Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Een eigen tuin

Hij liep sloffend door zijn tuin, kijkende naar de prachtige bloemen en planten die hij vol liefde al jaar na jaar verzorgde. Zijn vrouw kon dat niet meer en hij had de taak op zich genomen om dit dan maar voor haar te doen. De reuma had haar lichamelijk en ook geestelijk gesloopt op het laatst.
Met een glimlach liep hij naar de Camelia toe en haalde de oude blaadjes uit de al geopende bloemen, knipte hier en daar wat takken weg en ging verder met zijn inspectie.

Hij had totaal geen verstand van tuinieren, maar met wat boeken uit de bibliotheek was hij toch wel een eind verder gekomen. Zelfs de ruimte voor een moestuin had hij erbij gecreëerd. Hoewel hij zich elk jaar afvroeg wat hij met al die kroppen sla moest, die peentjes, die radijsjes. De hele buurt gaf hij gratis de verse groentes uit zijn tuintje, dat welig tierde op zijn eigen aangelegde paadje dat nog over was in de grote tuin.

Het zat er toch niet in dat hij ooit nog zou gaan verhuizen na het verlies van zijn vrouw. Een oude boom moet je niet verplanten. Met die gedachte voor zich en lopende naar zijn tafeltje waar de zelfgemaakte ijsthee op hem stond te wachten, ging hij zitten en keek tevreden voor zich uit.

Hij had het toch maar mooi geflikt. Geen haan die er naar kraaide. Een stille uitvaart, zonder gedoe, geen familie, geen gezang of andere onzin. Nee, gewoon vanuit het ziekenhuis weer naar huis en na een vredig inslapen gewoon gecremeerd.

Zo had hij het gebracht voor de buurt. Hij keek nog eens naar zijn moestuintje en sprak toen zacht voor zich uit: “Je hebt het dit jaar weer goed gedaan lieve Jans, volgend jaar graag wat meer tomaten en iets groter, kan dat?”

©
Leny kruis

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Leny Kruis

Geplaatst op

17-03-2015

Over dit verhaal

Gewoon onzinnige onzin natuurlijk.

Geef uw waardering

Er is 11 keer gestemd.

Social Media

Tags

Groen Man Planten Tuin Vrouw

Reacties op ‘Een eigen tuin’

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 22-09 - Zij zijn duurzaam van zichzelf

    Duurzaamheid is voor de rijken en dat maakt het zo krom. Zij hebben zonnepanelen en een warmtepomp – een flinke investering stuk voor stuk. Vervolgens besparen ze geld en gaan z...

  • 09-09 - Het ongelooflijke verhaal van Louis Zamp...

    Dit verhaal is waargebeurd, maar het is moeilijk voor te stellen. Louis Zamperini zou je misschien een kat met negen levens willen noemen, maar de martelgang die deze held heeft...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd