Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Verhalen check: Het concert

1
datum 05-09-16 13:09
startpost
arjenhouter
avatar Berichten: 2
Het concert
Eric, Theo en Simone hebben afgesproken dat ze zeventien september naar een concert gaan van de Rolling Stones, Eric zou voor de tickets zorgen.

Het is twee september. Eric gaat op Internet kijken of er nog tickets beschikbaar zijn. Gedachten spelen door zijn hoofd: als ik maar niet te laat ben. De site laat zich met mondjes maat zien en pas na drieminuten, heeft hij de complete pagina op zijn scherm. Hij vult de gegevens en betaalt en na enkele seconden geeft de site aan dat de tickets zijn besteld en dat hij een email ontvangt ter bevestiging, met daarbij als bijlage de tickets.

Inmiddels is het zover, Eric rijdt en ze gaan met ze’n drieën richting Arnhem. Als ze daar aan komen parkeren ze de auto en lopen via een lang pad naar het veld waar het concert plaats vindt.
Het is een uitgestrekt veld wat nu nog dun wat bevolkt is. Rondom het veld staan de ondernemers met hun bier en snacks.

Het podium is enorm met aan weerskanten een groot scherm waarop de artiesten straks ook zichtbaar zijn. De geluidsboxen, die aan weerskanten van het podium staan opgestapeld zijn fameus maar produceren nu nog maar een bescheiden muziekje.

Het is inmiddels drukker geworden en de fans staan nu bijna zij aan zij op het veld. Ze praten druk en zijn opgewonden voor wat er komen gaat. Er is een verscheidenheid aan mensen van jong maar ook vooral de wat oudere fans die de Rolling Stones in hun jeugd hebben mee gemaakt. De een heeft lange haren zoals men in de jaren zestig zag, anderen hebben weer nauwelijks haar.

Op het podium lopen mensen druk heen en weer om de muziek instrumenten nog even te controleren. Het wordt stil, fans stoppen met praten en hun blik is nu gericht op het podium. Na enkele minuten, komen de artiesten het podium op en de fans verwelkomen de groep met hard geschreeuw wat ze precies roepen is niet hoorbaar.

Plotseling klinkt het nummer ‘Start me up’ de gitaren klinken soms als een tram die bijna uit de rails loopt, keihard maar dan ritmisch. De drums roffelen als een kudde buffels op een zandweg. Het publiek is enthousiast en maken kleine dans pasjes. Eric, Theo en Simone genieten van het geweldige optreden. Rock and a hard place’ en ‘Beast of Burden’ en meer volgen. Ze hebben een fantastische middag gehad en gaan met volle tevredenheid weer naar huis.
Naar boven

1

Reageren op: Het concert

Reageren is alleen mogelijk als u ingelogd bent, klik hier om in te loggen. Heeft u nog geen account? Klik dan hier om u te registreren.

Laatste nieuwsberichten

  • 13-05 - Ik wilde op vakantie: ideeën om te besp...

    Ik wilde op vakantie: ideeën om te besparen Ik ben al twee jaar student en weet inmiddels dat ik goed op mijn uitgaven moet letten. Niet alles kan in financieel opzicht. So...

  • 06-05 - Reis naar Zuid-Amerika; geweldig ervarin...

    Ik zag mezelf daar al zitten: op het witte strand van een bountyeiland, de zandkorrels kietelig tussen mijn tenen schurend terwijl ik kleine maar frequente nipjes van een Nicaragua...

Bekijk oudere nieuwsberichten »


Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd