Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Kamperen met kinderen

Op de boerderij heerst nog rust, de haan zit nog op zijn stok met zijn kop weggedoken tussen zijn veren te genieten van de stilte. Niet wetend wat hem te wachten staat.
In een dorp verderop ontwaakt Steffie en denkt aan het drukke programma voor vandaag, nog even duikt ze weg onder het dekbed. Meerdere malen heeft ze in haar hoofd de dag al beleefd, opnieuw bekeken en hier en daar wat aangepast.
Onrustig draait ze van de linker naar de rechterzij, het slapen wil niet meer lukken, teveel gedachten die haar hoofd vullen. Opstaan maar, anders wordt ze gek van zichzelf. Beginnen met een kop koffie, dan douchen en op naar de supermarkt om de boodschappen te doen. O jee, waar ik heb ik ook weer de boodschappenlijst liggen? Tussen de vele papieren die ze op haar bureau heeft liggen ziet ze de lijst met deelnemers liggen, ja die moet ik zeker niet vergeten denkt ze en stopt hem in haar tasje. Ha, hier is het boodschappenlijstje.
Haar maag knort en ze eet al zoekend naar de sleutels een banaan.
Bij de supermarkt neemt ze twee karretjes, anders past het er niet in.

Op de boerderij komt er wat leven, de haan kraait, een hond blaft, katten rekken zich nog eens uit en de muizen schieten hun holletjes in.
Om 10.00 uur arriveert Steffie met de boodschappen, de eigenaar van de boerderij komt haar wijzen waar ze alle spullen kan laten, de keuken ziet er schoon en leeg uit. Waar blijft Pieter nu, we hadden toch om 10.00 uur afgesproken!!!
Pieter is eerst naar het clubgebouw gereden om alle materialen op te halen, als je met een groep kinderen gaat kamperen heb je heel wat nodig, gelukkig heeft de leiding de avond ervoor alles al klaargezet, nu alleen nog inladen en op naar de kampeerboerderij.
Samen met Steffie heeft hij de algemene leiding op zich genomen, hij heeft er echt zin in, het zonnetje komt flauwtjes door, dat is al een goed teken.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

amarillus

Geplaatst op

30-12-2012

Over dit verhaal

het leven van een vrijwilliger die met kinderen gaat kamperen

Geef uw waardering

Er is 12 keer gestemd.

Social Media

Tags

Genieten Kamperen Kinderen Stilte

Reacties op ‘Kamperen met kinderen’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd