Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Ideeën en suggesties: columnisten

1
datum 07-08-16 15:08
startpost
iakon
avatar Berichten: 10
Ons land kent vele columnisten, maar als ik tijdschriften zie waarin Bnners en consorten zich 'columnist' noemen, dan is ons 'vakgebied' toch wel tot een bedenkelijk laag peil gezonken. Hersenloos gebrabbel over een stuk nazaat, dat ook in de publiciteit moet, geneuzel over make-upjes, links-dragende slipjes, knellende paalschoenen, jeugdpuistjes, en ander oninteressant ongerief, .....enz enz.... het noemt zich allemaal 'columnist'.
De echte columnist is een breed ontwikkelde schrijver, die de wereld fileert met een vlijmscherp mes, daar toch mildheid en humor in weet te brengen. Iemand die het dagelijkse leven op de tong, de korrel en in de pen heeft.
Welnu, er zijn plannen ontstaan om een Columnisten-Collectief (ColCol) te starten. Dit zou regionaal plaats moeten vinden, door bijv. maandelijkse bijeenkomsten in een horeca, waar columnisten hun werk laten horen. Eenmaal per jaar zou er een Column-festival moeten plaatsvinden in tegenwoordigheid van alle denkbare media. Wie voelt hiervoor, en wie wil dit voor eigen regio oppikken?
Naar boven

1

Reageren op: columnisten

Reageren is alleen mogelijk als u ingelogd bent, klik hier om in te loggen. Heeft u nog geen account? Klik dan hier om u te registreren.

Laatste nieuwsberichten

  • 05-08 - Het wonder van Cesena: The Rockin'1000

    In de heuvels van Cesena, in de regio Emilia-Romagna in Italië, geschiedde in 2015 een muzikaal wonder. Het was een ontroerend moment: de 1000 rockfans die samen een nummer van hu...

  • 13-05 - Ik wilde op vakantie: ideeën om te besp...

    Ik wilde op vakantie: ideeën om te besparen Ik ben al twee jaar student en weet inmiddels dat ik goed op mijn uitgaven moet letten. Niet alles kan in financieel opzicht. So...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd