Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Kamperen met kinderen deel 3

3
De haan kraait, een kind rekt zich voorzichtig uit, een ander hoest en in een mum van tijd is er volop leven in de slaapzaal. In deze slaapzaal slapen de "kleintjes", dit zijn de kinderen vanaf 6 tot en met 8 jaar. De zesjarigen zijn voor het eerst mee en sommige van hun slapen nog. "Zachtjes doen" zegt Steffie, hoewel ze uit ervaring weet dat dit niet helpt. De kinderen die nodig naar de toilet moeten kruipen uit hun slaapzakken, springen uit hun bed en rennen naar de toiletten. Tussen de twee slaapzalen in ligt een toiletblok met een dames en heren kant, in ieder blok zijn 3 toiletten en 2 douches en vier grote wastafels. Steffie kleedt zich vlug aan en maakt de leiding wakker die het ontbijt verzorgen. Alle kinderen hebben de eerste avond regels gekregen waar ze zich aan horen te houden. De veiligheid en verantwoording gaat voor alles. Niet opstaan voordat de "toeter" gaat is de eerste regel, natuurlijk mag je wel naar het toilet, daarna dien je weer naar je eigen slaapzaal te gaan. Bij de deur van de slaapzaal slaapt leiding en die houden toezicht. Kleren vliegen in het rond, kinderen roepen, wat moeten we vandaag aan? Wat gaan we vandaag doen? Na het ontbijt wordt er uitgelegd wat er die dag gedaan wordt, hoewel er al jaren een vast programma is.
De kampleiding heeft vooraf alle taken verdeeld, zo heeft iedere dag een commissie die dan het programma van die dag organiseren.
Woensdagavond, na het vertrek van de ouders worden eerst de bedden opgemaakt en koffers, tassen e.d. keurig bij de bedden gezet. Er zijn op deze boerderij twee slaapzalen en die zijn verdeeld in twee groepen op leeftijd, een zaal met 6,7 en 8 jarigen en de andere met de kinderen van 9 tot en met 12 jaar. De leiding is verdeeld over de twee zalen zoveel mogelijk bij de kinderen die ze kennen. Na het installeren van de bedden wordt iedereen verwacht in de grote eetzaal, hier worden de kinderen en leiding in 4 groepen gedeeld. De commissie van het "openingsspel" legt uit wat de bedoeling is, het kamp heeft ieder jaar een thema, dit jaar is dat "In de wolken". De commissie heeft vooraf wolken uit karton gesneden en iedereen heeft een foto meegebracht. Er worden stiften, kleurtjes, versieringen klaargelegd en iedereen gaat zijn/haar eigen wolk maken, met de foto als middelpunt. Na een uur knutselen worden alle wolken opgehangen in de eetzaal, komt er soep en brood op tafel en dan buiten op de speelweide nog een spel gedaan. Zo worden de kinderen lekker moe en kunnen ze na tanden poetsen en kliederen in het toiletgebouw naar bed. De leiding verzamelt zich in de eetzaal en wordt er kort vergaderd, daarna gaan de leiding die wachtlopen naar de slaapzalen om rust en orde te bewaken. De andere leiding gaan de toiletruimtes schoonmaken en keuken opruimen om daarna nog gezellig met elkaar wat te drinken, kletsen of een spelletje te doen. De eerste avond komt er van slapen weinig, zeker bij de oudere kinderen, dit is geen probleem, als de kinderen maar op hun slaapzaal blijven en luisteren naar de leiding.
Vandaag Donderdag is vast de "Doe-dag". In het thema van het kamp wordt er dan op het speelveld hutten of iets dergelijks gemaakt. Met het thema in de wolken wordt er door groep 1 een vliegtuig gemaakt, groep 2 een helikopter, groep 3 een zeppelin en groep 4 een luchtballon. Er zijn volop materialen en er is voldoende tijd, er wordt om 10.30 uur gestart, om 13 uur is de lunch en daarna wordt er druk verder geknutseld tot 15 uur ongeveer. Dan is het opruimen geblazen en staan er vier prachtige knutselwerken op het veld. Iedereen studeert nog een lied in en na het avondeten, BBQ in dit geval, wordt er door iedere groep hun lied gezongen in hun bouwwerk. Prachtig! Enkele reacties van kinderen; we zitten in Nijnsel dat is fijn we moeten een helikopter bouwen dat is niet makkelijk of ik vond het heel leuk ik heb lekker gegeten.
Morgen weer meer.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

amarillus

Geplaatst op

12-02-2013

Over dit verhaal

organisatie om met kinderen te kamperen

Geef uw waardering

Er is 4 keer gestemd.

Social Media

Tags

Kamperen Kinderen Natuur

Reacties op ‘Kamperen met kinderen deel 3’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 13-05 - Ik wilde op vakantie: ideeën om te besp...

    Ik wilde op vakantie: ideeën om te besparen Ik ben al twee jaar student en weet inmiddels dat ik goed op mijn uitgaven moet letten. Niet alles kan in financieel opzicht. So...

  • 06-05 - Reis naar Zuid-Amerika; geweldig ervarin...

    Ik zag mezelf daar al zitten: op het witte strand van een bountyeiland, de zandkorrels kietelig tussen mijn tenen schurend terwijl ik kleine maar frequente nipjes van een Nicaragua...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd