Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

de pop van Liesje

Liesje had op haar derde een nieuwe pop gekregen. Liesje was erg blij met de pop en speelde er altijd mee. negen jaar later was Liesje twaalf, en ze wou de pop niet meer. dus haar vader wou de pop weggooien, maar de bak was net opgehaald. dus hij reed naar de vuilnisbelt, aan de andere kant van de stad. toen hij terugkwam was het al avond. die nacht hoorde Liesje een zacht gefluister: 'Liesje, ik zit onder 2 meter afval, ik kom je halen!'. Liesje dacht dat het haar broertje was en deed niks. even later hoorde ze: 'Liesje, ik sta aan de andere kant van de stad, ik kom je halen!'. toen werd Liesje wel bang, en ze kroop onder haar deken. toen hoorde ze: 'Liesje ik ben 5 straten van je vandaan, Liesje ik ben 4 straten van je vandaan, Liesje ik ben 3 straten van je vandaan, Liesje ik ben 2 straten van je vandaan, Liesje ik ben 1 straat van je vandaan, Liesje ik kom je halen!' toen werd Liesje zó bang, dat ze onder haar bureau ging liggen. maar een paar minuten daarna hoorde ze: 'Liesje ik sta voor je deur, Liesje ik kom je halen!'. Liesje pakte haar dekens en ging daaronder onder haar bureau zitten. 'Liesje ik zit onder aan de trap, Liesje ik kom je halen!'. Liesje kroop verder onder de dekens. 'Liesje ik zit voor je kamer, Liesje ik kom je halen!'. Liesje ging snel de kast in. de volgende morgen vonden de ouders de pop midden in de kamer… en Liesje zat dood in de kast.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

profquasar

Geplaatst op

24-10-2014

Over dit verhaal

Liesje heeft een leuk nieuw popje… of toch niet?

Foto's

Geef uw waardering

Er is 145 keer gestemd.

Social Media

Tags

Eng Meisje Pop

Reacties op ‘de pop van Liesje’

 • Hoi, Een best intrigerend en lekker spannend idee voor een verhaal. Maar het stukje is te kort om echt een rilling over de rug te geven. Mag ik aanraden om tussen alle zinnen van de pop wat meer tekst te plaatsen? Het moment suprême, als Liesje dood gevonden wordt, kan misschien een snufje meer horror gebruiken. Als Liesje niet naar beneden komt om te ontbijten, dat ze haar dan overal zoeken. Er wordt een spoor van afval gevonden. Als ze dat volgen, komen ze bij een kast uit. zodra vader de kast opendoet, valt Liesje eruit, tegelijk met een berg afval. (:

  Pehamo - 26-11-2014 om 08:09

 • Hee, echt een heel spannend verhaal. Het is alleen dat ik 'm al eens heb gehoord van een vriendin van me, kan zijn dat ze het van jou heeft ofzo. En inderdaad was het een beetje kort maar hij was heel gaaf.

  Philo - 10-06-2015 om 09:36

 • De potentie is er. Geef meer moeite aan indeling, uitwerking van de spanning én een hoofdletter na een . (punt).

  Irene O. - 11-04-2016 om 14:57

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

 • 05-08 - Het wonder van Cesena: The Rockin'1000

  In de heuvels van Cesena, in de regio Emilia-Romagna in Italië, geschiedde in 2015 een muzikaal wonder. Het was een ontroerend moment: de 1000 rockfans die samen een nummer van hu...

 • 13-05 - Ik wilde op vakantie: ideeën om te besp...

  Ik wilde op vakantie: ideeën om te besparen Ik ben al twee jaar student en weet inmiddels dat ik goed op mijn uitgaven moet letten. Niet alles kan in financieel opzicht. So...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd