Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Bezoekuur

Het was vlak voor tweeën. Iedereen zat klaar. Mevrouw K. schuifelde achter haar rollator verdwaasd wat heen en weer door de zaal, meneer T. hing voorover in zijn stoel en mompelde niet te verstane woorden, een groep van vier zat aan tafel met speelkaarten in de hand zonder dat iemand van hen scheen te begrijpen welk spel ze speelden.

Daar was de familie al. Verveeld als elke zondag namen ze plaats bij hun vader of moeder en zaten ze het uur uit. Er werd bijna geen woord gewisseld. De meegekomen kinderen speelden het hele uur met hun mobiel. Tringggg. Drie uur! Het bezoekuur was ten einde. Haastig drukten de familieleden een vluchtige kus op een gerimpelde wang, gaven een slappe hand, en weg waren ze.

Een zucht van verlichting trok door de zaal. Mevrouw K. gooide de rollator in een hoek. Meneer T. strekte zijn benen, ging achterover in zijn stoel hangen en stak een sigaartje op. De vier aan de tafel schudden de kaarten en zetten het pokerspel voort waar ze sinds de ochtend al mee bezig waren. Ze speelden om grof geld. Er klonk muziek. Een van de bewoners had een lp met vrolijke liedjes van vroeger opgezet. Er gingen voetjes van de vloer. De bar opende en de eerste borrels werden geschonken.

Het was altijd een kwestie van doorbijten, dat taaie bezoekuur. Maar de beloning was groot: het genoegen te weten dat zij die hen hadden opgeborgen er iedere week een uur een kleine hel beleefden.

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Stef Smulders

Geplaatst op

16-10-2018

Over dit verhaal

De familie komt op bezoek in het bejaardenhuis

Foto's

Geef uw waardering

Er is 3 keer gestemd.

Social Media

Tags

Grappig Humor Kortverhaal Sweek Zkv

Reacties op ‘Bezoekuur’

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit verhaal, een reactie plaatsen kan hieronder!

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!

Laatste nieuwsberichten

  • 19-12 - De beste online poker strategieën

    In Nederland mogen we sinds 1 oktober 2021 legaal online gokken. Dit betekent dat de Nederlandse Kansspelautoriteit vergunning verleend aan gokbedrijven die voldoen aan alle eisen...

  • 16-11 - Tips om je kind voor te lezen

    Welk kind vindt het nu voor het slapen gaan niet fijn dat papa of mama een verhaaltje voorleest. Waar dit de ene keer een wat langer verhaal is, is het de andere keer een wat korte...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd