Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

honden leven

Een honden leven. deel 1

Hoi ik ben Shelsy en woon in de hondenstraat 16 in Tielt. Mijn baasje is Sofie en ze is heel lief voor mij. Ik word heel hard verwend en dat vind ik leuk. Ook voel ik me helemaal thuis daar bij Sofie. Ik heb daar 3 vriendjes de poezen van Sofie en en natuurlijk de hond van onze buren. Zo verveel ik me nooit met al die vrienden. Af en toe komt er een vriendin van uit de buurt spelen bij Sofie, die heet Chadia zij is heel tof. Ze speelt altijd met mij en het is alsof zij en Sofie mij verstaan. Ze weten altijd wat ik wil gek hé, we gaan veel gaan wandelen want dat is super tof!
Maar Sofie vind het jammer dat ik niet kan praten maar daar kan zij niet aan doen natuurlijk. Als ik kon praten kon iedereen mij goed verstaan. En ik maar denken?
Oké, hij gaf toe, praten kon hij niet, maar denken al te best. Wat was het instinct dan ? dat hij bij het horen van “poot” een pootje optilde? nee, natuurlijk niet. Maar dat kon Shelsy tegen niemand zeggen…. s’Avonds kwam de baas thuis. En zoals verwacht was kreeg Shelsy een standje, maar het viel hem nog mee. Het baasje zei alleen dat het hem tegen viel van Shelsy en bromde nog wat. maar Shelsy merkte meteen dat hij wel iets anders aan zij hoofd had. En inderdaad, tijdens het eten vertelde de baas tegen het vrouwtje dat er een logé zou komen. Haar ouders hadden een ongeluk gehad en lagen in het ziekenhuis, kennis van de baas…… Het meisje kwam dezelfde dag nog, net na het eten. Shelsy had net zijn bak leeg toen het meisje de keuken in kwam. Ze was verrukt toen ze Shelsy zag en bleef bij hem tot ze naar bed moest. Shelsy schatte haar 11 jaar en de volgende dag vertelde ze. Hem dat ze inderdaad 11 was. Ook zei ze dat ze nog vier dagen bleef en daarna naar een tante zou gaan. Shelsy nam zich voor deze dagen extra te genieten, want dit meisje was anders dan de mensen die hij gewend was. Zij begreep Shelsy en praatte veel met hem. Blijkbaar wist ze dat hij kon denken. Zij wist meer van honden dan zijn baas en vrouwtje bij elkaar. Hij voelde dat zij hem begreep. Zij wist dat hij geen stoere hond was alleen maar om te zien maar een hond die ook bang,verdrietig,eenzaam,blij,tevreden,boos,lief,stout en ongelukkig kon zijn, net als mensen. Het meisje leerde hem een rijmpje en hij onthoude het. Zelf verzonnen, zei het meisje en dat geloofde Shelsy, want wie anders kon zoiets verzinnen? Het ging zo: Ik weet, jij kon niets zeggen, maar mij hoef je niets uit te leggen. Tot de man en zijn vrouw thuis kwamen bleef het meisje bij Shelsy. Bang ging hij zitten en trots keek zijn vrouwtje naar de man. Shelsy, af! Alsof hij zo’n hondje zou aanvallen ….. De man passeerde en daar gingen ze weer ….. thuis en in de mand belegen begreep Shelsy alles opeens. Het vrouwtje wilde met hem pronken en hem behandelen als een woeste hond die goed luisterde. Dat een hond ook gevoel had, was bij de mensen een ondenkbaar iets. Zijn naam alleen al: Shelsy. Echt een naam voor een grote hond. Voor een stoere hond. Een woeste hond. Niets voor hem. Waarom Heeten ze mij Shelsy en niet Hector of zo hij wist het niet. Jammer dat mijn baasje mij niet verstaat maar wel het meisje. Waarom vraag ik niet gewoon aan het meisje dat zei tegen mijn baasje zegt dat ik kan denken. Maar dat gaat niet gebeuren want het duurt waarschijnlijk nog even voor ze terug keert.


EINDE (maar er komt een deel 2)

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

paardje

Geplaatst op

15-11-2014

Over dit verhaal

het verhaal heb ik geschreven omdat ik veel te veel fantasie heb

Geef uw waardering

Er is 17 keer gestemd.

Social Media

Tags

Dieren Honden Leven Ongeval Verhalen

Reacties op ‘honden leven’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd