Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Op weg naar Kerstmis 3 Nep of echt

Het leven leek soms een zoektocht naar wat echt was om alles wat nep was te vergeten. Maar soms leek het ook alsof alles wat nep was de zoektocht naar wat echt was intensiveerde.

Het contact leggen op datingsite bleek voor een alleenstaande homoseksuele man soms op een slangenkuil, een schimmenspel met wat echt was en wat toch een dubbele agenda had.
Er zaten scherpe en soms ook ranzige kantjes aan, maar het leuke was evenwel dat er steeds weer nieuwe contacten ontstonden, met weer nieuwe kansen op een frisse blik in de toekomst.

Door de komst van de (commerciële) televisie was er naast de dagelijkse werkelijkheid ook een fictieve werkelijkheid met soapsterren ontstaan. Er waren mensen die het nep en echt niet goed uit elkaar konden houden, maar dat gaf weer het fijne gevoel dat je altijd op je hoede moest zijn.
Er waren miljoenen mensen die graag in de maling werden genomen, omdat ze dan weer konden voelen wat ze zelf als echt ervoeren, weg van alle nep en de commerciële poppenkast.

Ik wist niet of het verstandig was om met weer een nieuwe Rus in zee te gaan. Maar ik gaf hem wel mijn mailadres omdat hij beloofde foto’s te sturen. Niemand kon van te voren garanties geven of het werkelijk tot een huwelijk zou komen, dus ook Bjarne niet. En wat was er mis met wat informatie uit wisselen met iemand die aan niemand kon vertellen dat hij in de eenzaamheid van de Russische nachten naar een man en naar verlossing verlangde.

De Christelijke feesten waren ook in een commerciële traditie komen te staan. Je kon er wel dik over doen dat je het zelf met je gezin eenvoudig hield en vooral stil stond bij bezinning, maar uiteindelijk deden veruit de meeste mensen iets extra’s om even het gevoel van luxe te voelen, terwijl de lange winter in het vooruitzicht lag.

De bezinning lag er vooral in om te voelen wat verbondenheid kon betekenen. En een ieder had daar zijn of haar eigen woorden voor. Wat voor de een nep was, kon de ander juist als echt ervaren.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Bjarne

Geplaatst op

18-12-2017

Geef uw waardering

Er is 5 keer gestemd.

Social Media

Tags

Echt Kerst Nep

Reacties op ‘Op weg naar Kerstmis 3 Nep of echt’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 22-09 - Zij zijn duurzaam van zichzelf

    Duurzaamheid is voor de rijken en dat maakt het zo krom. Zij hebben zonnepanelen en een warmtepomp – een flinke investering stuk voor stuk. Vervolgens besparen ze geld en gaan z...

  • 09-09 - Het ongelooflijke verhaal van Louis Zamp...

    Dit verhaal is waargebeurd, maar het is moeilijk voor te stellen. Louis Zamperini zou je misschien een kat met negen levens willen noemen, maar de martelgang die deze held heeft...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd