Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Verhalen check: Eerste stuk van Dreambender

1
datum 20-04-17 19:08
startpost
Dreambender
avatar Berichten: 1
Wat kan ik beter doen aan dit stuk van mijn verhaal? Het is het eerste stuk van mijn verhaal.

De nachtmerrie
Het strand is bomvol met allemaal mensen die de laatste dag van de vakantie nog proberen te relaxen. Mensen die de hele vakantie niet beseft hebben dat ze mogen uitslapen. Kinderen spetteren elkaar nat in het water en zijn helemaal vergeten dat ze bijna weer naar school mogen.
Er is een lange rij bij de ijskraam en overal hoor je het geschreeuw van ouders die proberen hun uitbundige kinderen in de gaten te houden. Het is de perfecte zomerdag.
Ook ik zit in het water en ik ben helemaal alleen. Ik drijf op mijn rug en maak me geen zorgen over de grote golven die vanuit de verte verschijnen. Dan wordt het gekrijs van de kinderen plotseling veel harder en de ouders roepen hun kinderen terug het strand op. De golven zijn niet kleiner geworden en komen met hoge snelheid op mij af. Ik probeer naar het vasteland te zwemmen, maar ik ben verlamd. Ik kan me niet bewegen en er is niemand die om me geeft, ze laten me gewoon verdrinken. Ik hoor de golven dichterbij komen, ik ben de enige die nog in het water zit, en dan spoelen de golven om me heen. ‘Amya, wakker worden!’ hoor ik in de verte, ‘Het is maar een nachtmerrie.’
En dus word ik wakker, mijn oudere broer Blake staat naast mijn bed. Zwetend ga ik rechtop zitten en analyseer mijn droom; het was overduidelijk een nachtmerrie.
‘Gaat het met je?’ Vraagt Blake terwijl hij op mijn hemelsblauwe bed gaat zitten. Ik kijk naar zijn slaperige ogen en zijn warrige haar en zeg dat hij moet gaan slapen. ‘Alles komt goed met mij.’
Aarzelend sluipt hij mijn kamer weer uit en zonder pap of mam wakker te maken gaat hij zelf weer slapen.
Ik sluit mijn ogen en mompel: ‘Dulcis somnia Blake, droom over je favoriete voetbalclub die een belangrijke wedstrijd wint.’ Daarna stap ik uit bed, ik weet dat ik niet meer ga slapen vanavond. Geruisloos pak ik mijn bureaustoel achter mijn oude bureautje vandaan en schuif die naast mijn bed. Mijn kersenrode dromenvanger hangt boven mijn bed en hoort er voor te zorgen dat mogelijke nachtmerries niet doordringen tot mijn onderbewustzijn. Toch moet hij vol zitten, terwijl ik hem dit jaar al vervangen heb. Ik maak de knoop het satijnen lintje los en begin elke kraal te lezen.
Nachtmerries over zombies, ontvoeringen en diepe vallen hebben de bescherming van mijn ultrasterke dromenvanger niet kunnen ontwijken. Bijna laat ik mijn dromenvanger vallen, hij heeft een goede droom gevangen. Dat is me nog nooit overkomen!
datum 25-10-17 11:24
reactie 1
KATJE
avatar Berichten: 4
Hij is goed ga zo door. even een paar tips:
1: Schrijf je verhaal gewoon op.
2: Lees NIET terug.
3: Vraag gewoon hulp (zoals je nu vraagt) als je denkt dat je het nodig hebt
Als je je verhaal hebt geschreven.
4: Als je klaar bent ga je kijken naar wat je kan verbeteren.
5: Ga je het goed doorlezen.
6: WORDT ALSJEBLIEFT NIET ONZEKER!!
7: Doe met je verhaal wat je wilt dat je moet doen..
datum 15-11-17 14:01
reactie 2
Yara
avatar Berichten: 11
Mooi!
Naar boven

1

Reageren op: Eerste stuk van Dreambender

Reageren is alleen mogelijk als u ingelogd bent, klik hier om in te loggen. Heeft u nog geen account? Klik dan hier om u te registreren.

Laatste nieuwsberichten

  • 19-12 - De beste online poker strategieën

    In Nederland mogen we sinds 1 oktober 2021 legaal online gokken. Dit betekent dat de Nederlandse Kansspelautoriteit vergunning verleend aan gokbedrijven die voldoen aan alle eisen...

  • 16-11 - Tips om je kind voor te lezen

    Welk kind vindt het nu voor het slapen gaan niet fijn dat papa of mama een verhaaltje voorleest. Waar dit de ene keer een wat langer verhaal is, is het de andere keer een wat korte...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd