Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

De drogist

Als ik dit afrekenen gaat ze het vast weer vragen...ik weet het zeker! Ze vraagt het namelijk áltijd, al twee jaar lang!! Ik begrijp het niet, wat heeft het voor zin om steeds weer die ene vraag te stellen? Ik geef toch standaard hetzelfde antwoord. Ze moet het vragen dat weet ik wel, maar het slaat echt nergens op.

Hangt er soms een camera bij de kassa en zit er dan iemand naar het beeldscherm te kijken om te checken of het personeel wel DE vraag heeft gesteld?

En word je ontslagen als je DE vraag hebt overgeslagen?

Nou let op daar gaan we! "Goedemiddag" zegt de verkoopster. "Hallo" zeg ik terug. "Dit is het? " vraagt ze en ze pakt mijn spullen. "ja dit is het" reageer ik "Heeft u nog vragen over het geneesmiddel?" zegt ze er vervolgens achteraan.

AAHHHH ze doet het!! Ze doet het wéér! Al twee jaar lang iedere week dezelfde vraag!! “Heeft u nog vragen?” Heeft u nog vragen?” Heeft u nog vragen? “ Jaar in jaar uit! Dat is 104 keer dezelfde vraag en ik heb al 104 keer hetzelfde antwoord gegeven! Er zit goddomme een bijsluiter van 15 kantjes bij, en dan zou ik nog vragen hebben!? Even serieus..het is maar Paracetamol. Weet je wel, zo'n pilletje waar je er 15 van in 1 keer kan innemen en dan nog steeds koppijn hebt!

Ik ben het zo zat met dat mens! Ze denkt nu natuurlijk dat ik nee ga zeggen. Ha, mooi niet! Dit keer doen we het op mijn manier!

"ja ik heb een vraag, antwoord ik". "In verband met brandend maagzuur gebruik ik Protonpompremmers, ik slik Excedrin in verband met mijn migraine aanvallen, ik gebruik Otalgan druppels in verband met oorpijn, ik gebruik Tilavist oogdruppels in verband met hooikoortsaanvallen. Om verstopping van het darmkanaal te voorkomen gebruik ik Psylliumvezels en Lactulose poeder, ik slik 10 mg Prozac in verband met paniekaanvallen en omdat ik af en toe last heb van eczeem smeer ik twee keer per dag hydrocortisonacetaat 1%".

“Nu vroeg ik me af.. als ik nou in de ochtend begin met Protonpompremmers, de Excedin en de Otalgan. Om een uur of 12 de Tivalist indruppel, de Psylliumverzels inneem en het Lactulosepoeder opdrink...kan ik dan tussen de Prozac en de Hydrocortisonacetaat 1%, 1000 mg Paracetamol innemen?" “of beter 500 mg?”

Dat mens kijkt me aan....wordt rood…begint vervolgens als een idioot door de bijsluiter te bladeren en haalt dan haar collega erbij. Ze probeert mijn vraag aan haar collega te herhalen, maar gooit werkelijk alles door elkaar. Ik kijk en denk….mijn hemel, het is maar goed dat zij geen dokter is…dan had namelijk de eczeemzalf in mijn ogen gezeten, de oogdruppels in mijn oren en dan had ze waarschijnlijk de Psylliumvezels tegen verstopping één voor één uitwendig ingebracht. Het zweet staat letterlijk op haar bovenlip als blijkt dat haar collega er ook geen fluit van begrijpt. Ze pakt een briefje, schrijft er een telefoonnummer op en zegt vervolgens “hier heeft u het nummer van de apotheek, vraagt u het daar maar even na.”

Ik ben benieuwd of ze DE vraag volgende keer weer stelt..

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

bubbles and blogs

Geplaatst op

14-08-2015

Geef uw waardering

Er is 52 keer gestemd.

Social Media

Tags

Drogist

Reacties op ‘De drogist’

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd