Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

honden leven (deel7)

een honden leven(deel 7)
onze buurvrouw wil ook haar verhaal doen. Onze kleine huskydame Jentl kwam uit een roedel van ruim honderd (!) honden. Ze was negen maanden oud toen we haar in huis namen. Onze eerste Siberian husky.
Een schuchter, trillend hoopje hond. Wel gewend aan honden en niet aan mensen.

Schuchter( verlegen) is ze altijd gebleven, maar in ons groeiende hondenbestand paste ze zich prima aan.
Ze timmerde niet aan de weg met enorm sportieve prestaties voor de hondenkar. Toen we dat destijds met haar probeerden trok ze fanatiek, dat wel, maar haar enthousiasme had een dubbele boden: zo snel mogelijk de kortste weg naar huis vinden. Niet echt handig bij een training. En al die mensen bij de start en finish tijdens een wedstrijd waren ook redelijk angstaanjagend voor haar. Einde sledehondensport carrière.
Ach, we hadden er geen problemen mee. Ze bleef gezellig thuis of in haar hokje in de auto. Samen met een van onze andere huskydames die bang was voor alles waar maar een wiel aan zat (verkeerde genen?).

En nu is Jentl zestien jaar oud. Ze heeft zwakke heupen, is niet meer geheel zindelijk, beetje doof en slechtziend. En… ze is nog maar de enige hond in huis. Een paar weken geleden moesten we haar laatste collega begraven en dat is duidelijk wennen voor haar. Ze slaapt ’s nacht nog in haar buitenhok, maar in de vroege ochtend geeft dit eens zo stille hondje een concertje weg. Ze wil naar binnen. En dat mag ze uiteraard. Ook al is het voor ons wat vroeg…

Zestien jaar is een hele leeftijd voor een Siberian husky. We houden er dan ook rekening mee dat we binnenkort ook van haar afscheid moeten nemen. Van onze Jentl die er gewoon altijd was. Die vaak een knuffel kreeg (en krijgt!) maar er zelden een kwam halen. Die gelukkig was tussen haar andere hondenvrienden en zich nu probeert aan te passen aan een veranderde situatie.
De tijd van hondenavonturen is voorbij. Wij gaan straks weer een andere fase van ons leven in. Zonder onze honden, waar we zestien jaar lang veel plezier mee hadden.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

paardje

Geplaatst op

15-11-2014

Over dit verhaal

het verhaal heb ik geschreven omdat ik veel te veel fantasie heb

Geef uw waardering

Er is 5 keer gestemd.

Social Media

Tags

Dieren Honden Leven Ongeval Verhalen

Reacties op ‘honden leven (deel7)’

  • Je bent mijn superheld mijn rockster je bent mijn beste vriend je bent mijn maatje mijn alles die mijn steun verdient!!!!!

    jerusha anoniem - 08-11-2016 om 09:23

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 19-12 - De beste online poker strategieën

    In Nederland mogen we sinds 1 oktober 2021 legaal online gokken. Dit betekent dat de Nederlandse Kansspelautoriteit vergunning verleend aan gokbedrijven die voldoen aan alle eisen...

  • 16-11 - Tips om je kind voor te lezen

    Welk kind vindt het nu voor het slapen gaan niet fijn dat papa of mama een verhaaltje voorleest. Waar dit de ene keer een wat langer verhaal is, is het de andere keer een wat korte...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd