Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Aagje het nieuwsgierige kikkertje uit Kikkerland - deel 1

Aagje en haar oranje vlekje

Aagje was een heel klein kikkertje. Samen met papa Nol en mama Nel woonde ze op de bodem van een diepe, brede sloot in Kikkerland. Papa Nol had voor hun drieën een schattig huisje gemaakt met een eigen slaapkamertje voor Aagje. Alle kikkers in Kikkerland kenden papa Nol en mama Nel met hun dochtertje Aagje. Dat kwam omdat ze alledrie een oranje vlekje hadden, vlak boven hun linkeroog.

Toen Aagje voor het eerst haar oranje vlekje zag, was ze er helemaal niet blij mee. Ze wilde er net zo uitzien als alle andere kikkers, ze wilde een gewoon kikkertje zijn, zonder vlekje... Er sprongen tranen in haar oogjes.
"Wat is er Aagje", vroeg papa Nol, "ik zie traantjes in die lieve kikkeroogjes van jou".
Aagje begon nu ècht te huilen, met hele diepe snikken.
"Kindje wat is er toch", zei mama Nel bezorgd, terwijl ze ongerust een pootje om haar nekje sloeg. "Klein kikkermeisje van me, vertel het maar". Papa Nol kwam er ook bij zitten en streelde even over haar natte wangetje.
"Papa, m-mama, ik w-w-wil z-zo g-g-graag een ge-gewoon ki-ki-kikkertje zijn, z-zo-zo-zonder v-v-v-vlekje", zei Aagje tussen de snikken door.
"Och kindje, lief klein meisje", zei mama Nel, "dat oranje vlekje hoort gewoon bij ons en het is ook heel bijzonder; er is geen enkele andere kikker die zo'n vlekje heeft - wij zijn uniek!"
"Uniek, w-wat betekent d-d-dat?" Aagje snikte nog een beetje na.
"Dat betekent Aagje", antwoordde papa Nol, "dat wij de enige kikkers zijn die er zo uitzien".
"Maar lachen de andere kikkers ons dan niet uit?" Aagje was er nog niet helemaal gerust op. "Welnee", zei papa Nol, "ze vinden ons oranje vlekje juist leuk en ze zeggen allemaal dat het ons zo mooi staat".
Er rolde nog een klein traantje over Aagje haar wangetje, mama Nel deed er een kusje op en zei: "Probeer maar om van jouw vlekje te houden en er trots op te zijn".
"Ja mama, dat zal ik proberen", zei Aagje, "maar trots zijn, wat betekent dat precies?"
Mama Nel dacht even na voordat ze zei: "Trots zijn is een gevoel dat je krijgt wanneer je heel veel van iets of iemand houdt. Maar je kunt ook trots zijn op iets dat je gedaan hebt wat heel erg moeilijk was".
Aagje was een poosje stil, ze dacht diep na. "Dus... als het mij lukt om heel hoog te springen, dan ben ik daar trots op?" "Zo is het precies Aagje", zei papa Nol lachend.
"Maar eigenlijk zijn wij altijd trots op jou omdat we zoveel van jou houden en omdat jij ons eigen lieve kikkermeisje bent". Ze gaven Aagje een kusje op haar oranje vlekje.
"Ik ben blij dat jullie mijn papa en mama zijn", zei Aagje. "En nu ik er over nadenk, ben ik ook blij met mijn oranje vlekje, want ..... wanneer ik geen vlekje had, had ik ook een andere papa en mama en die waren vast lang niet zo lief als jullie".
Met kleine kikkersprongetjes huppelde Aagje door de kamer en zong:
"Ik ben trots, ik ben trots, op mijn papa en mijn mama ben ik trots!"

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Verwijderde gebruiker

Geplaatst op

13-02-2016

Geef uw waardering

Er is 5 keer gestemd.

Social Media

Tags

Kikkers Nieuwsgierig Trots Uniek

Reacties op ‘Aagje het nieuwsgierige kikkertje uit Kikkerland - deel 1’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd