankje voor je reactie.

  Verwijderde gebruiker - 19-10-2012 om 10:52

 • Oud en bekend verhaal! Toch boeiend geschreven!

  Boermetkiespijn - 22-10-2012 om 10:24

 • Daar wordt ik echt even stil van, mooi geschreven!

  Verwijderde gebruiker - 17-06-2013 om 20:38

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd