Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Gerokt en gekapt door Coiffeuse

Gerokt en gekapt door coiffeuse

Op kampeervakantie in zuid Frankrijk belande ik in de mooie stad Aix-en Provence op een kleine camping net buiten de stad.
De volgende morgen was het stralend weer en reed ik naar de stad en parkeerde mijn auto en ging op zoek naar de parkeermeter. Toen ik deze zag en er heen liep zag ik een wondermooie franse vrouw, ze was als een plaatje een mooie stijlvolle lange rok, een mooie zijden blouse die leek licht te geven in de zuidfranse zon en supermooi warm chocoladebruin haar in een kinlange bob met daaronder 2 mooie warme bruine ogen die onder haar pony straalden!

Wauw dacht ik toen ik haar zag en was effe van de wereld, ze zag dat ik naar haar keek en van top tot teen bewonderde en keek mij koket aan. Ze begon tegen mij te praten en het duurde eff eer ik mijn beetje frans te pakken had en vertelde mij dat ze net weg ging en nog een parkeerkaartje over had waar nog een paar uren op zaten.
Ik stamelde tegen haar dat dit toch wel “très sympathique” was van haar en gaf haar een compliment dat ik als “hollandais” het erg leuk vond om door zo’n mooie vrouw te worden geholpen. Ze keek mij aan en vertelde dat ze graag een lange noordeling met mooie blauwe ogen en grappige blonde highlites hielp in haar stad.

Effe terug in de tijd; de highlites neem ik altijd subtiel, maar ja als je deze net voor je vakantie laat opfrisen!
Ik vertelde mijn kapster toen dat ik lekker ging kamperen in zuid-Frankrijk. Zij zei leuk dan komen je blonde highlites heel mooi uit en zette ondertussen de ene foil na de andere in mijn haar. Ik moet effe nog wat stroken alu-folie maken zei ze, ik ben zo terug.
Toen ze deze ook had geplaatst waren er meer stroken dan ik normaal had, maar dacht zal wel we zien wel ze zullen wel extra dun zijn nu en meer verdeeld.
Enfin na inwerken en uitpoelen keek ik in de spiegel en het leek wel of het wel iets meer blond was maar mijn haar was nog nat.
Nu werd mij haar geknipt en geföhnd en nu wist ik het zeker ooooh wat was het blond!
De subtiele dunne streepjes die ik normaal had waren nu dik zo’n centimeter dik en het was ook veel! Leuk hè zei mijn kapster nu je haar weer langer is (ik had het een tijdje ervoor wat korter gedragen maar wilde het weer langer) komen de blonde plukjes supermooi over, ik heb ze overal goed gespreid je moet ze ook zien en nu ben je klaar voor de zon waar ze nog wat lichter zullen kleuren!
Ik moest wel zeggen dat ik het mooi vond ze had zo haar best gedaan en eerlijk gezegd vond ik het ook mooi maar het viel wel erg op!

Terug naar de mooie franse juffrouw die keek bewonderend naar mijn blonde highlites die inmiddels zoals mijn kapster voorspelde mooi lichtblond waren geworden.
Toen vertelde ze ineens dat het blond wel mooi was maar dat wat donker bruin zoals zijzelf had eertussen nog mooier zou staan. Daar stond ik met een mooie francaise over coiffures te praten bij de parkeermeter! “Je suis une coiffeuse” vertelde ze mij ze was zelfstandig en had een salon een paar straten verder. “ Très interessante” zei ik haar en vroeg lachend of ik bij haar in salon terecht kon “pour une correction de couleur”!
Het flapte er bij mij uit! Ze zei charmant dat ik welkom was maar dat ze eigenlijk “coiffeur des dames” was maar dat ik welkom was. Opeens zei “excusez je suis un peu pressé” en dat ze weg moest maar gaf mij toen haar kaartje en vertelde dat ik s’middags terecht kon na de siesta om 2 uur. D’accord zei ik tot vanmiddag.

We namen afscheid en ik legde haar parkeerkaartje achter mijn autoruit en ging de stad verkennen en eerst eens kijken hoe haar “salon de coiffure” eruit ziet. Na wat gevraag naar de weg kwam ik bij haar salon uit. Ik zette mijn schoen op de vensterbank om zogenaamd mijn veters te strikken om rustig binnen te kijken. De zaak was open en er waren 2 kapsters bezig met dames en was dus geen “salon mixte, seulement pur les dames!”. Er waren veel droogkappen aanwezig waaronder “des dames” geduldig zaten te lezen met krulspelden in hun haartjes.

Nu liep ik weer door en verheugde mij al om straks in de zaak te zitten waar ik mij bruine lowlights zou krijgen door een mooie coiffeuse. Ik was verliefd op haar geworden en nam mij voor haar proberen te winnen voor mij. Ik at een hapje en slenterde door de stad en de tijd leek eeuwig te duren totdat het 2 uur was.

Eindelijk was het zover ik liep zo nonchalant mogelijk naar de salon en liep er binnen. Daar stond ze achter de toonbank met kassa en allerlei flesjes en keek mij ondeugend aan. Fijn dat je bent gekomen wil je wat drinken? Oui stamelde ik dan volg mij maar dan drinken we eerst een lekker wijntje voordat je mooi wordt gemaakt zei ze heel koket!
“suiver moi” en we liepen naar achteren waar we in haar woning terecht kwamen.

Ik ging zitten op de bank en ze vroeg of ik een “vin rouge luste”, ja lekker zei ik en ze kwam met een fles en 2 glazen terug. Op de bank zaten we nu langs elkaar te bebbelen totdat ze aan mijn haren begon te plukken en mij plots hartstochtelijk begon te zoenen, mmmmm dat was lekker en al snel lagen we te vrijen. Plots zei ze dat ze mij wilde “feminer” voordat we naar de salon gingen. Ze begon toen direct mij lekker te pijpen en ik zei kreunend d’accord!

Nadat ik was klaargekomen zei ze mij te volgen naar de badkamer en daar stond een bad vol met schuim die ze blijkbaar al had aangezet klaar voor mij. Ze begon mij liefdevol te wassen het rook lekker naar lavendel, ik was helemaal hoteldebotel en werd superverliefd op haar, en haar lieve warme kussen deden mij smelten. Nu gebiede ze mij uit bad te komen en droogde mij af, je benen zijn erg behaard zei ze maar daar weten we wel iets op en kwam effe later terug met een kleine accutondeuse en begon mijn benen te scheren. Toen ze hiermee klaar was begon ze ook mijn piemel en zak te scheren, de trillingen en kusjes die ze hierop gaf deden mij weer klaarkomen. Effe later stond ik met gladde benen en schaamdelen in haar badkamer en op de vloer lag een tapijtje schaam- en beenhaar.

Volg mij zei ze en we gingen naar haar slaapkamer waar ze uit een lade mooie zwarte panties, een jarretel, een mooie slip en glanzend topje tevoorschijn haalde. Ik zat op haar bed en ze rolde de panties over mijn benen deed mijn topje en jarretel aan en clipde de panties eraan vast. Toen moest ik staan en keek ze goedkeuren naar mij, ik vond het opwindend het zat allemaal wel lekker moest ik bekennen, ze streek over mijn benen wat heel sensueel aanvoelde. Nu opende ze een grote kast vol met kleren en haalde er wat rokken uit; van heel kort tot lang. Ik koos voor een veilige lange zomerse plisérok in wit met paarse lavendel erop, waar ze heel blij mee was en zei dat deze mij mooi zou staan! Deze had een elastische band en ze hiel mij in deze rok, hij zat heel lekker nu wist ik waarom vrouwen een rok leuk vinden. Nu was ze weer in de kast het pluizen en kwam met een zelfde blous als zijzelf aan. Deze trok ik aan waarbij ze de knopen vastmaakte en ik nu haar mooie haar volledig zag en ook haar mooie hals die deels kaalgeschoren was en waar haar haar bot een rechte lijn volgde tot bij haar kin. Nu stond ik daar gerokt en gebloused, de rok zwierde lekker over mijn benen toen ik door haar slaapkamer ging lopen net als bij het kopen van nieuwe schoenen.

Naar de salon fluisterde ze in mijn oor je bent er nu klaar voor! Slik dacht ik nu kom ik “en plein publique” tussen de dames daar, maar dacht komop het voelt lekker en voor Angelique, want zo heet ze heb ik alles over! Nu kwam ik daar binnen in de wereld van droogkappen en föhns die lawaai maken en de geur van verstevigers en haarlak. De kapsters keken mij aan en zeiden leuk een nieuwe collega en keken mij goedkeurend aan en pakten mijn rok tussen de vingers en lieten die over mijn benen glijden. Heeft ie zelf uitgezocht die rok zei Angelique, hij heeft wel smaak of moeten we zij zeggen! De meeste klanten keken nog steeds bevreemd naar mij maar begonnen nu ook dat ik er mooi uitzag.

Alleen haar haar moet nog een beetje anders zei Angelique en wees naar een stoel helemaal voor bij de straatraam! Ik pakte mijn lange rok eerst met beide handen zoals ik tantes wel had zien doen voordat ik in de stoel ging zitten en vleide de rok weer terug en deze viel mooi terug. Er ging gemompel door de zaak en Angelique knoopte mij een heerlijke roze satijnen kapmantel en riep door de zaak dat ik wel erg snel leerde! Nu draaide ze de wasbak naar mij toe en kantelde de stoel horizontaal en begon zachtjes mijn haren te wassen, ik voelde mij van alle kanten bekeken in mijn rok en panties die vanonder de kapmantel te zien waren, de dames in de zaak die nu allemaal naar mij keken, maar ook van de straatkant! Het wassen maakte plaats voor een conditioner die effe moest inwerken onder een mutsje. Ze stelde mij gerust door mijn hand te pakken en mij weer een lieve kus te geven en waste een tijdje later mij haren weer uit.

Het blond staat hem wel leuk als zijn haar wat krul zou hebben hoorde ik Angelique tegen een collega zeggen hij is een romantisch type en daar passen krullen bij. Ja ik doe geen lowlights hij krijgt veel volume en een leuke coupe, dat doe ik! Ze rolde een karretje naar mij waar allerlei rollers op lagen en begon mijn haar in rollers te zetten, eerst mijn voorkant en werkte zo naar achteren. Ojee dacht ik nu nu zit ik hier in een rok en wordt ik ook nog gepermanent ook! Ondertussen bebbelde ze met mij over typische vrouwenonderwerpen zoals make-up e.d..Nu zei ze dat mooie lippen en nagels niet mogen ontbreken bij mij, o god ook dat nog dacht ik!

Nu zat mijn koppie helemaal in de rollers wat heel grappig uitzag en mijn blonde strepen zag je ook in de rollers terug wat ik eigenlijk wel mooi vond. Vervolgens werden een rol watten om mijn haarlijn geplakt. Het zag er niet uit! “Un instant” zei ze en ging een flesje halen en knipte daar het tuitje af en begon secuur roller voor roller nat te maken met dit spul, het rook een beetje zuur maar ook lekker door de parfum erin en routineus werden alle rollers nat gemaakt. Nu werd er een muts gepakt en voorzichtig op mijn hoofd gedaan. “Suiver moi” zei ze na mijn mantel te hebben afgedaan en zette mij onder een droogkap tussen de andere dames, ik vleide mijn fleurige rok weer mooi langs mijn benen, wat goedkeuring ontlokte van de buren die ook onder een droogkap zaten. Ik kreeg een Cosmopolitan op mijn schoot en begon daar mijn frans weer op te halen, tenslotte moest ik nu van alle kanten acclimatiseren! Het werd lekker arm om mijn hoofd en ik begon te genieten ervan en ging wrijvend van genot met met mijn benen over elkaar zitten en schikte mijn rok weer. Ik dommelde in van de warmte en verkeerde in de hemel.

Plots werd de droogkap omhoog gedaan en daar stond mijn lieve coiffeuse Jacqueline lief kijkend voor mij, ik volgde haar weer naar de eerste stoel bij het raam. De stoel werd weer horizontaal gezet en ze verwijderde de muts en begon de rollers met water te bespoelen, heerlijk zoals ze dat deed met haar mooie slanke vingers voorzichtig over de rollers en heerlijk warm water. Nu begon ze met een ander flesje de rollers te besproeien net een kleine douche en vertelde dat het effe moest inwerken en dat ik heel lief was en gaf mij weer een paar kussen, ik smolt weer weg. Ze liet mij een paar minuten zitten daar lag ik dan en kwam vervolgens weer terug en ging de rollers uit mijn haren halen nu kwamen de andere kapsters kijken en voelen aan de krullen, “c’est beau” fluisterden ze en ik voelde hun handen door mijn nieuwe krullen.

Nu werd mijn haar voorzichtig met de handdoek gedroogd en de stoel weer teruggezet, nu zag ik het resultaat; een heleboel kleine krullen, wat een volume en heel mooi het blond wat tussen de krullen danste! Een crepestrook werd nu om mijn hals gedaan en weer die mooie zachte satijnen kapmantel. Mijn haar werd nu doorgekamd in een mooie rechte linkerscheiding. Ze scheen te denken onder het kammen en drukte toen mijn hoofd naar voren met de kin op de borst en begon weer te kammen en begon clips in mijn haar te zetten. Nu zag ik dat ze de achterkant omhoog had gekamd op oorhoogte via een spiegel achter mij aan de muur.

Wat zal ze van plan zijn dacht ik toen ze effe weg ging maar toen ze terugkwam wist ik ik mijn acherkant wordt kaal want ze had de kleine accutondeuse weer in de hand. Kin op de borst gebiede ze en daar voelde ik het koude metaal over mijn huid geen kammetje blijkbaar helemaal kaal moest het blijkbaar zijn! Routineus ging ze nu te werk baan na baan en ik zag een heleboel krullen in mijn mantel dalen en ze ging ook hoog aan het koude metaal te voelen! Na een tijdje hield het op en voelde ik haar hand over mijn kale tapijtje achter gaan en nam mijn hand zodat ik het ook kon voelen.
Wauw dat heb ik nog nooit gehad vroeger wel vaker opgeschoren maar dit! Van oorhoogte tot een stukje onder de kruin helemaal kaal, nou ja een millimeter of 3 had ze laten staan!

Nu nam ze de clips uit mijn haar en pakte ze een schaar van haar karretje en begon de rest te knippen waar ze gelukkig niet veel vanaf haalde, de puntjes eraf vertelde ze en achter op een lengte in model knippen. Snip snip en ik moet zeggen ze is een goede kapster en knipte snel maar vakkundig alles in model. Nu werd alles geföhnd en kende ik mijn eigen niet meer teru een krullebol met een hoop blonde krulletjes erin een bob maar dan met krullen en achter superhoog geschoren! Iedereen keek bewonderend naar mij toen ik langs Angelique stond in de salon, ik voelde mij nu wel supervrouwelijk, maar toch een beetje onwennig wat ze wegnam door mij weer een paar lieve kusjes te geven en te vragen als een mannequin te lopen zodat iedereen het goed kon zien. Mijn rok schuurde zachtjes om mijn benen en toen voelde ik de airco op mijn kale achterhoofd blazen, mmmm wat is dit een lekker gevoel!

Wil je altijd bij mij blijven vroeg ze lief aan mij, ja zei ik ik ben helemaal verliefd op je, ik hou nu ook heel veel van je zoals je er nu uitziet ik zal je elke dag heerlijk verwennen blijf hier voor altijd bij mij zei ze mij zachtjes. Dames riep ze door de “salon de coiffure pour les dames” hier is mijn nieuwe leerling die vanaf nu hier het vak gaat leren.

Nu loop ik stage in deze salon en zit op “ecole de coiffeurs” in Aix-en Provence mijn hals wordt iedere dag geschoren en met mijn schatje woon ik lekker in het zuiden en werk nu als coifeuse met haar samen en draag elke dag hetzelfde als haar; zelfs als zij een mini-rokje aanwilt! Dus als je als dame naar de kapper gaat in deze stad kun je door mij geholpen worden als je hier de salon binnenloopt, maar als je door mij geholpen wilt worden krijg je wel een hele kort opgeschoren bob want dit is mijn specialiteit geworden!

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

Gaucho

Geplaatst op

20-09-2015

Over dit verhaal

Een man wordt in zuid Frankrijk gefeminiseerd in kapsalon

Foto's

Geef uw waardering

Er is 6 keer gestemd.

Social Media

Tags

Kapsel Kapster Rok Tondeuse Watergolf

Reacties op ‘Gerokt en gekapt door Coiffeuse’

  • Originele combinatie van motieven, apart. Jolie :-) Misschien ook aangeven dat het niet voor de kleine oortjes bestemd is?

    Kylie Hertsig - 22-10-2016 om 07:12

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd