Korte verhalen

Zet ook uw verhalen op 1001KorteVerhalen.nl

Heeft u nog geen account? Meld u gratis aan!

Print dit gedicht

Lodewijk, de heilige.

Daar was eens, in een ver land een rijke koning bij het volk geliefd. Maar deze monarch had drie geheimen. Hij was kaal, tandeloos en werd geplaagd door puisten. Daarom waren zijn pruikenmaker, ivoorsnijder en heelmeester welgesteld.
Nu moet ook gezegd dat zijn onderbetaalde maar ambitieuze grootvizier alles wist en niet deugde.
Zo geschiedde het op een kwade winderige dag, dat de, hierboven beschreven, alleenheerser eenzaam op zijn troon gezeten, een hoestbui kreeg. Niet zo maar een hoestbui, maar een feodale bui en wie bevroedt het diepe lijden van een hoestend staatshoofd.
Het mag de lezer dan ook niet verbazen dat deze rood aangelopen opperheer een raam zocht. En daar braakte hij zijn koninklijke kwel in het weerbarstig zwerk, dat onmiddellijk de hele massa terug gaf maar zijn pruik ervoor nam. De besmeurde hoogedelman kreeg geen tijd te bekomen want een nieuwe aanval deed hem niet alleen zijn majesteit verliezen maar ook de geheime prothese.
Diep beneden spatte het technodontistisch meesterwerk in losse molaren, premolaren en andere cryptisch te benoemen onderdelen uit elkaar.
De vorst echter, hij zag er niet uit, slijm, snot, bloed en open puisten vertekenden zijn eens markante trekken.
In deze ontluistering trof hem de majordomus en greep hem beet en smeet de stinkende soeverein als een zwervende indringer, in grote beslistheid, buiten, want beslissen, dat kon hij.
Het radeloos verweesde volk werd uit zijn wanhoop gered met de heerlijk aangereikte overtuiging dat hun ontvallen leidsheer naar de hemelse vaderen was opgegaan, want zo sprak de ooit eerste meier, nu usurpator.
Wat hij wist, mompelde een oude, smerige, kale, tandeloze zweerlijder maar niemand luisterde.

Guido van Geel

Toevoegen aan favorieten

Ingezonden door

guido van geel

Geplaatst op

19-01-2015

Over dit verhaal

'Ik worstel en kom boven', zei de mosselman en hield zijn klep.

Geef uw waardering

Er is 4 keer gestemd.

Social Media

Tags

Bijnamen Guidovangeel Mythologiseren

Reacties op ‘Lodewijk, de heilige.’

  • Héérlijk, heerlijk. De oude, smerige, kale, tandeloze zweerlijder sloeg zijn blik op naar de hemel en zag ... 5 sterren en wist dat iemand wél geluisterd had.

    Irene O. - 14-05-2016 om 13:53

  • Dit is echt een inspirerend verhaal!

    bananenlover112 - 21-11-2016 om 08:35

  • Graag gedaan, bedankt voor het compliment.

    guido van geel - 21-11-2016 om 20:30

Reageren

We gebruiken uw gegevens alleen om te reageren op uw bericht. Meer info leest u in onze Privacy & Cookie Policy.

Wilt u direct kunnen reageren zonder elke keer naam en e-mailadres in te voeren? Meld u hier aan voor een account!Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd